In 4 pont Abigail Roux angol Cut & Run Dreamspinner Press krimi LMBT Madeleine Urban Vicky

Vicky: Abigail Roux - Madeleine Urban: Cut & Run

Cut & Run #1

A series of murders in New York City has stymied the police and FBI alike, and they suspect the culprit is a single killer sending an indecipherable message. But when the two federal agents assigned to the investigation are taken out, the FBI takes a more personal interest in the case.
Special Agent Ty Grady is pulled out of undercover work after his case blows up in his face. He's cocky, abrasive, and indisputably the best at what he does. But when he's paired with Special Agent Zane Garrett, it's hate at first sight. Garrett is the perfect image of an agent: serious, sober, and focused, which makes their partnership a classic cliché: total opposites, good cop-bad cop, the odd couple. They both know immediately that their partnership will pose more of an obstacle than the lack of evidence left by the murderer.
Practically before their special assignment starts, the murderer strikes again — this time at them. Now on the run, trying to track down a man who has focused on killing his pursuers, Grady and Garrett will have to figure out how to work together before they become two more notches in the murderer's knife.

Először is egy vallomással tartozom, mégpedig, hogy ez az első könyvem ebben a témában. Vagyis most olvastam először olyan könyvet, ami az azonos neműek kapcsolatáról szól. Igaz többször is érintettem a témát, de ilyen mélységekbe még sose mentem. Szerencsémre a lehető legjobb könyvvel kezdtem. A könyvvel először Angelika blogján találkoztam és már akkor felfigyeltem rá, majd mikor újra és újra szembe jött velem a molyon nem álltam tovább ellen neki. 
A történet két FBI ügynökről szól: Ty Grady ex tengerészgyalogosról és Zane Garettről, akiket New Yorkba küldenek egy sorozatgyilkos elfogására, miután az előző FBI párost, akiket ráállítottak, holtan találták a hotelszobájukban. Azonban nem elég, hogy egy sorozatgyilkost kell hajkurászniuk, a helyzetet még súlyosbítja az a tény is, hogy ki nem állhatják egymást. Ty lobbanékony, ösztönös és nem érdekli semmi, míg Zane nyugodt, jól öltözött és az ösztönei helyett az eszére hallgat. Vagyis tökéletes ellentétei egymásnak...legalábbis elsőre. Mert a történet előrehaladtával kiderül, hogy Zane nem is olyan karót nyelt, mint Ty gondolta és Zanenek is rá kell döbbennie, hogy lehet, hogy sokkal több minden rejtőzik Tyban, mint azt elsőre gondolta.
A könyv erőssége egyértelműen Zane és Ty fantasztikusan jól megformált párosa. Imádtam mindkettőjüket, pedig tényleg elcseszett egy páros ez - a legjobb értelemben. Mindketten sok sebet hordoznak kívül belül, igazi vérbeli macsók, ezért nagyon nehezen vergődnek zöld ágra érzelmi téren, ami meglátszott a kapcsolatuk alakulásán is, de egyszerűen képtelen voltam haragudni rájuk, mert olyan édesek voltak. (Szinte felvisítottam örömömben, mikor Ty végre beesett a fürdőszobaajtón:) Nehéz őket kiismerni és még mindig sok minden van, amit nem tudunk a múltukról inkább úgy kellene mondanom, hogy van néhány dolog, amit lehet róluk tudni:), de szerencsére még jó pár rész hátra van és ahogy az értékelésekből hallottam a sorozat csak egyre jobb lesz. A kapcsolatuk alakulása is nagyon jól lett felépítve és teljesen természetes volt, onnantól kezdve ahogy összeszoknak, megismerik egymást és elkezdenek bízni a másikban, egészen addig, hogy bármi áron megmentik a másikat. A kémia is remekül működött a szereplők között. Szerencsére nem is lett túl nyálas, amitől én személy szerint nagyon féltem az elején és pornóba se csapott át a történet. Pont annyi szex és intimitás volt benne, amennyi kellett.

Amiért viszont levontam azt az egy pontot, az a krimi szál. Elég lapos lett és nem is bántam, mikor háttérbe szorult Ty és Zane kapcsolata mögött, de aztán újra és újra előtérbe került, így nem tudtam tőle sajnos elvonatkoztatni. A sorozatgyilkos kiléte annyira egyértelmű volt, hogy szinte kiszúrta a szemüket, ráadásul a nyomozás is unalmas volt, legtöbbször hotelekben bujkáltak a gyilkos elől. Ezen felül, amin még fennakadtam, hogy az írónők kihangsúlyozták, hogy Zane, de legfőképp Ty milyen profi az ilyen esetekben, de mégis olykor olyan orbitális hülyeséget csináltak, hogy én csak néztem. A vége viszont egy kicsit kárpótolt és izgalmassá tették ezt a szálat is:)

Összességében nagyon tetszett a könyv és azt hiszem egy újabb rajongóra tett szert Zane és Ty szerény személyemben. Mindenkinek ajánlom, aki nyitott az ilyen típusú könyvekre, nem fog csalódni. Én pedig már alig várom, hogy elkezdhessem a következő részt.

4/5
Borító: 5/5
Karakterek: 5*/5 - Nagyon jól megformált és árnyalt karakterek
Történet: 4/5
Kedvenc szereplők: Ty, Zane

Kiadó: Dreamspinner Press
Oldalszám: 376.o.
Kiadás éve: 2008


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése