In 5 pont Chaos Walking disztópia Patrick Ness sci-fi sorozat Vivandra Könyvek YA Zsina

Zsina: Patrick Ness - Válasz és Kérdés

Todd, a kegyetlen hadsereg elől menekülve, a végzetes sebesülést szerzett Violával egyenesen a legfőbb ellenség, a Mesterpolgár karjai közé fut. Violát elszakítják tőle, őt börtönbe zárják, és meg kell tanulnia a Mesterpolgár új rendje szerint létezni.
Milyen titkok rejtőznek a városon kívül? Viola életben maradt? Hol van?
Mi az a titokzatos Válasz?
Majd újabb és újabb bombák robbannak...

A KÉS A ZAJBAN folytatása, a Chaos Walking trilógia második kötete izgalmas, megrendítő, mélyen megindító regény a helytállásról, a legszélsőségesebb körülmények között is. 


Mikor az első rész közepén voltam már tudtam hogy imádom a sorozatot ezért egyből beszereztem(anya beszerezte) a második részt így egyből olvashattam az első után. Egy kicsit féltem hogy milyen lesz de moly-on és Goodreads-on is jobb értékelést kapott mint az első úgyhogy belevágtam. Aki nem olvasta az előző részt(az rögtön kezdjen neki!)annak ez a bejegyzés spoileres lesz az első könyvre!!!


Az első rész végén mikor már végre reménykedhetünk hogy jóra fordulnak a dolgok..BUMM..Patrick Ness csavar a dolgokon, megjelenik a Mesterpolgár (elnézést Prentiss Elnök) aki elfoglalta Havent (elnézést ÚjPrentissvárost) és újra a reménytelenségben találjuk magunkat.

Todd kénytelen alávetni magát, és a Mesterpolgárnak dolgozni ha meg akarja menteni Violát.Ehhez együtt kell dolgoznia Davy-vel a Mesterpolgár kegyetlen fiával aki az előző részben majdnem megölte Violát. Eközben Viola egy csapat gyógyítóhoz kerül akikről kiderül hogy talán veszélyesebbek mint maga a Mesterpolgár. Toddnak és Violának döntenie kell melyik oldalon áll, de ha rosszul döntenek akár ellenségek is lehetnek.

Az első részben csak Todd szemszögéből láthatjuk a dolgokat, de ebben a könyvben Viola nézőpontját is megismerhetjük. Már a könyv elején szétválasztják őket és alig találkoznak csak a végén. A történet során jobban megismerjük a régi szereplőket, kapunk egy pár újat és a szpakkerek is többet szerepelnek.

Todd: A Mesterpolgár megígéri Toddnak hogy nem bántja Violát de ehhez együtt kel működnie vele. Todd kénytelen elviselni és együtt dolgozni Davy-vel a Mesterpolgár fiával. Ami a legjobban tetszett ebben a könyvben az Todd és Davy kapcsolata. Az író zseniálisan írta meg hogyan alakulhat át hónapok alatt a gyűlölet barátsággá.
A szívem szakadt meg Todd-ért mikor olyan munkát kellett elvégeznie amit gyűlölt megtenni de muszáj volt. És hiába telik el sok idő ami alatt nem látja Violát, nem tudja hol van és hogy jól van-e végig bízik benne és megtenne érte bármit.

Viola: Violát már az első részben megszerettem és örültem hogy az ő szemén keresztül is látjuk a dolgokat. Miután a nővérekhez kerül el kell döntenie hogy kinek az oldalán áll és közben azzal a lehetőséggel is számolnia kell hogy mi van akkor ha az a Todd akit most lát már nem az ő Toddja aki régen volt.

Ami a legjobban tetszik ebben a sorozatban az egyértelműen Viola és Todd kapcsolata. Olyan mély és erős szeretet van kettejük között amit még maga a Mesterpolgár sem tud lerombolni.Igazából ez (még) nem szerelem de egy nagyon erős kapocs kettejük között.Mikor már minden remény elveszett akkor is csak a másikat akarják megmenteni. Azt a  részt mikor Violát vallatják, Todd pedig végignézi az egészet végigbőgtem.


Nem az a fontos, hogy sose szeress valamit annyira, hogy az irányítson téged. 

Hanem az a fontos, hogy olyan mélyen kell szeretned valamit, hogy soha senki ne uralkodhasson fölötted. 
Ez nem gyengeség- 
Ez ad erőt-


Először úgy gondoltam hogy mivel az első rész egy kicsit jobban tetszett erre 4,5 pontot adok de aztán következett az utolsó 100 oldal. Nem hiszem el Patrick Ness megint megcsinálta..olyan briliánsan szövi a szálakat hogy csak kapkodtam a fejem hogy le ne maradjak.Összegezvén mindenkinek ajánlom akinek tetszett az első rész, még mindig pörgős letehetetlen olvasmány de aki belekezd legyen kéznél a harmadik kötet mert a vége nagyon üt.


5/5

Borító: 5/5
Karakterek: 5/5
Történet: 5/5
Kedvenc szereplők: Todd, Viola, Davy

Kiadó: Vivandra Könyvek
Oldalszám: 498
Kiadás éve: 2011
Eredeti cím: The Ask and the Answer
Zsina

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése