In 2013 City of Bones Csontváros film várható könyvadaptáció Vicky

Várható könyvadaptációk #1 - Csontváros

Mostanában egyre nagyobb divat lett a bestseller könyv alapján készített film. Azon persze lehetne vitatkozni, hogy ez mennyire jó vagy éppen mennyire nem, hisz mindenki máshogy képzeli el a szereplőket, így a színészek nem feltétlen fognak megfelelni ennek az elképzelésnek és ez csalódást okozhat sokaknak. Ezen kívül nagyon nehéz egy másfél-két órás filmbe belesűríteni egy 400-500 oldalas könyvet, így elkerülhetetlen, hogy maradnak ki belőle jelenetek. De az, hogy mi marad ki belőle természetesen a rendezőn és a forgatókönyvön múlik, így lehet, hogy éppen azok a jelenetek maradnak ki, amik a Te kedvenceid és amiktől a filmnek teljesen más hangulata lesz, vagy éppen teljesen más témát helyez a középpontba. Jobb eset, ha maga az író is részt vesz a film készítési munkákban, de ez se mindig van így. 
Személy szerint én nem szeretném, hogy a legkedvencebb könyveimből filmet csináljanak, mert tudom, hogy csalódás lenne. például gondolok itt a Tündérkrónikákra. Hol találnának egy Barronst?:) Ugyanakkor láttam már olyan filmeket is, amik sokkal jobbak lettek, mint maga az alapanyaga.
A következőkben bemutatott film is az egyik kedvencem, így vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Egy felől nagyon kíváncsi vagyok rá, de a másik oldalról félek, hogy csalódás lesz.A City of Bones - Csontváros, Cassandra Clare ugyan ilyen című könyve alapján készült, ami a The Mortal Instruments - Végzet ereklyéi sorozat első része.

Clary Fray tinédzser, akinek az élete gyökeresen megváltozik, amikor a Pandemonium nevű klubban szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Nem sokkal az eseményt követően anyját elrabolja egy Valentine nevű férfi. Clary nyomozni kezd a tettes után, s közben különös dolgok derülnek ki a múltjából, s olyan változást idéz elő benne, amitől anyja mindig is óvni próbálta őt. (forrás: filmkatalógus)
Akkor kezdjük is talán a szereposztással.  Már ez is vegyes érzelmeket vált ki belőlem, mert például Jamie Campbell Bower, mint Jace nekem még mindig nem teljesen megfelelő. Nem kell félreérteni, - tudom nagy botrányok voltak belőle, és én nem akarok ebbe belemenni -  alapból semmi bajom Jamievel és nem is bírálom, mint színészt, egyszerűen csak nekem nem Jace és kész. Persze ettől lehet, hogy tökéletesen el fogja játszani a szerepét. Ki tudja előre?
Na de akkor nézzük a többieket is:

Jamie Campbell Bower - Jace Wayland
Alec Lightwood - Kevin Zegers
Isabelle Lightwood - Jemima West

Clary Fray - Lily Collins

Magnus Bane - Godfrey Gao
Luke Garroway - Aidan Turner

Simon Lewis - Robert Sheehan
Jocelyn Fray - Lena Headey

Valentine Morgenstern - Jonathan Rhys Meyers
Hodge Starkweather - Jared Harris
Madame Dorothea - CCH Pounder

Samuel Blackwell – Robert Maillet

Pangborn - Kevin Durand
Alaric - Harry van Gorkum
Lieutenant vámpír - Elyas M'Barek
Raziel angyal - Jonathan Seinen
Lambert - Chad Connell
Kidobó - Pedro Miguel Arce 
Eric - Chris Ratz
Rendező: Harald Zwart
Írók: Jessica Postigo (screenplay), Cassandra Clare

A filmhez csodaszép plakátokat is csináltak*.* Én is szívesen látnék ilyet a falamon.:

És végül itt vannak a hivatalos trailerek is:
A film amerikai premiere augusztus 22.-re várható és szerencsére Magyarországon is ekkorra tervezik. A szinkronnal kapcsolatos kérdésekre a választ még  nem lehet tudni, de én személy szerint jobban örülnék ha feliratos lenne.

Jó mozizást!:)

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése