In 5 pont angol önálló Rainbow Rowell realisztikus romantikus St.Martin's Press Zsina

Zsina: Rainbow Rowell - Eleanor & Park

Set over the course of one school year in 1986, ELEANOR AND PARK is the story of two star-crossed misfits – smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try. When Eleanor meets Park, you’ll remember your own first love – and just how hard it pulled you under.

A könyvvel először még nyár elején találkoztam mikor a külföldi blogokon amiket követek mindenki áradozott róla.Eldöntöttem hogy nekem ez kell, de mivel mindenképp a kemény borítós változatot akartam megvenni és akkor még nem volt rá pénzem el is felejtettem.Aztán két hete bookdepository-n keresgéltem mikor megtaláltam és gondoltam most már nem érdekel mennyibe kerül megrendelem. Pár napja meg is jött és annyira szép:)És még könyvjelzőt is kaptam.

A történetről: A könyv két különc 16 éves szerelmének történetét meséli el 1986-ban. Az egész ott kezdődik hogy Eleanort kirúgta a nevelőapja otthonról és egy évig az anyja barátainál lakott. Most, egy évvel később mikor visszaköltözött az első napján az új iskolájában felszáll az iskolabuszra és senki se akarja hogy mellé üljön.  Az egyetlen üres hely Park mellett van aki nem nagyon örül neki.

Eleanor nem egy hétköznapi lány. Hosszú, göndör vörös haja van, és régi fiús ruhákat hord amiért egyből elkezdik piszkálni. A családjában sincsenek rendben a dolgok. Négy testvére van akikkel meg kell osztania a szobáját, a nevelőapját pedig (aki általában részeg) ki nem állhatja.

“Eleanor was right. She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; it was supposed to make you feel something.” 

Park félig ázsiai (az anyukája koreai), de a családja elég normális Eleanor-éhoz képest. Az iskolában nem számít népszerűnek, de nem is csúfolják. Próbálja nem megkedvelni Eleanort de ez egy idő után egyre nehezebben megy neki.

Mikor Park rájön hogy Eleanor beleolvas a képregényeibe amiket a buszon olvas, minden nap visz neki képregényeket meg kazettát.Aztán elkezdenek beszélgetni, és egyre jobban megkedvelik egymást. Amikor először megfogják egymás kezét, az az egyik legszebb jelenet amit valaha olvastam. 

“Holding Eleanor's hand was like holding a butterfly. Or a heartbeat. Like holding something complete, and completely alive.” 

Ahogy telnek a napok egyre jobban megismerik egymást, bár eleinte közéjük áll az hogy Eleanort folyton piszkálják, mikor Park ezt meghallja lerendezi a dolgot.(ez a kedvenc részem). Először Park szülei nem kedvelik Eleanort, de mivel Eleanorékhoz nem mehetnek a nevelőapja miatt, rengeteg időt töltenek Park házában, és egyre jobban megkedvelik. 

Sok konfliktus van köztük, és nem csak azért mert Eleanor nem népszerű és hogy titkolniuk kell a kapcsolatukat hanem a családjaik miatt. Eleanor nehezen mesél Parknak a családjáról és a helyzetükrő, és sokszor azt kívánja bárcsak olyan lenne a családja mint Parké.


“I just can't believe that life would give us to each other," he said, "and then take it back."
"I can," she said. "Life's a bastard.”


Sok helyen azt olvastam hogy nem tetszett nekik a vége, de szerintem így pont jó volt. Összefoglalva azoknak ajánlom akik szeretik a szépen megírt szerelmi történeteket.Az elején azt gondolnánk hogy ez csak egy újabb szerelmes tiniköny, de ez sokkal több annál. 

5/5

Borító:5/5
Karakterek:5/5
Történet:5/5
Kedvenc karakterek:Park,Park szülei,Eleanor

Kiadó: St. Martin's Press
Oldalszám:328
Kiadás éve:2013
Trailer:


Zsina
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése