In 2013 5 pont A szív körvonalai Easy Egyszeregy Könyvmolyképző Nalla new adult romantikus Tammara Webber

Nalla: Tammara Webber: Easy – Egyszeregy


Fülszöveg:

Egy ismeretlen megmentő.
Egy nyugtalanító titok.
A szerelem nem mindig sima ügy…
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált…
Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól.
Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen, nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére.
_____________________________________________________

Úgy érzem, egy külön kis történetem van ezzel a könyvvel is. Azt ugyebár biztos tudjátok, hogy könyvhéten jelent meg a könyv. Azt biztos nem tudjátok, de idén sajnos nem tudtam eljutni a könyvhétre, úgyhogy amint lehetőségem volt rá, meg is rendeltük egyik barátnőmmel a könyvet. Sok másik könyv társaságában. Azonban utána Pesten valamit összekutyultak a rendelésekkel, és kb. 2,5 hét késéssel érkezett meg a könyv -.- Mondanom sem kell, hogy addigra már a falat kapartam. Leginkább az Egyszeregy miatt, ugyanis ezt vártam a legjobban, erre voltam a legkíváncsibb. És hogy miért? 
Amikor először hallottam a könyvről, rögtön tudtam, hogy én ezt biztos meg fogom venni. Aztán hazajöttem, elolvastam a fülszövegét, és utána már nem létezett olyan, hogy én ezt a könyvet nem fogom megvenni. Így már azt hiszem érthető, hogy miért voltam annyira csalódott minden nap, amikor nem kaptam telefonhívást, hogy "Hahó, megjöttek a könyveid!"
Na de miután megérkezett! Le sem lehetett törölni a vigyort a képemről, és úgy éreztem magam, mint egy 3 éves kislány, aki megkapta élete legszebb babáját.

És aztán elkezdtem olvasni. És egy kicsit becsapva éreztem magam, leginkább a fülszöveg miatt. Ne értsetek félre, így is imádtam az egészet, az első betűtől az utolsóig, csak teljesen mást vártam. Talán egy sokkal rossz fiúsabb fiút vártam, aki tud hihetetlenül jófej lenni, de ha olyanja van a világ legnagyobb bunkója címet is nekiadnám, aki hallgathatatlan bandák koncertjeire jár, stb.
"Remek. Egyedül egy parkolóban egy sértődött, piercinges képű idegennel, aki továbbra is bitorolja a kocsikulcsomat."
A történet szerint van egy lány, Jacqueline, akit megpróbálnak megerőszakolni egy parkolóban, majd jön a hős, a lovag (aki nem mellesleg, eszméletlenül jól néz ki, piercingje van, magas, izmos, egyszóval mondhatni egy Adonisz), lerendezi a támadót, hazafuvarozza sokkot kapott hősnőnket, és minden menne tovább a normális kerékvágásban, már amennyire lehet egy ilyen esemény után. Azonban hamarosan kiderül, hogy Jacqueline-nak közös órája van megmentőjével. Méghozzá hetente háromszor. (Ami eddig egyébként fel sem tűnt a csajnak, de nem baj...)

Jacqueline problémáit tetézte, hogy két héttel a majdnem-megerőszakolása előtt szakított vele a barátja, úgyhogy Jacqueline két hetet hiányzott is közgázról, ami közös órája Kennedy-vel, a volt barátjával, illetve a titokzatos megmentőjével is. Mivel a hiányzása miatt elég durván lemaradt az anyaggal, korrepetitort kap, egy bizonyos Landon Maxfield-et, akivel e-mailben tartották a kapcsolatot, és akinek a segítségével Jacqueline felhozta a lemaradását.
"Ms. Wallace!
 Dr. Hellertől tudom, hogy föl kell zárkóztatnom makrogazdaságtanból, és közölte, milyen házi  dolgozatot kell beadnia az elmaradt negyedéves zárthelyi pótlására."
És aztán zajlik az élet, pörög a történet, pörögnek a lapok, pörgök én is, és egyszer csak azt vettem észre, hogy vége a könyvnek. Egyik pillanatban még volt hátra 150 oldal, a következőben meg már a "Vége" szóval találtam szembe magam.

Hihetetlenül jó könyv volt. Egy könyv, amiben végre a női főszereplő nem egy szerencsétlen, mindössze kb. 150 centi magas hölgyemény, aki tehetetlenül figyeli, mi történik körülötte, hanem igenis kiáll magáért. És akit végre nem Katy-nek, Clary-nek, vagy ezek különböző változatainak hívnak. Egy könyv, amiben a férfi főszereplő nem volt tökéletesnek beállítva néhány szörnyű emlékkel, esetleg pár sebhellyel, hanem akit a valóéletben is el tudok képzelni, aki akár szembe is jöhetne velem az utcán. (Akit aztán letámadnék, hazahoznék, és többet el se engedném :))
Volt benne ugyan pár kiszámítható rész, gondolok itt arra, hogy ki volt Landon, vagy hogy Lucas éppen akkor gondolta meg magát, mikor Jacqueline-t megpróbálták újra megerőszakolni; néhány túl tökéletes rész, itt leginkább a végére gondolok, de hát mégis, valamiért mindig imádjuk a boldog befejezéseket. Végülis, ha már nekünk nem mindig sikerül, a könyvekben kiélhetjük örökös happy-end mániánkat.
"Nem nehéz azt választani, hogy veled legyek, Jacqueline - lehelte, és még egyszer hátrahúzódott, hogy a szemembe nézzen. - Könnyű. Mint az egyszeregy."
Annak pedig külön örülök, hogy az írónő nem tervez folytatást a könyvből. Nem azért, mert nem olvasnám tovább, nagyon is olvasnám, csak szépen le lett zárva, vége a történetnek, és ez így volt jó. Annyit azonban elárult az írónő, hogy szeretné majd megírni egyszer Lucas szemszögéből is a történetet.
Viszont Tammara Webber többi könyvét szívesen elolvasnám. Esetleg nem tervezi a kiadó, hogy több könyvét is megjelenteti? :)

5/5 
Borító: 5/5
Karakterek: 5/5
Történet:  4,5/5

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös pöttyös)
Oldalszám: 334
Kiadás éve: 2013 

Itt található az írónő Facebook oldala: https://www.facebook.com/TammaraWebberAuthor?fref=ts
Itt pedig a borítón látható fiú Facebook oldala: https://www.facebook.com/dusan.novakovic.77 
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése