In várható megjelenések Vicky

Megjelenésre várva#6 - ősz a Könyvmolyképzővel II.


Mikor elkezdtük csinálni az őszi bejegyzéssorozatot, nem terveztük, hogy a Könyvmolyképzővel 2 bejegyzés is fog születni, de hála annak a ténynek, hogy nem egyszerre szivárognak ki a hírek a megjelenésekről, az elsőről több könyv is lemaradt, amit fontosnak tartottunk, már csak abból a szempontból is, hogy mindegyik várólistás lett. És természetesen csak most utólag jöttem rá, hogy lehet nem is volt olyan jó dolog elkezdeni egyáltalán ezt a bejegyzéssorozatot, mert a bevásárlókosaram csak bővül és bővül minden egyes új poszttal. Lassan már ott tartok, hogy bankot kéne rabolnom, hogy kifizethessem ősszel a könyveket:))

Cassandra Clare - A hercegnő
Várható megjelenés: október 30.

Pokoli szerkezetek#3
Tessa Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét. Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.
Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Willt életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek.
Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Blackwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet Mortmain legyőzésében. Miközben a többiek Tessa és az árnyvadászok jövőjének megmentésén munkálkodnak, a lány ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja csatasorba?


Már nagyon régóta - pontosabban a 2. könyv vége óta - várom ezt a könyvet, de aztán nem tudtam hozzájutni angolul és elmaradt az olvasása. Szerencsére az eredeti megjelenéstől nem kell sokat várni, ahhoz, hogy magyarul is olvashassuk a trilógia záró kötetét és legnagyobb örömömre az eredeti borító is maradt*.*

Kristin Cashore - Bitterblue - Keserkék
Várható megjelenés: október 30.

Graceling#3
Egy olyan világban, ahol az emberek kis része valamilyen ‒ garabonciának nevezett ‒ rendkívüli képességgel születik, Lekk királynak az volt a garabonciája, hogy mindenki elhitte a hazugságait.
Amikor a tízéves Keserkék királynő lett, azt hitte, hogy apja megölésével véget ért annak erőszakos, eszelős uralma.
Tévedett.
A The New York Times bestsellereinek, a Garaboncnak és a Zsarátnak az izgatottan várt folytatása „hol vad, hol felemelő, hol pedig sóvárgással teli” és végig romantikus. A tizennyolc éves Keserkék úgy érzi, hogy tanácsadói túlságosan is óvják őt, és éjszakánként elkezd kilopózni a kastélyából, hogy álruhában, egyedül mászkálhasson saját városának utcáin, amivel az életét és a szívét egyaránt kockára teszi.
Nem baj, ha nem olvastad A Garaboncot vagy a Zsarátot, akkor is tetszeni fog a Keserkék. De alig várod majd, hogy utána azokat is elolvashasd.
LÉPJ BE A GARABONCOK BIRODALMÁBA!


Ennek a könyvnek is mindenképp a várólistámon volt a helye, mert imádtam a sorozat első részét és bár a 2. nem nyűgözött le, adok egy esélyt ennek a résznek. Főleg, hogy végre ismét ugyan abba a világba csöppenünk, amit az első részben megismerhettünk.

Jennifer L. Armentrout - Óniksz
Várható megjelenés: október 30.

Luxen#2
Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…
Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak?
Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el?
És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?

Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…

Úristen!! Hogy gondolhatták ezt komolyan?! ÓniKSZ? KSZ-szel? Miért kellett ez? Olyan nevetségesen néz ki...na jó lenyugodtam. Akkor kezdjük elölről. Nagyon megörültem mikor megtudtam, hogy már ősszel megjelenik magyarul a sorozat következő része és habár már olvastam angolul, magyarul is mindenképp szeretném.

Jus Accardo - Érintés
Várható megjelenés: október 30.

Touch#1
Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.

A sorozatra először Kelly oldalán figyeltem fel, mert nagyon jókat írt róla, majd miután elolvastam a fülszöveget várólistára került angolul. De, mivel a várólistámnak lassan már se eleje se vége nincs, így nem jutottam el addig, hogy el is olvassam. Valamint azt is tudtam, hogy a KK megvette a jogait, de nem számítottam rá, hogy ilyen hamar meg is fog jelenni.  Aztán mikor megláttam, hogy megjelenik...úgy érzem összeesküvést szőttek a pénztárcám ellen a kiadók most ősszel:)

Holly Black - Átokvetők - A fehér macska
Várható megjelenés: szeptember 15.

Átokvetők#1
Cassel átoktevők családjából származik, akiknek hatalmukban áll, hogy kezük legkisebb érintésével megváltoztassák valaki érzéseit, az emlékeit, a szerencséjét. Mivel az átoktevés törvényellenes, ők mindannyian gengszterek vagy szélhámosok. Kivéve Casselt. Az ő érintése nem varázslatos, úgyhogy ő kívülálló, az egyenes srác egy görbe úton járó családban. Mindössze egyetlen apróságot kell elnézni neki, hogy három évvel ezelőtt meggyilkolta a legjobb barátját, Lillát.
Az azóta eltelt idő alatt Cassel, beleolvadva a tömegbe, gondosan felépítette a normalitás látszatát. Ám a látszat bomlásnak indul, amikor Cassel egy szörnyű álomtól űzve, amiben egy fehér macska akar neki valamit mondani, egyik éjszaka elkezd alvajárni. Más, felkavaró dolgot is észrevesz, két bátyjának furcsa viselkedését is beleértve. Titkolnak előle valamit, amiből egy rejtélyes történet bontakozik ki. Ahogy Cassel elkezdi gyanítani, hogy részese egy óriási csalásnak, azt is szeretné megtudni, valójában mi történt Lillával. Az is lehet, hogy még mindig életben van? Hogy ezt kinyomozza, Casselnek túl kell járnia az összes körülötte lévő szélhámos eszén.

Ezt a könyvet is már angolul kinéztem magamnak (főleg a borító miatt:) és mindenképp a polcomon akarom tudni:) És hát a borító nem olyan szép mint az eredeti, de mindenképp elolvasom.

Ezek a könyvek maradtak le az előző bejegyzésről és remélem vannak köztetek nálam nagyobb önmegtartóztatással is rendelkező egyének, mert én már előre látom, hogy a következő hónapokban nem nagyon fogok tudni télre ruhát venni. Nem baj, majd járok rövidgatyába, csak olvashassak:)

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése