In várható megjelenések Vicky

Megjelenésre várva#4 - ősz a Fumax kiadó háza táján

Folytatjuk az őszi megjelenések bemutatását, a Könyvmolyképző után most a Fumax kiadóval. Az utóbbi időben jobbnál jobb könyveket jelentetett meg a kiadó, melynek következtében én is elkezdtem nyomon követni a kiadásait. Persze nem azt mondom, hogy az összes könyvét olvastam már (messze nem), de amiket igen, azokat szerettem. Példának okáért megemlíteném a Riyria krónikákat, amiről már itt a blogon is írtunk.

Kezdésnek itt is van Dan Wells sorozatának, a Részlegeseknek a 2. része. Igazság szerint még az elsőt se olvastam, de már itt várakozik a polcomon és mivel az író másik sorozatát a Nem vagyok sorozatgyilkost imádom, így ettől a sorozattól is sokat várok:

Várható megjelenés: szeptember 30.

Részlegesek#2
Dan Wells hazánkban is igéretesen mutatkozott be, a külföldön hatalmas sikert aratott Nem vagyok sorozatgyilkos című kötetével, a Partials trilógiája pedig még nagyobb siker kint.
Kira Walker megtalálta az RM vírus gyógymódját, de az emberek és a Részlegesek túléléséért vívott küzdelem még csak a kezdeténél tart. East Meadow-t elhagyván Kira kétségbeesetten próbálja kideríteni, hogy kicsoda is ő valójában. Nem lehet véletlen egybeesés, hogy az RM gyógymódja maguknak a Részlegeseknek a vérében található – ez nyilván valami nagyobb terv része, amelyben Kirának is szerepet szántak, és amely mindkét fajt megmenthetné. Kirához útja során többen csatlakoznak, köztük Samm, a Részleges is. De vajon megbízhat-e bennük?
Ezalatt Long Islanden az emberiség utolsó képviselői felkészülnek a Részlegesek elleni háborúra, és Marcus tudja, az egyetlen reményük, hogy kitartsanak Kira visszatéréséig. Ám a lány útja hosszadalmas a posztapokaliptikus Amerika pusztaságán keresztül, és közben mindkettejük számára fokozatosan kiderül, hogy legnagyobb ellenségük létezéséről eddig nem is tudtak.
A lélegzetelállító Részlegesek trilógia második része az emberiség utolsó előtti órájának krónikája. Utazás az ismeretlenbe, amely során fel kell fedeznünk hogyan élhetjük túl – és ami még fontosabb, hogy mi indokolná megmaradásunkat a Földön.

Ezen kívül megjelenik még egy másik disztópiás sorozatuk 2. része, méghozzá a Razorland-trilógiáé. Ennek se olvastam még az első részét, de tervezve van, ha majd egyszer hozzá jutok, de addig is akkor itt van a második rész:

Várható megjelenés: szeptember eleje

Razorland-trilógia#2
Sötét színek, hátborzongató történet… Ann Aguirre könyvét nem lehet letenni! – Gena Showalter, a New York Times sikerszerzője
Pikk egy új világban találja magát. Míg odalent a társai felnőttként, a közösség teljes jogú tagjaként kezelték, a városkában csak egy gyerek a sok közül, akinek az iskolapadban a helye. Pikk képtelen megtagadni magát, hiába igyekszik beilleszkedni a kisváros életébe, makacssága újabb és újabb konfliktusokba sodorja.
Ráadásul Fakó is hűvösen és távolságtartóan viselkedik vele, míg Kósza többet akar a puszta barátságnál. Az új környezetben a barátok egyre jobban eltávolodnak egymástól. Pikk nem tehet mást: a maga útját kell járnia, bármilyen fájdalmas és magányos legyen is az.
A tanév végén Pikk őrszolgálatra jelentkezik, hogy a kiválasztottakkal együtt megvédhesse a földműveseket a korcsok egyre hevesebb és kegyetlenebb támadásaitól. Az eseménytelenül induló küldetés azonban váratlan fordulatot vesz. A városlakók által alábecsült korcsok figyelik az embereket. Terveket szőnek és várnak. El akarják pusztítani Megváltás városát, és a végső katasztrófát csak Pikk látja előre…Az általam leginkább várt őszi megjelenés a már említett Riyria-krónikák következő része. A borító és a cím is még tervezés alatt áll, de mivel a megjelenést októberre tervezik, így mindenképp meg akartam említeni. Addig is itt van az angol borító és a Fumax oldaláról származó kedvcsináló hozzá:


Várható megjelenés: október

Michael J. Sullivan: Riyria krónikák 3. kötetét, a Nyphron risingot (magyar cím még tanakodás alatt) októberre időzítjük. Az utóbbi évek legnépszerűbb új angol nyelvű fantasy sorozata itthon is kezd beindulni, úgy látszik jót tett a festett borító a második kötetnél, és egyre többen fedezik fel maguknak ezt felhőtlen szórakozást nyújtó szériát, habár a történet előrehaladtával itt is egyre keményebb dolgok zajlanak majd. Hasonlóan a Trónok harcához, senki sem lesz biztonságban. A megjelenés gyakoriságát is próbáljuk pörgetni, hogy legalább évi kettő kijöjjön belőle.


És habár tudom, hogy ez már nem őszi megjelenés, de annyira várom már, hogy muszáj róla beszélnem. Ez a könyv pedig nem más, mint a Széthullott birodalom záró kötete. Mikor elkezdtem olvasni az 1. részt nem gondoltam, hogy ennyire a hatása alá fog vonni a sorozat, de pontosan ez történt és az egyik kedvenc sorozatommá vált. Ehhez sincs még se magyar borító, se fülszöveg, csak a hivatalos magyar címe: Tövisek Császára, így ugyan azt, hozom mint az előző könyvnél:

Várható megjelenés: tél (valószínűleg karácsony környéke) 

A kiadónk legnagyobb karácsonyi durranása lehet a Széthullott birodalom trilógia zárókötete: Mark Lawrence: Tövisek Császára
A mind külföldön mint hazánkban is elképesztően népszerű fantasy angolul ugyan csak augusztus 6-án jelenik meg, de már kezdenek szállingózni a kritikák a kinti blogerektől, és eddig elsöprően pozitív a fogadtatás. A fordító ezúttal is természetesen Gy. Horváth László lesz, a kötet terjedelme pedig nagyjából meg fog egyezni a Tövisek Királyáéval.
Jorg története ugyan itt befejeződik, de a továbbiakban sem kell elbúcsúzni a Széthullott birodalomtól, hiszen jövőre kezdetét veszi egy új trilógia, új szereplőkkel.
Jó böngészést és hamarosan jelentkezünk a következő kiadó könyveivel:)

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése