In 2012 4 pont alakváltó angol Anita Blake sorozat Berkley erotikus fantasy gyilkosság Kiss the Dead krimi Laurell K. Hamilton nekromanta paranormális romantika romantikus szukkubusz vámpír Vicky

Vicky: Laurell K. Hamilton - Kiss the Dead (Halálcsók)

Anita Blake #21

Rövid tartalom:

Amikor egy 15 éves lányt elrabolnak, hogy vámpírt csináljanak belőle, Anita Blake feladata, hogy még azelőtt megtalálja, hogy vámpírként ébredne. De sokkal többet talál egy 15 éves lánynál. Gyerekek és idős emberek, akik mind-mind  vámpírok, és akik inkább meghalnak, minthogy egy mestert kellejen szolgálniuk. De vannak olyanok, akiktől még a vámpírok is félnek. És az egyik ilyen Anita...
**************

másik borító
Nagyon ígéretesen indult, rögtön egy kihallgatás kellős közepébe csöppentünk és csak úgy pörögtek az események. Óriási örömömre feltűnt újra Zerbowski és Dolph is, utóbbi pedig a terápiának köszönhetően kilábalt a gyűjöljük-Anitát-mert-szörnyekkel-fekszik-össze korszakból, ami óriási megkönnyebbülés volt számomra, mert én mindig is imádtam Dolphot. Zerbovski pedig hatalmasat nőtt a szemembe, amiért ennyire kiállt Anitáért és úgy tűnik felnőtt (már amennyire Zerbovski fel tudna valaha is:). De persze mindenképp kell a könyvbe, aki utálja Anitát, így hozzuk vissza Larryt - akit eddig szerettünk, de most csináljunk belőle egy kis görényt, aki egyfolytában pattog, mert miért ne - és adjuk még hozzá Arnetet - aki mint egy tüzelő szuka, minden két lábon járó mozgó pasira ráveti magát (és még ő tartja Anitát kurvának...) - és tadám már meg is van a munkahelyi konfliktus, amivel lehet oldalakon keresztül nyűglődni a nyomozás helyett.
 
Mondjuk valami tényleg kellett még a nyomozás mellé, mert amilyen jól indult, olyan gyorsan laposodott el az egész. És itt már jelentkezett is az amitől féltem. Mert Anita már olyan hatalmas, hogy nehezen tudna az írónő előhúzni a kalapjából olyan ellenfelet, akit nem nyel le reggelire. Jó itt most mondjuk direkt nagyon gyengék  voltak a vámpírok, hogy hangsúlyozhassa, hogy Anita mennyire nem emberi, de mi lesz a következőkben? De ezzel el is érkeztünk a könyv egyik központi témájához, méghozzá, hogy Anita akkor most ember, vagy szörnyeteg.
az írónő
És mi volt még benne a nyomozáson kívül? Lelkizés. Töménytelen lelkizés, jó adag hisztivel. És alapból nem is volt bajom a lelkizéssel, mert kellet, hisz ez a rész visszahozott egy csomó régi szereplőt, akit már elfelejtettünk(?) és bemutatta a kapcsoltaikat - Zane-éknek úgy örültem:) - de ez a rengeteg macera nem hiányzott. Mert Anita hisztizett Sin miatt és fordítva. Asher hisztizett mindenkivel mindenért és a többiek hisztiztek vele a hisztijeiért stb... A Sines kérdést szerencsére megoldották és ez kellett is bele, na de Asher...komolyan a falra másztam tőle. Amennyire bírtam régen, most annyira utálom és már nagyon kellett neki ez a kényszerszabadság. Nem tudtam meddig fog neki Anita és Jean-Claude mindent elnézni csak azért mert hú milyen csini fiú...
Aztán ott van Jean-Claude. Utálom, hogy így háttérbe van szorítva! És azt is utálom, hogy Anita Nathanielt szereti a legjobban. Pedig nem az, már szeretem Nathanielt is, de ne ő körülötte forogjon már minden! Azt viszont elismerem, hogy ő nélküle és Micah nélkül nem működne ez az egész Anita+hárem kapcsolat, mert Nathaniel tényleg olyan, mint egy gondos feleség, aki mindenkiről gondoskodik és amivel pedig nem bír el, azzal foglalkozik Micah, az aggódó apa, míg Anita dolgozik.
Ja és meg kell említenem a végén az akciót, vagyis inkább, ami elvileg akció lett volna. Amit lezavartunk 3 oldal alatt és amiben nem volt semmi izgalom. Mármint egy egyszerű ember, akit egy vámpír irányít 4 alakváltó ellen. Hát mi volt ebben az izgalom?

Összességében nem volt ez olyan rossz rész, mint a sorozat néhány előző része, de nem is volt olyan jó, mint a Hit List. Ettől függetlenül még mindig imádom az írónő stílusát és a megalkotott világot és minden hülyesége ellenére Anitát is. Várom a következő részt, amit elviekben nemsoká olvashatok is:)

4/5

Borító: 3/5 - még mindig nem tetszenek a külföldi borítói a sorozatnak
Karakterek: 5/5 - akármennyit is nyavalyognak, mind kidolgozott karakter, akit lehet szeretni, vagy éppen utálni
Történet: 4/5
Kedvenc szereplők: Nicky, Anita, Jean-Claude, Claudia

Kiadó: Berkley
Oldalszám: 360.o.
Kiadás éve: 2012


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése