In fantasy2 Farkasbőrben horror2 Nalla Teen Wolf TV sorozat vígjáték

Nalla: Teen Wolf - FarkasbőrbenA történet egy Scott nevű átlagos fiúról szól, akinek az élete gyökeresen megváltozik, mikor az egyik barátjával, Stilesszal belopakodnak egy rendőrség által lezárt területre, ahol megharapja egy vérfarkas…_____________________________________________________

Már a bemutatkozásban is említettük, hogy a blog könyvekkel, filmekkel, illetve néhanapján sorozatokkal is fog foglalkozni. Mind könyves, mind pedig filmes bejegyzések közül már lehet (szerencsére) válogatni, sorozatról eddig azonban még nem írtunk. 

A mai bejegyzés az MTV által 2011-ben elkezdett sorozatról, a Teen Wolf-ról, magyar nevén a Farkasbőrben című sorozatról fog szólni. Remélem Ti is kedvet kaptok majd a sorozathoz, én nagyon megszerettem.

Az alapsztori:
Tehát, a sorozat egy Scott nevű gimis fiúról szól, aki a legjobb barátjával, Stiles-al nem bírt kimaradni egy
rendőrségi ügyből. Éjszaka kimentek az erdőbe, hogy ők is a gyilkosság végére járjanak, azonban Scott-ot megharapta valami. Ezt követően Scott elkezd megváltozni, jobban lát, jobban hall, és egyre ügyesebb lett az iskolai lacrosse csapatban, olyannyira, hogy míg korábban csak a kispadról figyelhette a meccset, most már bekerült a csapatba. Hogy végére járjanak annak, hogy vajon mitől változott meg Scott, és hogy az milyen hatással lehet az életére, elkezdenek nyomozni, mígnem Derek Hale-nél nem kötnek ki, aki a város rossz-fiúja hírében áll.

1. évad:
Az első évadban tulajdonképpen megismerkedhetünk a vérfarkasokkal, a vérfarkasok hierarchiájával, illetve néhány halottnak hitt rokonnal, akik fontos szerephez jutnak mind az első, mind pedig a második évadban. Találkozhatunk még az úgynevezett vadászokkal, akiknek céljuk, hogy a gyilkos (hangsúlyoznám, hogy csak a gyilkos!) vérfarkasokat hidegre tegyék. Minő meglepetés, hogy Scott barátnőjének, élete szerelmének, Allison-nak a családja is pont egy ilyen vadász-família. Ebből később még sok probléma fog adódni, de néhány vicces részt is eredményez azért. 


2. évad:
Tovább bonyolódik az élet, a lacrosse csapat kapitánya, Jackson rájött a titokra, és ő is vérfarkas szeretne lenni, így hát Derek, mint alfa megharapja, de valami rosszul sült el, és Jackson nem tud átváltozni farkassá. Az első évadban megismert Lydia-nak folyamatos, hát nem is tudom, látomásai (?) vannak. Megjelenik még egy szörnyszerű izé, amit, véleményem szerint, jól megcsináltak (én legalábbis elég rendesen féltem tőle), és ami folyamatosan öli meg az embereket a városban. Eközben Derek, mint alfa, újabb tagokat gyárt a falkájába, hiszen annál erősebb a falka és az alfa is, minél erősebbek a tagjai. 


3. évad:
Erről tudok a legkevesebbet mondani, hiszen ebből még csak 4 rész jelent meg, szerintem azonban még így is ígéretesnek hangzik. Egy alfa-falka jött a városba, akiknek a tagjai ugye alfák, a vezetőjük pedig az alfák alfája (ha jól emlékszek :)). Igazából még nem igazán derült ki olyan nagyon semmi, annyit tudunk, hogy valaki / valami megöli az embereket a városban valamilyen minta alapján.

És akkor most jöjjön egy kis saját vélemény:
Először kicsit félve kezdtem neki a sorozatnak. És hogy miért? Azt tudni kell rólam, hogy imádom az Odaátot, illetve az első 6 évadot. Ez mind szép és jó, a probléma ott kezdődik, hogy amikor megszerettem, akkor mindig az egyik barátnőmmel néztem a sorozatot, sose egyedül. Nemrég nagy Odaát-maratont akartam tartani, mígnem rájöttem, hogy egyedül félek tőle :") 
De aztán úgy voltam vele, hogy milyen 17 éves az ember, ha még egy tiniknek szánt sorozatot se bír végignézni?! Így hát aztán mégis elkezdtem nézni a Teen Wolf-ot. És egyáltalán nem bántam meg!
Jó, az elején egy kicsit féltem tőle, de aztán rájöttem, hogy annyira nem is ijesztő. (Leszámítva a második évadot, az a kék bigyó azért egy kicsit félelmetes.) 
A kedvenc szereplőm egyértelműen Stiles lett, nagyon jókat szoktam nevetni rajta, van hogy háromszor nézem meg ugyanazt a jelenetet, amíg ki nem röhögöm magam rajta :D  De komolyan, már csak miatta is érdemes belenézni a sorozatba. A másik nagy kedvencem Derek. Hjajj, hát hogy ne lehetne szeretni? Főleg
mikor félmeztelenül parádézik egy részen belül többször is *-*
Akit viszont nem szeretek, az Allison. Annyira idegesít, hogy az valami hihetetlen. Szerencsétlen Scott, egy csomót szívatja szegény gyereket, pedig ő kb. semmiről nem tehet. Főleg nem arról, hogy Allison anyja egy gonosz boszorkány (nem szó szerint értve). SPOILER (aki szeretné megnézni, az emelje ki az üres részt) Még szerencse hogy meghal az a szipirtyó... fúú, de nagyon utáltam...

4,5/5

Rendezők:  Russell Mulcahy, Tim Andrew, Toby Wilkins, Jeff Davis
Szereplők: Tyler Posey - Scott McCall
                      Crystal Reed - Allison Argent
                      Tyler Hoechlin - Derek Hale
                      Dylan O'Brien - Stiles
                      Holland Roden - Lydia
                      Colton Haynes - Jackson Whittemore 

Remélem azért sokan belekezdenek majd a sorozatba, legalább az első néhány részbe :)

 
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése