In 2013 4 pont Dublin Street erotikus Könyvmolyképző On Dublin Street sorozat romantikus Samantha Young trauma Vicky

Vicky pötyögte: Samantha Young - Dublin Street

Samantha Young - Dublin Street (On Dublin Street #1)

Fülszöveg: 

Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy „túlbonyolítanák” a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt…

Akkor találkoztam először a könyvvel, mikor a Könyvhetes megjelenéseket böngésztem, de elsőre különösebben nem fogott meg. Aztán Nalla a kívánságlistájára tette, így újra és újra szembetalálkoztam vele, míg végül beadtam a derekam és elolvastam.

Először is le szeretném szögezni, hogy egyáltalán nem erre számítottam. Nem olvastam róla értékeléseket sem, így teljes meglepetésként ért a felfedezés, hogy ez egy erotikus regény. Már csak azért is volt számomra döbbenet, annak ellenére, hogy még a csapból is ezek a könyvek folynak mostanában, - sajna nem a jobb fajták (szex, szex és szex, nulla cselekménnyel és szereplőkkel), de ebbe most ne is menjünk bele - mert a Könyvmolyképző adta ki. Tudom, hogy arany pöttyös, de nem számítottam rá. De ezt most nem kell félre érteni, nem azt mondom, hogy nem tetszett, mert tetszett. Egy könnyed, vicces romantikus könyv volt kis(?!) erotikával fűszerezve. Na és akkor, hogy miért is tetszett:


Amit kiemelnék, hogy volt a könyvnek története. Ez most lehet furcsán hangzik, hisz egy könyvtől elvárható, hogy legyen története, nem? Hát sajnos nem. Mióta a Szürkét kiadták és "befutott" elindult egy tömeggyártás az erotikus regények terén, mert most ez lett a trend (pont úgy mint a Twilight után a vámpíros, míg a Hunger Game után a disztópiás regények esetében). És ez alapjáraton nem is lenne baj, mert én szeretem az erotikus regényeket, de elvárom, hogy legyen benne cselekmény. Vagy legalább a karaktereknek legyen személyisége és ne csak a már említett "szex, szex és szex, nulla cselekménnyel és szereplőkkel" típusú könyv legyen. És itt szerencsére nem volt ez a helyzet, ami hatalmas megkönnyebbülés volt az utóbbi idők csalódásai után az erotikus regények terén.

"– Gyertek már! – sürgetett minket Ellie az utca végéről. Elodie, Clark és a gyerekek már bementek a kocsmába. – Mi tartott ilyen sokáig?
– Jocelyn meg akarta dugatni magát, de mondtam neki, hogy most nem alkalmas. – felelte Braden olyan hangosan, hogy az egyik járókelő elröhögte magát.
Mivel már nagyon a bögyömben volt, futva elindultam a többiek felé.
– Semmi baj, drágám – kiabáltam vissza neki. – A vibrátorom úgyis alaposabb munkát végez. – Azzal bemenekültem a kocsmába, (…)"

A cselekmény úgy kezdődik, hogy Jocelyn "Joss" új lakótársat keres Skóciában, ahova 4 évvel ezelőtt költözött múltja elől menekülve. Még csak gyerek volt, mikor egy szörnyű autóbalesetben meghaltak a szülei és a kistestvére, így teljesen egyedül maradt. Ezt a gyászt azóta sem volt képes feldolgozni és azért, hogy ne kelljen újra átélnie ezt a veszteséget, erős falakat épített maga köré, és senkit nem engedett önmaga közelébe. Egészen addig míg meg nem ismerkedik Ellievel és annak szexi bátyjával Bradennel...

"Tudtam, hogy a fényképek kérdéseket vetnek fel, de egyszerűen nem bírtam rávenni magam, hogy eltegyem őket. Folyton arra emlékeztettek, hogy a szeretet szenvedéshez vezet… mégis képtelen voltam megválni tőlük."

Josst könnyű volt megkedvelni és szépen volt levezetve a karakterének a fejlődése is a történet folyamán Bradennek és Ellinek köszönhetően. A pszichiáterrel folytatott  beszélgetései külön tetszettek.
Bradent is megszerettem, és külön öröm volt, hogy neki végre vannak érzelmei és személyisége. Voltak hibái. Nem csak egy tökéletes-hihetetlen-felfoghatatlan-szexisten, aki semmi mást nem csinál csak parancsolgat és szexxel...-.-

"…klasszikus értelemben nem lehetett jóképünek nevezni, de
csillogó szemének és az érzéki szája sarkában bujkáló csibészes mosolynak
köszönhetően delejes vonzerő sugárzott belőle. A rendkívül
jól szabott, drága, ezüstszürke öltöny vonalai arra engedtek következtetni,
hogy rendszeresen gyúr. Egy fitt pasi magabiztosságával
terpeszkedett az ülésen, hasán egy gramm háj sem látszott a mellény
meg a fehér ing alatt. Halványkék szeme kifürkészhetetlennek tűnt
a hosszú szempillák alatt, ráadásul sehogy sem tudtam túltenni magam
azon a tényen, hogy sötét a haja."
Fontos szerepe volt még Ellienek, aki tökéletesen alakította a kissé szeleburdi, naiv kishúgot és legjobb barátnőt, akit nem lehet nem imádni.Amit még feltétlen meg kell említenem, az a humor. A szócsatáik fenomenálisak voltak. Esküszöm szinte végig nevettem a könyvön, főleg a megismerkedésükön, majd az újratalálkozásukon, de ezen kívül említhetnék még kismillió egy jelenetet, ami megmosolyogtatott. 

"– És mivel foglalkozik?
(…)
– És ön? Úgy értem, amikor nem nőket lökdös be a taxijába?
(…)
– Mit gondol?
– Szerintem ügyvéd. Kérdéssel felel a kérdésekre, lökdösődik, szemtelenül vigyorog…"

Maga a cselekmény persze sok csavarral, vagy előre kiszámíthatatlan dologgal nem szolgált, de élveztem és nem is vártam többet egy jó kis limonádé könyvtől. És igen persze volt benne jó pár hiba is de ezeket most nem emlegetném fel, mert nem is fontosak, nekem így tetszett a könyv ahogy volt. Na jó egyet nem vagyok képes megállni, méghozzá, hogy Braden egyfolytában bébizte Josst. Ne már! Annyi jobb becézés lett volna, én ki nem állhatom, ha valakit bébiznek...

Tehát akkor összefoglalva, érdemes volt elolvasni, egy könnyű, vicces, nyári limonádé.

4/5

Borító: 4/5
Karakterek: 4/5
Történet: 4/5
Kedvenc szereplő: Ellie
Kiadó: Könyvmolyképző (Arany pöttyös)
Oldalszám: 400
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: On Dublin Street


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése