In dráma film Suits TV sorozat Vicky vígjáték

Az előítéletek csapdájában - Suits

Be kell vallanom, hogy utálom az ügyvédes sorozatokat. Sokkal próbálkoztam már, de képtelen voltam őket megszeretni, így az évek során kialakult egy zsigeri reakcióm, ha meghallottam, hogy egy sorozat erről a témáról szól: sikítva menekültem. Nem történt ez másképp az első alkalommal mikor a Suits-cal szembetalálkoztam. Igazság szerint nem is tulajdonítottam neki túl nagy figyelmet. Azonban újra és újra szembetalálkoztam vele, de persze az előítéleteket nem könnyű legyőzni, így továbbra is makacsul ellenálltam a sorozatnak. De az univerzum ismét közbeszólt, szerencsémre. Ugyanis találtam egy kritikát, amiben azt írta a szerkesztő, hogy ez a sorozat nem olyan, mint a többi ügyvédes. Gondoltam: "Mi a fene? Egy próbát megér." És milyen jól tettem.

Mint gondolom már mindenki számára kiderült, a sorozat ügyvédekről szól. És a legnagyobb félelmem az volt, hogy ez is egy nyomozós sorozat lesz, ahol a főszereplőink gyilkosok után szaladgálnak, csak most éppen nem rendőrök, hanem ügyvédek teszik ezt. De legnagyobb megkönnyebbülésemre szó sem volt erről, sőt nem is a fellengzős tárgyalásokról, vagy az esküdtszéket megindító beszédekről szólt. Legtöbbször még csak tárgyalásra se jutottak el. Nincsenek látványos nyomozások, hanem Miket küldi Harvey, hogy 2 nap alatt nyálazza át az összes aktát és találjon egy kiskaput, aminek köszönhetően rákényszeríthetik az ellenfelet az alkura. Az egész egy sakk játszmához hasonlított, ahol a lényeg, hogy mindig 2-3 lépéssel az ellenfeled előtt járj.
 
De akkor, hogy miről is szól pontosan?:
Mike Ross (Patrick J. Adams) egy zseniális főiskolai bukott diák. Mike gyerekkori álma, hogy ügyvéd legyen, ám ez az álma meghiúsulni látszik, miután elfogták azzal a váddal, hogy a dékán lányának eladott egy kész matekvizsgát. Innentől kezdve a fotografikus memóriával megáldott, intelligens Mike, más ember helyetti tesztek megoldásával keresi kenyerét, főleg az LSAT diákjai számára.
Harvey Specter (Gabriel Macht) egy New York-i felső ügyvéd, akit nem rég előléptettek vezető partnernek a cégén belül és arra kényszerül, hogy felvegyen egy asszisztenst magának. Egy véletlen interjú során kerül Mike Harvey elé, aki rögtön észrevette Mike éles eszét. Mike természetesen érdekelt volt a törvények és ügyek körében és kapva kapott az alkalmon, hogy valóra váltsa álmát, hogy ügyvéd legyen. Harvey felveszi a fiút, bár ez sok kockázattal jár: Mike-nak hiányzik a jogi végzettsége és a cég kizárólag a Harvard régi diákjait veszi fel. Ezért mindketten úgy tesznek, mintha Mike a Harvardon végzett volna.
A cég és köztük Louis Litt (Rick Hoffmann), Harvey féltékeny riválisa is üdvözölte az újoncot. Mike végül összebarátkozik Rachel Zane-el (Meghan Markle), aki ugyancsak asszisztens a cégnél és hamarosan segít a lánynak bejutni a jogi egyetemre és kettőjük közötti kapcsolat is egyre erősebb lesz. Mike és Harvey gyakran összeütközésbe keverednek, mivel Mike egy naív, erkölcsi ember, míg Harvey kemény és első úgy tünhet, hogy magán kívül senkivel sem törődik. Ennek ellenére egy nagyon erős csapatot alkotnak, kiegészítik egymást és ez segíti őket előre, hogy jobb kapcsolatuk legyen.
- forrás


De ami a sorozatot mégis az egyik kedvencemmé tette, azok maguk a karakterek. Külön külön semmi egyedi nincs bennük, sőt még a megszokott sablonok is felfedezhetőek (nagymenő, arrogáns, senkire se hallgató, szívdöglesztő ügyvéd=Harvey és a szegény, naiv, megfelelni vágyó újonc=Mike stb.), de a készítők elérték, hogy együtt valami egészen szórakoztatót alkossanak.
Az ügyek mellett fontos szerepe van az érzelmeknek is, a kapcsolatoknak a szereplők között. És legnagyobb meglepetésemre ezen a téren is jeleskedik a sorozat. Az összes kapcsolat árnyalt és sokrétű. Senkit nem lehet csak úgy utálni, mert a sorozat előrehaladtával egyre több titokra derül fény a szereplőkről és megértjük a cselekedeteik mögött húzódó motivációkat. Gondolok itt pl Louisra, aki az első pillanatban egy igazi kis tenyérbemászó seggfej, de mégis a sorozat előrehaladtával az egyik kedvenc szereplőm lett.
A humor is jelen van sorozatban, amit én manapság már nélkülözhetetlennek érzek. Harveynak és Mikenak is fergeteges beszólásaik vannak, de mégis azt bírom a legjobban mikor egymást húzzák.:)

Sokkal több mindent nem nagyon tudok róla spoiler mentesen írni és a poénokat meg nem akarom lelőni, de mindenkinek csak ajánlani tudom, aki elsősorban nem egy nyomozós sorozatra vágyik.

A sorozat most tart a 3. évadnál és bár személy szerint úgy éreztem az első 2 rész után, hogy egy kicsit visszaesett az előző évadokhoz képest, de reményeim szerint megint fel fog pörögni a sorozat. Legalábbis minden megvan hozzá.
IMDb adatlapja.
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése