In 2013 5* pont A szív körvonalai Easy Egyszeregy Könyvmolyképző new adult romantikus Tammara Webber Vicky

Vicky pötyögte: Tammara Webber: Easy - Egyszeregy

Fülszöveg:

Egy ismeretlen megmentő.
Egy nyugtalanító titok.
A szerelem nem mindig sima ügy…
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált…
Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól.
Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen, nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére.

Ez is egy olyan könyv, amit már angolul kinéztem magamnak, de aztán csak magyarul jutottam el odáig, hogy el is olvassam.


De akkor kezdjük is a történettel: Jacqueline másodéves főiskolai hallgató, aki mindig is zenetanár akart lenni, de ahelyett, hogy egy ehhez megfelelő iskolába járna, mégis itt tanul, mert követte a pasiját, akivel már három éve együtt voltak. Csakhogy Kennedy dobta őt két héttel ezelőtt, azért, hogy csajozhasson, és Jacquelinnek rá kellett döbbennie, hogy mindent ő határozott meg az életében és azt se tudja mihez kezdjen nélküle, teljesen magába zuhan. Ez két hétig megy így, mikor is színre lép a legjobb barátnő Erin és kirángatja őt a depiből. Ám a mentőakció nem volt elég gyors és két hetet kihagyott Jacquelin közgázon, ami azzal járt, hogy lemaradt a negyedéves zhról. A tanártól kap még egy esélyt de szüksége van korrepetitorra, aki Landon személyében fog feltűnni és emailek formájában tartják a kapcsolatot. Ezalatt egy buli után Jacquelint megtámadja egyik ismerőse, Buck, és majdnem megerőszakolja, de legnagyobb szerencséjére feltűnik Lucas és megmenti őt. Lucas teljesen más, mint Jacquelin típusa, tetkós, piercinges srác, aki igazi rossz fiúnak tűnik. Éppen olyannak, mint akire Jacquelinnek szüksége van a felejtéshez. Így meg is kezdődik a rosszfiú vadászat...na de mi van Landonnal?


A könyv nagyon ellentétes érzéseket kelt az olvasóban, mert egyrészről egy könnyed, romantikus történet, másrészről pedig egy nagyon komoly témát boncolgató mű. Nagyon valósághűen ábrázolja az írónő, mind az erőszak áldozatául esett lány félelmeit és érzéseit, mind pedig az emberek reakcióját, ha megtudják mi történt. Jacquelin saját magát hibáztatja azért ami történt és nem mer szólni róla senkinek, még a legjobb barátnőjének se, azt hisz nem fognak neki hinni, hiába akarja Lucas hívni a zsarukat. Ettől azonban Buck csak fölbátorodik és azt hiszi bármit megtehet. Lépésről lépésre követhetjük nyomon Jacquelin érzéseit, ahogy egyre jobban fél Bucktól, míg aztán el nem mondja Erinnek, amitől hihetetlenül megkönnyebbül. Aztán tanúi lehetünk, hogyan erősödik meg lelkileg az önvédelmi órákkal és Lucas segítségével, míg végül el tudja mondani mindenkinek, hogy mi is történt vele. És ekkor jön még csak a java, hogy hogy reagálnak rá a többiek. Elképesztő és sajnos jellemző, hogy a legtöbben úgy csinálnak, mintha az áldozat hibája lenne, ami vele történt és még megpróbálták őt lebeszélni arról, hogy feljelentse...
A szerző kihangsúlyozza, hogy ez nem igaz, hogy nem kell eltűrni az erőszakoskodást, és hogy meg kell tanulni védekezni, hogy ne történhessen ilyen eset.
"Lucas megcirógatott az állam alatt, és maga felé fordította az arcomat.
– Nem-a-te-hi-bád.
Megint bólintottam, úgy kapaszkodtam a szavaiba, mintha a megváltást jelentenék. "
Azt is kihangsúlyozza még a szerző, hogy nem érdemes mindent félredobni egy fiúért, mert nem garantálja semmi, hogy ez a kapcsolat örökké tart. Mert mi lesz ha vége? Mi marad neked, ha félredobod az álmaid?
De nem kell félreérteni, ez nem egy komoly témákat bemutató, oktató jellegű könyv. Nem, ez egy romantikus történet. Így térjünk is át erre a szálra:

Én imádtam, mind Lucast, mind Jacquelint és élvezet volt olvasni a kapcsolatuk alakulását. Lucast én is szívesen elfogadtam volna....gondoskodó és segítőkész volt, aki ténylegesen odafigyelt Jacquelinre és megvédte bármitől. Amikor pedig fény derült a múltjára...annyira sajnáltam azt a 8 éves kisfiút....Úgy imádtam ahogy van, a félmosolyaival és a rajzaival együtt. (Igen, jól hallottátok, rajzol!:)
Jacquelint is szerettem, igaz sok hülyeséget csinált, de belátta a hibáit és tanult belőlük. A köztük lévő kémia is működött és erotikusabb jelenetek is vannak a könyvben, (mivel new adult besorolású) amik kellőképpen fokozzák a hangulatot.
Egyetlen egy bajom volt csak, mégpedig, hogy Lucas úgy van beállítva, mint rossz fiú. Pedig minden csak nem az. Ettől egy kicsit csalódott vagyok mert mostanában egyre több olyan könyv jelenik meg amiben elvileg rosszfiú van, de sajnos nekem ők nem rossz fiúk. Már nagyon szeretnék egy olyan könyvet olvasni, ahol az a rossz fiú tényleg az.
Erin pedig igaz barátnő, olyan akire mindenkinek szüksége lenne. Mindig lehetett rá számítani és mindvégig kiállt Jacquelin mellet, még ha ez azzal is járt, hogy szakított a pasijával miatta.
"– Hogyan szabadulnál ki ebből a fogásból, Jacqueline?
Karjával körülfogott, a testem a testéhez simult.
– Sehogy – suttogtam. – Nem akarnék.
– De ha akarnál, akkor hogyan?
Behunytam a szememet, és elképzeltem.
– Az ágyékodba térdelnék. A rüsztödre tipornék. – Kinyitottam a szemem, és fölmértem viszonylagos testmagasságunkat. – Azt hiszem, magas vagy ahhoz, hogy lefejeljelek. Hacsak nem szökkenek föl, ahogy a labdarúgó táborban tanították.
A szája egyik sarka fölfelé görbült.
– Jó. – Lehajolt, ajkunkat csak egy-két ujjnyi távolság választotta el. – És ha megcsókolnálak, de nem akarnád?
Annyira kívántam Lucast, hogy zsongott a fejem.
– Akkor… akkor beléd harapnék.
– Úristen! – rebegte behunyt szemmel. – Ez baromi jól hangzik!"

Összességében én nagyon élveztem a könyv olvasását és mindenképp újraolvasós. Mindenképp szeretnék még olvasni az írónőtől és remélem magyarul is fognak még megjelenni könyvei:)
"Nem nehéz azt választani, hogy veled legyek, Jacqueline – lehelte, és még egyszer hátrahúzódott, hogy a szemembe nézzen. – Könnyű. Mint az egyszeregy."

Ráadásképpen  itt van még néhány kép a borítón látható párossal:5*/5

Borító: 4,5/5 - nekem nem tetszik a srác, de persze ez teljesen egyéni vélemény:)
Karakterek: 5/5
Történet: 5*/5
Kedvenc karakter: Lucas

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös pöttyös)
Oldalszám: 334.o.
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Easy

U.i.: az írónő honlapjáról lehet rendelni gyönyörű bookplate-eket, nem is olyan drágán. Ha érdekel itt megtalálod.
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése