In dráma film Jack Nicholson TOP5 vígjáték Zsina

Zsina:TOP 5 kedvenc vígjáték/dráma

Sokat gondolkoztam hogy miről szóljon az első filmes bejegyzés és mivel ilyen meleg  van , nem tudok mást csinálni mint filmet nézni vagy olvasni így leültem a DVD gyűjteményünk elé hogy kiválasszam mit nézzek. Aztán jött a neheze ugyanis egyből kiválasztottam 10-et amit jó lenne újranézni . Innen jött az ötlet hogy megosszam veletek az 5 kedvenc Romantikus/Vígjáték/Dráma filmeimet. Az igazat megvallva a legtöbb film inkább a Dráma kategóriába esik de persze mindegyikben vannak vicces részek. Ezek a filmek mind sokat jelentenek nekem vagy azért mert egy számomra különleges személlyel láttam őket vagy mert egy jó emlék kötődik hozzájuk. Mivel nem értek a filmkritizáláshoz ezért inkább arról írnék hogy miért ajánlom vagy miért szeretem őket.

1: Forrest Gump
A Forrest Gump mára igazi örök érvényű klasszikussá vált. Tom Hanks lenyűgöző alakítást nyújt Forrest szerepében, aki békésen tűri, hogy a sors csak úgy dobálja. A film hat Oscar®-díjat nyert, többek között a Legjobb film, Legjobb rendezés (Robert Zemeckis) és Legjobb színész (Tom Hanks) kategóriában.

A filmet 4 évvel ezelőtt láttam először és azóta a kedvenc filmem. Minden benne van ami egy jó filmhez kell , nem lehet megunni. Egy csodálatos film a szeretetről, szerelemről, barátságról mindez Forrest szemszögéből akinek ugyan kevés az esze de annál nagyobb a szíve. Bárkinek ajánlom aki szeretne egy vicces , de ugyanakkor elgondolkodtató és megható filmet nézni, nekem örök kedvenc.

Kedvenc idézetem:  Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.
Kedvenc jelenet: Mikor Bébé elmondja hogy milyen ételeket lehet csinálni a rákból.
Trailer:


2: Lesz ez még így se
Isten mentsen mindenkit Melvintől, a gyerekek és kutyák rémétől, a szomszédok életének megkeserítőjétől, a pincérek mumusától. Melvin ugyanis kétségtelenül a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól eddig még mindenki falra mászott.
Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a széplelkű festőművészt ki nem rabolnák, és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül, és bájos kiskutyája – aki korábban Melvin jóvoltából már belülről is megismerkedhetett a szemétledobó rejtelmeivel – egyedül marad. Simon erélyes műkereskedő barátja nyomós érvekkel győzi meg Melvint, hogy ő az egyetlen, aki gondját viselhetné az ebnek.
Az embergyűlölő férfi steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki…

Ez volt az első Jack Nicholson film amit láttam és azóta a kedvenc színészem. Ez az ember hihetetlen, bármit el tud játszani.A fenti tartalom teljesen jól összefoglalja hogy miről is szól a film így ebbe nem mennék bele. Bárkinek ajánlom aki szeretne egy jó keserédes  romantikus vígjátékot , kiváló forgatókönyvvel és zseniális színészekkel(akik nem szeretik Jack Nicholsont azoknak ottvan Helen Hun,t Cuba Gooding Jr és Greg Kinnear ) 

Kedvenc idézet: Carol Melvinnek: Amikor először megláttalak mikor reggeliztél , jóképűnek tartottalak..csak kár volt megszólalnod.
Kedvenc jelenet: Amikor Melvin bemutatja Carolt Simonnak.
Trailer:


3: Egy asszony illata

Al Pacino illusztris karrierjének első Oscar®-díját nyerte ezért a szerepért, melyben egy ellentmondást nem tűrő, vaksága miatt nyugalmazott alezredest alakít briliánsan, aki szerződtet egy fiatal fiút (Chris O’Donnell), hogy segítse őt. Az ellentétek küzdelméről és vonzalmáról szól ez a megindító történet, melyben az életből kiábrándult egykori katona és zöldfülű gyámja olyan hétvégi utazásra indul, amely örökre megváltoztatja mindkettőjük életét.

Ezt a filmet apától kaptam tavaly karácsonykor azóta pedig sokszor megnéztem. A történet két főszereplője Frank Slade (Al Pacino) a nyugalmazott vak alezredes aki mogorva,elviselhetetlen és mindenkit utál de legfőképp saját magát.A másik főszereplő a szegény családból származó Charlie (Chris O'Donell) aki jólelkű és segítőkész. Jack megkéri Charlie-t hogy menjen vele egy hétvégére New York-ba és ahogy jobban megismerik egymást  mindkettejük élete megváltozik.

A film Jack szempontjából olyan kérdést vet fel hogy egy olyan ember aki már semmit sem akar az élettől találhat-e mégis valamit amiért érdemes élnie? Charlie pedig az egyik legalapvetőbb kérdéssel találja szembe magát...Megéri-e mindíg becsületesnek és tisztességesnek lenni még akkor is ha az ember jövője a tét? Csodálatos film két olyan ember kapcsolatáról akikben semmi közös nincs.

Kedvenc idézet:Nincs a világon szomorúbb látvány egy megcsonkított léleknél. A lélekre nem létezik protézis.
Kedvenc jelenet: Az utolsó 10 perc a tárgyalóteremben.
Trailer:

4: Változó szerelem

Amikor a második osztályos Bryce és Juli először találkoznak, Juli azonnal beleszeret a fiúba. Bryce (Callan McAuliffe) nem viszonozza az érzelmeit, sőt: az elkövetkező években mindent megtesz, hogy távol tartsa magától önjelölt barátnőjét. A talpraesett és szabad szellemű Julit (Madeline Carroll) azonban ez a semmiség nem tudja eltántorítani.

Egy fiú és egy lány szemszögéből ismerhetjük meg az első szerelem történetét.Nálunk ez nagy családi kedvenc bárkinek ajánlom aki egy vicces és nem bugyuta vígjátékra vágyik.

Kedvenc idézet: Vannak unalmas emberek,vannak érdekesek, izgalmasak, és néha előfordul , hogy találkozol valakivel aki káprázatos.Nincs ahhoz fogható amikor ez megtörténik!
Kedvenc jelenet:a vége

Trailer

5: Jerry Mcguire
Jerry Maguire életében minden együtt van ahhoz, hogy megtestesítse korunk ideálját: sikeres sportmenedzser rengeteg ügyféllel, rengeteg pénzzel és egy szintén sikeres menedzser-menyasszonnyal. Jerry azonban egyszercsak rádöbben arra, hogy a sok munka és a pénz utáni kíméletlen hajsza kiölte belőle az embert, azt a kisfiút, akit annak idején a sport iránti feltétlen szeretete indított el a pályán. Egyetlen éjszaka alatt kiáltványt fogalmaz, melyet másnap mindenki kitörő lelkesedéssel fogad a munkahelyén. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy a szép elvek és a sikerorientált gyakorlat között áthidalhatatlan szakadék tátong - egyik percről a másikra kirúgják állásából. Cserben hagyják ügyfelei, a neves sportolók, és menyasszonya is szakít vele. Csak ketten állnak mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő bájos könyvelőnő. Ők hárman vágnak neki, hogy meghódítsák a világot. Tom Cruise sikerfilmjét több Oscar-ra is jelölték. A másodosztályú focistát alakító Cuba Gooding, Jr. meg is kapta a legjobb férfi mellé szereplőnek járó díjat.

Történet egy férfiról (Tom Cruise) akit kirúgnak a munkahelyéről  miután őszintén elmondja a véleményét a cégről. Ezután saját erejéből kell újjáépítenie mind a karrierjét mind a magánéletét. Ki kell emelnem hogy bár Tom Cruise remekül játszik ebben a filmben, a legjobban nekem Cuba Gooding Jr tetszett.A másik kedvencem egyértelműen a kisfiú Ray meg is mutatom hogy miért:
Kedvenc jelenet:

Trailer:

Remélem tetszett.Ha van kedvetek kommentbe leírhatjátok a ti kedvenceiteket:)

Zsina
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése