In 5* pont Chaos Walking disztópia Patrick Ness sci-fi sorozat Vivandra Könyvek YA Zsina

Zsina: Patrick Ness - Háború a békéért

Háború! Végre! - mondja a Mesterpolgár.
Három hadsereg masírozik ÚjPrentissvárosban. A céljuk ugyanaz, megsemmisíteni a másik kettőt. 
Todd és Viola ott van az egész borzalom sűrűjében, nincs esély a menekülésre.
A csatában megszólal egy harmadik, bosszúra vágyó hang is … 
Hogyan vessenek véget a háborúnak?
Hogy lesz így béke? 
Ha a háború szörnyeteggé teszi az embereket, mi vár még rájuk?
A díjnyertes Chaos Walking trilógia elképesztően izgalmas befejező kötete egy magával ragadó regény a hatalomról, a túlélésről és a háború romboló valóságáról.

Valószínűleg az magyarázza meg a legjobban hogy mit érzek hogy már 5 napja befejeztem ezt a könyvet és csak most bírtam rávenni magam hogy megírjam a bejegyzést. Félre ne értsétek nem azért mert rossz volt, pont ellenkezőleg az egyik legjobb sorozat amit valaha olvastam. De nehéz leírni azt a sok mindent amit a könyv olvasása alatt éreztem.Írjam le megint hogy mennyire imádom a szereplőket, mennyire pörgős, akciódús és izgalmas a cselekmény?

Na jó, kezdjük az elején. Nagy elvárásaim voltak a könyvel kapcsolatban mivel (mint már egy párszor említettem) imádtam az első kettőt. De azért felmerült bennem a kérdés hogy Patrick Ness még 600 oldalon keresztül tudja-e úgy csavarni a szálakat hogy ne legyen unalmas. És jelentem megint megcsinálta. Egy pillanatig se unatkoztam.
Aki nem olvasta az első két részt annak ez a bejegyzés Spoilert tartalmaz.!

A történet ott folytatódik ahol az első abbamaradt. Kitört a háború és három sereg harcol egymás ellen. A Kérdés, a Válasz és a több ezer fős szpakkerhadsereg. Eközben Todd és Viola küzdenek a békéért, és próbálják megmenteni egymást és a világot.Kapunk egy új szemszöget is így többet megtudunk a szpakkerekről.

Az egyik dolog amit az író zseniálisan alakított az a Mesterpolgár és Todd kapcsolata. A második részben a Mesterpolgár irányítja Todd-ot aki kénytelen engedelmeskedni, de itt megfordul a dolog. A legérdekesebb az hogy milyen hatással vannak egymásra. Tényleg lehetséges hogy egy romlott, kegyetlen embert egy másik személy jobbá tegyen? És vajon ez meddig tart? Igazából a Mesterpolgár egy olyan karakter akit valahogy nem sikerült gyűlölnöm a sok borzalom ellenére sem amit tett.

Az 1017-es szpakkerről megtudjuk hogy miért gyűlöli Todd-ot és hogy miért más mint a többiek. Szerettem a részeket amik az ő szemszögéből voltak de őt magát nem tudtam megkedvelni főleg a vége után. 

Todd és Viola mindketten hatalmas fejlődésen mentek át az első részhez képest. Mindkettőjük felnőtt, hoztak néhány rossz döntést és rájöttek hogy viselniük kell a következményét. És bár itt is a legtöbb időt külön töltik mégis mindent egymásért csinálnak. És itt hangzik el szerintem a könyv egyik kulcsmondata.:


Ha tényleg képesek vagyunk bármit megtenni egymásért, akkor helyesen cselekszünk? 
Vagy inkább veszélyt jelentünk a többiek számára?

Mikor végre megtörténik a várva várt romantikus rész, bevallom megkönnyeztem.Annyira szép volt..
A sorozat végén mikor már azt gondoltam hogy  vége van a megpróbáltatásoknak, megint megtörtént az a bizonyos csavar amire már számíthattam volna. Mindenesetre nekem pont jó volt a vége, illett a sorozathoz. Így zárásnak azt szeretném mondani hogy hatalmas élmény volt a trilógia, rendesen megviselt és bár csak többen olvasnák el. Mindenképpen kedvenc.

5*/5

Borító: 5/5
Karakterek: 5/5
Történet: 5/5
Kedvenc szereplők: Todd, Viola 

Kiadó: Vivandra könyvek
Oldalszám: 608
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím: Monsters of Men

Trailer:

Patrick Ness írt 3 rövid novellát a sorozathoz amit ezen a linken el lehet olvasni.Ha rámentek arra  hogy Intrigued?Get the stories here akkor előhoz egy oldalt, oda kell beírni a nevet és az e-mail címet.

Zsina

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése