In várható megjelenések Vicky

Megjelenésre várva#5 - A Maxim kiadó és az ősz

Itt is van az őszi megjelenés bejegyzéssorozatunknak a következő része, szám szerint a harmadik, ezúttal a Maxim kiadóval. Még a nyár folyamán egy nyereményjáték-sorozattal hozta nyilvánosságra a kiadó a rengeteg (de tényleg rengeteg:) tervezett megjelenésüket, amik közül néhányról már infót is kaptunk, amit meg is mutatunk nektek a következőkben:

Várható megjelenés: 10. 01.

A halál szépséges szolgálólányai#1
FIATAL, GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS. A fiatal Ismae-t, akit a halál istenének szolgálói képeztek orvgyilkosnak, a Bretagne-i udvarba viszik küldetést teljesíteni. Ismae azonban azt tapasztalja, hogy nincs felkészülve; nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a lehetetlen választásra sem, amelyben pedig döntenie kell. Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét? Veszélyekkel teli történet: intrikák, mérgek, szeszélyek; de végül megmutatkozik a helyes út?

fantasy, YA

Erre a könyvre még angolul figyeltem fel a borítója miatt (szerencsére a külföldivel adják ki nálunk is:) és miután a fülszöveg is megfogott mindenképp el akartam olvasni, de szerencsére ősszel már magyarul is megtehetem.

Várható megjelenés: 10. 01.

Black City (Sötét város)#1
Egy véres, brutális háború után, a Fekete Város még füstölgő romjai között a tizenhat éves Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy hibbant Sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan lehetséges ezek után, hogy belezúgott Ashbe, ebbe a Sötétfajzat félvér fiúba? Pedig szíve varázslatosan megdobban a közelében, megtagadva mindent, amiben a lány addig hitt. Ez a felkavaró szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között. A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. Ekkor lép az életébe Natalie, így neki is választania kell. Szenvedélyes románc veszi kezdetét ebben a lepusztult, mégis lenyűgöző világban, amelynek hangulata szinte magába szippantja az olvasót. Letehetetlen könyv, semmiképpen ne hagyd ki!

Várható megjelenés: 10. 01.

Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat… Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről, és a törékeny reményről. A Reason to breathe a nagy kritikai elismerést aratott Breathing-sorozat első kötete.

Várható megjelenés: 10. 15.

„Volt Beau-ban valami rossz, ami vonzott. Mi ütött belém? Miért akartam annyira vétkezni?” Ashton kezd belefáradni, hogy folyton a jó kislányt kell adnia; alkalmazkodni szülei és barátja, Sawyer Vincent elvárásaihoz. A fiú maga is a tökéletesség élő szobra, a gimnázium bálványozott élsportolója, minden lány álma. Ám amikor elmegy nyaralni a családjával, Ashton szeme megakad udvarlója unokafivérén, Beau-n. Nála szexisebb srácot életében nem látott, és bár a fiú, a kisváros rossz hírű fekete báránya, végzetesen vonzódik hozzá. Beau a testvéreként szereti Sawyert, ezért százszor is meggondolja, mielőtt nyitni merne a tabunak számító Ashton felé. Igyekszik is távol tartani magát tőle, noha kislánykora óta szereti. Mikor azonban Ashton fel akarja eleveníteni a gyerekkori barátságot Sawyer távollétében, Beau tudja, hogy nemet kellene mondania. Egyikük sem szeretne fájdalmat okozni Sawyernek, ám minél inkább igyekeznek kerülni egymást, annál hevesebb lesz a vonzalmuk. Aminek egyre nehezebb ellenállni…

Várható megjelenés: 10. 15.

Gyönyörű sorscsapás#2
Végre itt van a New York Times sikerlistás Gyönyörű sorscsapás nagy izgalommal várt folytatása! Lehet-e túlságosan szeretni? Travis Maddox két dolgot őrzött meg az anyja halálos ágyán mondott szavaiból: Nagyon szeress! És még keményebben küzdj! A Veszedelmes sorscsapásban Travis életét könnyűvérű lányok, illegális fogadások és az erőszak teszik ki. De éppen akkor, amikor legyőzhetetlennek érzi magát, Abby Abernathy térdre kényszeríti. Minden éremnek két oldala van: a Gyönyörű sorscsapásban Abby mondta el, hogy látja a szerelmüket. Most elérkezett az idő, hogy Travis szemén át lássuk kettejük kapcsolatát, és újabb részletekre is fény derüljön.

New Adult, romantikus

ÁÁÁ de rég várom már ezt a könyvet.*.* Az első részt imádtam és mindenképp el akartam olvasni a történetet Travis szemszögéből is. És a borító (igaz a másik jobban tetszett és én arra is szavaztam, mikor lehetett) álomszép, pont mint az első részé.

Várható megjelenés: 10. 13.

Két vadidegen, Graham Larkin és Ellie O’Neill akkor ismerkednek meg – legalábbis virtuálisan –, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek kedvenc háziállatáról, Wilburről. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják.
Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket. De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él.
Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De vajon lehet-e egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól?
Egy sorsdöntő nyár történetét elmesélve Jennifer E. Smith új regénye bizonyítja, hogy az élet – akárcsak a szerelem – tele van meglepő felfedezésekkel és szerencsés tévedésekkel.

romantikus, YA

Nem volt kérdés, hogy ezt a könyvet is olvasnom kell, mivel a kiadó már korábban megjelentetett könyve az írónőtől levett a lábamról, így ezt se hagyhatom ki.


Várható megjelenés: 10. 15.

Alan Bradley első regényéért megkapta a Detektívregényírók Egyesületének Dagger-díját, továbbá az Agatha-díjat, a Barry-díjat, a Dilys-díjat, az Arthur Ellis-díjat, a Macavity-díjat és a Foltosbagoly-díjat. Számos rövid elbeszélés, gyerekeknek szóló történet, újságcikk és a Biblia a cipősdobozban című memoár szerzője. A Holmes asszony a Baker Streetről társszerzője a megboldogult William A. S. Sarjeanttel együtt. Bradley Máltán lakik a feleségével és két számoló macskájával, a következő Flavia de Luce detektívtörténeten dolgozik, a címe: Emészt világom árnya (2011. nov.) (Goodreads.com) 1950 nyara: Buckshaw valaha jobb időket látott kastélyában az ifjú Flavia de Luce, az ígéretes vegyész, aki különös szenvedélyt érez a mérgek iránt, számos megmagyarázhatatlan esemény tanúja lesz. Halott madár hever a küszöbön, a csőrén egy groteszkül rátűzött postabélyeg. Néhány óra múlva Flavia haldokló férfit talál az uborkaágyásban, és saját szemével látja, ahogy kileheli a lelkét. Flavia megdöbben, ugyanakkor örül, hiszen a gyilkossággal kezdődik el igazán az élet Buckshawban. „Bár mondhatnám, hogy féltem, de nem. Éppen ellenkezőleg. Ez volt messze a legérdekesebb dolog, ami eddigi életemben történt velem.” Flavia számára a nyomozás olyan, mint a tudomány: tele lehetőségekkel, ellentmondással, kapcsolódási pontokkal. Az édesapját, aki egyedül neveli a három lányát, hamarosan letartóztatják, gyilkosság vádjával. Döbbenetes történetet mesél el Flaviának egy rosszul végződő iskolai barátságról, egy felbecsülhetetlen értékű ellopott tárgyról és egy latintanárról, aki harminc évvel azelőtt levetette magát az iskola egyik tornyából. Flavia összeköti a két látszólag távoli halálesetet, elemzi a gyanúsítottakat, és egészen az angol királyig jut el a kutatás során.

Várható megjelenés: 10. 01.

Hivatalos magyar fülszöveg még nem elérhető.
Várható megjelenés: 10. 01.

Angyalsors trilógia#3
Hivatalos magyar fülszöveg még nem elérhető.

 Ez az a könyv, ami nem szerepel a várólistámon, mert még az eslő részt se voltam képes végigolvasni, ugyanakkor tudom, hogy sokan várják már a megjelenését, így nem akartam lehagyni a listáról.

Várható megjelenés: 10. 01.

A kiadó kedvcsinálója:
Idén nálunk jelenik meg Peter Heller bestsellere, a The Dog Stars. Az Amazonon Top500-as listán lévő könyv szerzője az Iowai Egyetemen végzett mesterképzést mind fikciós írásból, mind költészetből. Díjnyertes kalandíró és szerkesztő a National Public Radio-nál, szerkeszti az Outside magazint, a Men’s Journal-t, és a National Geographic Adventure-t. Ezen felül rendszeresen publikál a Bloomberg Businessweek-ben. Ő a szerzője számos ismeretterjesztő könyvnek, mint például a Kook, a The Whale Warriors, és a Hell or High Water: Surviving Tibet’s Tsangpo River. Jelenleg Denverben, Colorado államban él.
Külföldön nagy sikert aratott regénye, a The Dog Stars helyszíne is Colorado, csak éppen egy poszt-apokaliptikus világban. A mesélő egy férfi, aki részben harcos, részben álmodozó. Túlélője egy rejtélyes influenzajárványnak, mely elpusztította az USA lakosságának nagy részét. Pilótaként dolgozott, s most egy elhagyatott repülőtéren él, egyetlen társa pedig a kutyája. Egy nap rejtélyes rádiójelet fog, ami felébreszti benne a reményt, hogy talán létezik még valahol az a régimódi élet, mely után sóvárog. Elhatározza, hogy elindul megkeresni a rádiójel forrását, ha kell, túlrepülve Cessna típusú gépével azon a ponton, ahonnét nincs visszatérés…
A regény egyszerre kegyetlenül vicces és fájdalmasan szomorú, lélegzetelállító történet arról, hogy mit jelent embernek lenni. A könyvből hamarosan film készül.

Egyelőre ennyi könyvről vannak részletesebb információk a kiadó által beígért könyvek közül és még egyszer hangsúlyozom, hogy ez csak egy része a megjelenéseknek és ha majd más könyvekről is kapunk információt, azokkal is jövünk.

>

Related Articles

4 megjegyzés:

 1. Szia!
  Meglepett, hogy ez a kiadó is mennyi mindennel készül, párat, amit ígéretesnek vagy nagyon nem találtam ígéretesnek, mondok is Neked egy véleményt!
  Elizabeth Richards - A sötétség városa: A borító miatt eddig érdekelt és lázban tartott, de a fülszöveggel együtt kicsit elpártoltam mellőle. Sok volt már nekem a világvége utáni románcból, az utolsó előtti mondat viszont megint kedvet teremtett hozzá, valamennyire. Úgy hiszem az idei, őszi várólistámon nem lesz az élvonalban, de nem is szeretném szem elől téveszteni!
  Rebecca Donovan - Elakadó lélegzet: A borító is abszolút megnyert magának, hát még a tartalom! Ez tuti várólistás lesz nálam, szerintem még a dobogóra is emelkedhet. Érdekelnek az ilyen típusú könyvek, bár az író nálam egyelőre homály.
  Abbi Glines - Ha az enyém lennél: Ez az a kötet, amire a tartalom ismertetése után sem tudok, vagyok képes többet nyilatkozni, minthogy meglátjuk. Megvárom, amíg valaki beszámolót ad róla, mert félek belevágni.
  Jennifer E. Smith - Milyen is a boldogság? - Igen, igen, igen, ezt feltétlenül el kell olvasnom. Az írónő előző könyve nem kötött le, na de eeeeez!
  További kellemes estét:
  Atrix Wry (:

  VálaszTörlés
 2. @Atrix Wry
  Szia:)
  Örülök, hogy találtál kedvedre valót. És igen valamelyikkel én is úgy vagyok, hogy majd meglátjuk, mert még csak nem is hallottam ezelőtt róla (angolul sem), mint például, amit te is említettél a Ha az enyém lennél, Ugyanakkor olyan is van, amit viszont nagyon várok, mint a Veszedelmes sorscsapás. Egy biztos, szépen belehúzott a kiadó:)
  Vicky

  VálaszTörlés
 3. Szia (:
  Épp ideje volt belehúznia. Szeretem, ha sok jelenik meg egyszerre, mert elkezdem őket olvasni, és kábé addig ki is tartanak, amíg nem jön megint a nagy megjelenési özön. Meg persze mire az elejével végzek, a végére már különféle akciókat írnak ki, így a pénztorim is jól jár! :-)
  Kellemes napot:
  Atrix Wry (:

  VálaszTörlés
 4. @Atrix Wry
  Én is örülök a megjelenéseknek, de sajnos a pénztárcám már kevésbé. És nem is tudok megvenni mindent, amit szeretnék egyszerre. Hát igen, a jó öreg akciók:))

  VálaszTörlés