In 2013 3.5 pont Agave alakváltó Anita Blake sorozat erotikus Ezüstgolyó fantasy krimi Laurell K. Hamilton nekromanta paranormális romantika romantikus szukkubusz vámpír Vicky

Vicky pötyögte: Laurell K. Hamilton - Ezüstgolyó

Anita Blake sorozat 19.

Fülszöveg:

Anita Blake élete lecsendesedett, majdnem normális hétköznapjait éli St. Louis-ban – már amennyire normális hétköznapokat élhet egy hivatásos vámpírhóhér és szövetségi rendőrbíró – amikor egy vámpír a múltból bejelentkezik. Minden Sötétségek Anyját elméletileg elpusztította egy robbantásos merénylet. Ugyanakkor hogyan lehetséges elpusztítani egy vámpírt, aki megteremtette magukat a vámpírokat? Meg lehet ölni egy istent? Eddig nem sikerült, és most ez az isten, pontosabban istennő, úgy érzi, eljött a nap, hogy végre hatalmába kerítse Anitát és Amerika összes vámpírját.
Minden Sötétségek Anyjának tetteit az vezeti, hogy szentül hiszi: Jean-Claude, Anita és a vérfarkas Richard Zeeman triumvirátusa elegendő hatalmat ruházhatna rá, hogy ismét testet ölthessen, és megvethesse lábát az Új Világban. Csakhogy a test, amire a fogát feni, már foglalt.

A sorozattal még évekkel ezelőtt ismerkedtem meg és a kapcsolatom vele azóta is elég változó.  Imádom az írónő stílusát és a világot amit teremtett Anitával együtt. Ráadásul az akció, a pörgés és a nyomozás miatt kezdtem el olvasni, ezért egyértelműen imádtam az első 9 részt. De aztán kezdődtek a bajok. Alapvetően akkor se az volt a bajom, hogy sok a szex, mert ez különösebben nem zavar, (na jó azért az orgiákat kihagynám) de azt már nehezen viselem, ha ez a szex a cselekmény, az akció rovására megy. És sajnos ez történt és már ott tartottam, hogy nem folytatom a sorozatot, de A Fogat fogért részben láttam némi reményt, így nem adtam fel. Ne értsetek félre nem azt akarom, hogy a régi Anita legyen megint, mert az nem lehet ezzel a sok képességgel és pasival plusz a szukkubuszos dologgal. Nem, nekem az akció hiányzik, a nyomozás, Dolphék és a sima halottkeltések.De még reménykedem....

"Néha a szörnyetegek is igaziak. Néha annyira igaziak, hogy csakis úgy győzhetjük le őket, ha mi még nagyobb szörnyetegekké válunk."

És akkor el is jutottunk ehhez a részhez...nagyon nehezen tudok róla bármit is írni, mert nagyon vegyesek az érzéseim. Olvasás közben olyan érzésem volt, mintha egy hullámvasúton ülnék, hol legszívesebben földhöz vágtam volna a könyvet, hol meg nem tudtam lerakni.
Az eleje nagyon unalmas volt, nem bírom ezt a sok lelkizést ebben a sorozatban, de sajnos ennyi pasi mellett ez elkerülhetetlen. És az a baj, hogy valaki mindig hisztizik. Eddig Richárd volt az, akit sikerült annyira meggyűlöltetnie az írónőnek, hogy legszívesebben már lecsaptam volna egy szívlapáttal, de most gondolt egyet Hamilton és nem Richard, hanem Asher kezdett a hisztibe. De szerencsére ezt sikerült megoldani, így végre haladhatott tovább a történet. És végre úgy éreztem a történet is kezd beindulni, bekopogtatott Anyuci, mindenki beparázott, szövetségeseket gyűjtöttek, aztán jöttek a mészárlások Atlantában meg a tigrisek, minden megvolt egy jó kis akcióhoz és....vége lett. Szépen föl lett építve minden, hogy végre történjen valami és akkor vége. De legalább az atlantai nyomozásban rész vett volna Anita, de nem, azt is csak videókon és telefonokon keresztül intézte...Akkora csalódás lett a vége, hogy csak pislogtam.

Aztán nézzük a szereplők. Még mindig imádom a sokszínűségét ebből a szempontból a sorozatnak, hogy kis millió egy szereplő van, de mindegyik egyéniség. A pasik megvannak, élnek és virulnak - na jó ez nem igaz teljesen, Haventől végre megszabadultunk - Richard elképesztő pozitív irányú változáson ment végbe - ami szerintem túl szép, hogy igaz legyen, de remélem csak én  vagyok paranoiás. Edward viszont nagyon hiányzott, mégis csak ő a kedvencem és az se tetszik, ahogy Jean-Claude egyre inkább háttérbe szorul. Ne már! Viszont pozitív csalódás lett Nicky, akit nagyon megkedveltem a könyv végére és a testőröket is csípem. Nagyon tetszett az edzőtermes jelenet.
Megint kaptunk új pasikat+csajt!, ez esetben tigriseket...hát majd kiderül milyenek, de igazából nekem nagyon nem hiányoztak. Így is vannak már elegen. Az pedig kifejezetten nem tetszik, hogy a pasik most már más csajokkal is lefeküdhetnek.

Összességében nem volt ez olyan rossz rész, de messze nem  is a legjobb. A következő részt viszont már alig várom, mert abban megint szerepelni fog Edward:)
Következő rész:
3,5/5

Borító: 3/5
Karakterek: 5/5
Történet: 3,5/5 
Kedvenc szereplő: Edward - igaz ebben a részben nem szerepelt

Kiadó: Agave
Oldalszám: 496
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Bullet
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése