In 3.5 pont Content 2 Connect Cora Carmack new adult romantikus Szakítópróba Vicky

Vicky: Cora Carmack - Szakítópróba

  Szakítópróba #1

Szüzesség.
Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be.
És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban…

Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre…

Részlet a könyvből ITT

Nagy divat lett hazánkban a new adult könyvek kiadása és egyre több lett és lesz is elérhető az olvasók számára. Van, aki örül ennek (én igen:) és van, aki nem, de azt mindenképp le kell szögeznem, hogy a new adult könyveknek is van több fajtája, nem mind "egy kaptafára készül". Tehát, ha az első élményed ebben a kategóriában nem volt pozitív, attól még ne ítéld el az egész műfajt, mert lehet csak nem találtad meg a számodra megfelelőt és pont azt a témát dolgozta fel, ami neked nem fekszik.

A mostani könyv nálam pont ebbe a kategóriába esett. Nem szeretem a szűz-lány-tökéletes-pasi kombinációjú könyveket általában (azért volt pár kivétel:) ezért nem is különösebben akartam elolvasni ebből az okból adódóan a könyvet. De aztán a kritikákat olvasva meggyőztem magam, hogy megér egy próbát.
És a végén kaptam egy könnyed, aranyos, megmosolyogtató romantikus történetet. A karakterek kedvelhetőek, de túl sok újat nem nyújtanak, ami igaz magára a cselekményre is. Amivel viszont nem vagyok kibékülve, az az alapszituációból (tanár-diák kapcsolat) adódó rengeteg lehetőség, ami aztán kihasználatlanul maradt. Úgy éreztem az elején, hogy hiába a kliséhalmaz, de olyan jó a kezdés, hogy ebből mindenképp egy remek könyv lesz, de a végére csak azt éreztem, hogy ennyi?
Az okok, amiért ezt éreztem:
  • Nem használta ki az írónő a tanár-diák helyzetből adódó problémák lehetőségét, ergo nem volt benne semmi izgalom ebből a szempontból
  • Megjelent a szerelmi háromszög is (igen, muszáj belerakni...), de aztán ebből se lett semmi, ami felpörgette volna az eseményeket. Ugyan volt egy lagymatag veszekedés, de többet ki lehetett volna hozni belőle, ha már feltétlen bele kellett tenni a cselekménybe.
  • És, ami a legfőbb problémám volt, hogy engem teljesen hidegen hagyott a főhősünk. És ez most még lehet nem is az írónő hibája, mert meg volt Garrickben minden (tényleg MINDEN, mert most is egy tökéletes pasit kaptunk:), de engem nem volt képes levenni a lábamról. Pedig még brit akcentusa is van!! És azért egy ilyen típusú könyvnél ez elég baj.
  • Aztán a címet se sikerült megértenem, mert ugyan volt benne egy kisebb szakítás, de nem olyan nagy horderejű, ráadásul én még az okát se értettem. Egyik oldalon még minden happy, aztán a következőn meg már Bliss bőg, hogy mi lesz így vele, én meg csak néztem, hogy akkor most mi van? Miért? Hogyan? Mikor? Bár az is lehet csak én vagyok lassú és nem értettem meg:)
"…az agyam ráért azzal a másik dologgal is foglalkozni, amire
addig oly elszántan igyekeztem nem gondolni.
A szexre.
Szexelni fogok.
Egy fiúval.
Egy szívdöglesztő fiúval.
Egy szívdöglesztő, ANGOL fiúval.
De az is lehet, hogy hányni fogok.
Mi lesz, ha ráhányok a szívdöglesztő, angol fiúra?
Mi lesz, ha ráhányok a szívdöglesztő, angol fiúra SZEX KÖZBEN?"
De a negatívumok ellenére élveztem az olvasását, kikapcsolt és megmosolyogtatott a könnyed stílusával és humorával. A vége pedig kifejezetten tetszett, mikor Garrick szemszögéből pillanthattunk be a kapcsolatukba. Hát igen, most is oda lyukadtam ki, hogy jobban szeretem a férfi szemszögből elmesélt történeteket. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne a könnyed, humor, romantikus limonádét olvasni, még így nyár végén.

3.5/5

Borító: 4/5 - a külföldi borítót kaptuk és ráadásul a jobbikat a kettő közül, de azért elég szembetűnő, hogy Garrick a könyvben szőke hajú és nem barna, mint a borítón
Karakterek: 4/5 - szerethetőek, de semmi egyedi
Történet: 3/5
Kedvenc szereplő: nem kifejezetten lett kedvencem senki, de ha feltétlen kellene mondanom valakit, akkor Bliss

Kiadó:Content 2 Connect
Oldalszám: 220.o.
Kiadás éve: 2013
Eredeti címe: Losing It

Az elsőt soha nem felejted el...


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése