In 2013 3 pont Christina Lauren erotikus Gyönyörű rohadék Lilith Könyvek romantikus Vicky

Vicky: Christina Lauren - Gyönyörű rohadék

Gyönyörű rohadék #1

Egy ambiciózus gyakornok. Egy perfekcionista igazgató. És rengeteg indulat. Ismerje meg a történetet, amelynek blog előzményét több mint kétmillióan olvasták el online!
Chloe Mills esze borotvaéles, mindent belead a munkájába, és éppen most szerzi az MBA-diplomáját. Egyetlen problémája van csak: a főnöke, Bennett Ryan, aki szigorú, korlátolt, tapintatlan – és teljes mértékben ellenállhatatlan. A Gyönyörű Rohadék.
Bennett Franciaországból tért haza Chicagóba, hogy fontos szerepet vállaljon a családi médiavállalkozásban. Nem gondolta volna, hogy az az asszisztens, aki oly sokat segített neki innen, Chicagóból, míg ő külföldön volt, egy káprázatos, ártatlanul provokatív – és végtelenül dühítő – lény, akit mostantól mindennap látnia kell. A pletykák ellenére Bennett sohasem csípett fel nőket a munkahelyén. De Chloe annyira csábító, hogy már hajlandó érte kijátszani – vagy akár nyíltan felrúgni – a szabályokat, csak hogy megkaphassa őt. Az irodaépület bármely zugában.
Mikor az egymás iránti étvágyuk eléri a kritikus pontot, Bennettnek és Chloének dönteniük kell, milyen áldozatot hajlandók hozni, milyen nyereségért.

A Gyönyörű rohadék a most debütált Lilith kiadó első kiadott könyve, ezért mindenképp el akartam olvasni, de ugyanakkor óriási fenntartásaim voltak a könyvvel szemben. Legelőször is már maga a cím elriasztott. Gyönyörű rohadék! Ilyen pocsék címet is rég láttam, így az első dolgom volt, hogy megnézzem, hogy eredetileg is ez a címe, vagy csak a fantasztikus fordításnak köszönhetjük. De nem, eredetileg is ez a címe. Na ez persze csak még riasztóbbá tette, mert ha már a címe ilyen pocsék, vajon mit várjak a tartalmától? 
A másik nagy problémám pedig abból a tényből fakadt, hogy egy erotikus könyvről van szó. Mert sajnos az utóbbi időben rosszabbnál rosszabb könyvek kerültek a kezembe ebből a műfajból, és ennek köszönhetően az összes ilyen témájú könyvhöz most már fenntartásokkal közeledem. Ennek köszönhetően nem voltak nagy elvárásaim, sőt! De legnagyobb meglepetésemre kellemesen csalódtam a könyvben.


Ez a könyv egy tökéletes példa arra, mikor az egész könyv nem áll másból csak klisékből, de ennek ellenére élvezhető a mű, mert az írónők képesek a már megszokott alapokkal élvezhetően dolgozni. (igen, írónők, mivel ketten írták, név szerint: Christina Hobbs és Lauren Billings ) Mint a fülszövegből is kiderül ez egy mindenki által ismert és millió egyszer feldolgozott főnök-asszisztens kapcsolatra építkezik és az összes már megszokott elem megtalálható a könyvben.A középpontban Chloe és Bennett kapcsolata áll és a történet nem is szól semmi másról, de nem is kell mást várni egy ilyen típusú könyvtől. 

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet az első gondolatom az volt, hogy: Jé értelmes, összetett mondatok! Van Isten és az emberek még mindig tudnak fogalmazni! Hát igen ez már óriási plusz pont volt:) Sőt a könyv előrehaladtával idegen szavak és kifejezések is megjelentek, amit már el se akartam hinni. (Bár azért azt megjegyezném, hogy örültem volna, ha a francia kifejezések le vannak fordítva mellette). Így az első meglepetést követően egyre bizakodóbban olvastam a könyvet és szerencsére nem is kellett csalódnom. Egy könnyed, erotikus könyvet kaptam, ami kikapcsol pár órára. És most itt tényleg órákat értek, mert egy nap alatt kiolvastam.
Az írónők nem lacafacáznak, rögtön in medias rex jelleggel a dolgok közepébe csapnak és szinte azonnal egy szexjelenettel indítunk. És a könyv egészére igaz, hogy rengeteg szexjelenet van benne liftben, irodában, próbafülkében stb. A főhőseink nem képesek ellenállni egymásnak és bárhol bármilyen körülményke között egymásnak esnek, miközben egyikük se akarja ezt tovább folytatni, de leállni se képesek. Van, hogy zavar mikor ennyi szex van egy könyvben, de itt nem ez volt a helyzet, mivel mindegyik jelenet egy újabb érzelmet hozott felszínre főhőseinkben, ami által fejlődött a kapcsolatuk és az érzelmi szálat szép egésszé kerekítették. És igen, a könyv egyik legnagyobb pozitívuma, hogy tényleg fejlődik a kapcsolatuk.

A másik pozitívum a váltott  nézőpont. Ezáltal megismerhetjük mind Chloe, mind Bennett gondolatait, így nem érezzük, hogy bármi is kimaradt volna. És ez olyan szempontból is fontos, mivel ha nem lenne váltott nézőpont a tetteik felét se értenénk, mert ezek az idióták (pozitív értelemben:) képtelenek a kommunikálásra, és nem veszik észre azt, ami az orruk előtt van.
A beszédük néhol elég vulgáris, főleg az elején, ahol még nekem is néhol kerekedett a szemem, pedig alapból nem szoktak az ilyenek zavarni.


Fontos még, hogy a szexjeleneteik szinte mindig vadak és szenvedélyesek voltak, amivel jól érzékeltetik, hogy mennyire nem képesek ellenállni egymásnak, ugyanakkor nem volt benne a már jól megszokott alá-fölé rendeltség, semmi szexjáték stb. csak úgy a'la natur, ami kész felüdülés volt az utóbbi idők irományai után.

Összegezve: hatalmas pozitív csalódás volt a könyv, és vevő vagyok a további részekre is. Persze nem azt mondom, hogy fantasztikus a könyv, mivel vannak hibái rendesen, de tényleg felüdülés volt egy ilyen könyv az utóbbi idők csalódásai után. A következő rész már nem Chloeról és Bennetről fog szólni, de nem kell aggódni, mert pár novella erejéig még vissza fognak térni.
Következő rész:
3/5

Borító: 4/5
Karakterek: 4/5 -semmi eredeti, de mégis szórakoztattak és izgultam értük
Történet: 3/5
Kedvenc szereplők:Chloe és Bennett, a két idióta (a szó legpozitívabb értelmében:)

Kiadó:Lilith Könyvek
Oldalszám: 300.o.
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Beautiful Bastard 
Ha kíváncsi vagy a könyvre itt beleolvashatsz.

Érdekesség: A Constantin Film megvette a könyv filmes jogait, így várhatóan a mozikban is találkozhatunk Bennettel és Chloeval.

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése