In film romantikus2 Szerelem és egyéb katasztrófák vígjáték

Szerelem és egyéb katasztrófák

Egy igazi csajos filmre vágytam este, ami kikapcsol és megnevettet, de azért lehetőleg ne fulladjak bele a nyáltengerbe. Miközben keresgéltem megakadt a szemem a címen, ami szerintem nagyon találó, és gondoltam egy próbát megér.
Szerencsére a várakozásaimnak teljes mértékben megfelelt, egy könnyed csajos film volt, jó poénokkal és semmi elgondolkodtató témával, ami kikapcsolt másfél órára. A szereplők és a téma is már a jól ismert romantikus elemeknek megfelelt, vagyis jó sok klisét tartalmazott, de egy ilyen filmtől nem is igen lehet másra számítani:
  • A főszereplő csaj (Jacks) fél az elkötelezettségtől, így mindig olyan kalandokba ugrik bele, ahol nem sérülhet meg.
  • A meleg lakótárs (Peter) sem hiányozhat, akinek semmi magabiztossága (nem utolsó sorban pedig forgatókönyveket ír),  a visszatérni kívánó exxel együtt, akivel a főszereplő se veled, se nélküled kapcsolatban van.
  • Megjelenik még a szerelmet elkeseredetten hajszoló legjobb barátnő, aki mindig zűrös pasikkal jön össze, és a(z elkerülhetetlen) szakítások után teljesen kiborul. (de persze ezt heti rendszerességgel:)
  • Paolot, a helyes fényképészt kiutasítják az országból, így szüksége van egy feleségre, hogy itt maradhasson.
Ismerős, nem igaz? De, ami mégis ad egy kis csavart a filmnek hogy Jacks azt hiszi Paoloról, hogy meleg. Azért, így már elég nehéz dolga van szegény srácnak, nem?:)
Plusz pont még, hogy az egész film úgy van megcsinálva, mintha Peter forgatókönyve alapján megcsinált film lenne, ami nekem nagyon tetszett.
"A párkapcsolat stádiumait a fingás mutatja a legjobban. Az első stádium a cinkos hallgatás. Ez egy fantázia időszak, amikor mindkét fél úgy tesz, mintha a belőlük nem távoznának gázok. Ezt az illúziót hamar összetöri az első feszengő kérdés: "Juj, te fingottál?", majd ezt követi a kínos igazság beismerése. Ez jelzi egy meghittebb korszak eljövetelét. Ezt a korszakot úgy hívom, hogy "fingnászút", amikor mindkét félnek a másik gázai a legaranyosabb dolgok a világon. De persze egyetlen nászút sem tart örökkön-örökké, és ezzel el is érkeztünk a kritikus fingelágazáshoz: a fing vagy elveszíti szórakoztató és zavarba ejtő mivoltát, és ezzel igazi szerelmet jelez, vagy idegesíteni kezd, undort kelt, és ezzel szimbolizálja mindazt, ami gyűlölt és utálatos az egykori szerelemben." - pszichológus
Összességében mindenképp ajánlom, ha egy jó csajos filmre vágysz, ami nem ad sok újat, de a régi elemekkel jól dolgozik, így egy kedves, aranyos és szerethető filmet kapunk.
"A szerelem nem mindig villámcsapás, néha inkább döntés kérdése."


Eredeti cím: Love and Other Disasters
Magyar cím: Szerelem és egyéb katasztrófák

Stílus: romantikus, vígjáték
Nemzet: amerikai, francia, brit
Rendező: Alak Keshishian
Főszereplők: Brittany Murphy (Jacks), Santiago Cabrera (Paolo), Matthew Rhys (Peter)>

Related Articles

2 megjegyzés:

  1. Én azért szeretem nagyon ezt a filmet, mert egy fricska a romantikus filmeknek, kicsit paródia-szerű, nem akar több lenni, mint ami. Brittany Murphy filmjeit pedig imádom. Szegény. :/

    VálaszTörlés
  2. Igen, azt én is szerettem benne, mint pl a repülőteres részt:) És én is szeretem a filmjeit Brittanynak:(

    VálaszTörlés