In A könyvtolvaj film Ha maradnék Outlander - Az idegen várható könyvadaptáció Vicky

Várható könyvadaptációk #10 - Ha maradnék talán Az idegen Könyvtolvajjá válna...

Jó, jó, tudom elég rossz szó vicc, de ma csak ennyire tellett. De hogy ne fárasszalak még ennél is tovább titeket az agymenéseimmel rögtön rá is térek a mostani poszt okára. Mint, ahogy az a cím első (és értelmes:) részéből gondolom mindenkinek lejött, megint könyvadaptációval bombázlak titeket, most rögtön hárommal is egyszerre, mégpedig: A Ha maradnékkal, Outlander - Az idegennel és A könyvtolvajjal. Már első blikkre is látszik, hogy nem éppen hasonló témát feldolgozó könyvekről van szó, és igazság szerint még csak helvány sejtésem sincs miért egyszerre hozom őket, na de most nézzétek el nekem ha lehet.:)

Talán menjünk is sorrendben,  akkor talán nem fogok kihagyni semmit (ha már feltétlen egyszerre kellett hoznom őket):


Chloë Grace Moretz
A Ha maradnék Gayle Forman ugyan ezen a néven futó sorozatának a kezdő kötete, mely kis hazánkban is megjelent a Ciceró kiadó jóvoltából. Ez egy YA könyv, de ez ne tévesszen meg senkit, nem az a szirupos, amerikai tinisztori, amik mostanában ellepik a piacot, (és ezzel msot nem arra céloztam, hogy azok között ne lenne jó könyv:) hanem egy igaz realisztikus könyv, ami valós problémákkal foglalkozik. Nekem még nem sikerült elolvasnom (pedig már a 2. rész itt csücsül a polcomon...haj a lustaság...), de mind Zsinának, mind Nallanak nagyon tetszett, így bátran merem ajánlani olvasásra mindenkinek még a film előtt. (Ha ők ketten egyetértenek abban, hogy valami jó, akkor annak tényleg jónak kell lenni:) Na de akkor a film:
Jamie Blackley
A drámának egyelőre csupán három szereplője lett nyilvánosságra hozva, a két főszereplő: Jamie Blackley, mint Adam (Borgiák, Kívülállók) és Chloë Grace Moretz, mint Mia (A rettegés háza), valamint még Kat szerepére szerződtetett színész lett ismert: Mireille Enos (Z világháború). A film egy 17 éves zenész lány és szerelmének a történetét meséli el, egy szörnyű autóbalesetet követően. A film jelenleg még az előkészületek fázisában van, de amint megkezdődik a forgatás, valószínűleg (na jó biztos:) lesznek majd képek is, és jön a hivatalos plakát a trailerrel együtt. Addig is türelem!:)A következő feldolgozás nem is film lesz, hanem egy 16 részes sorozat, mégpedig az itthon is közismert Outlander - Az idegen című könyv nyomán, ami a Könyvmolyképző kiadó gondozásában jelent meg. Az előző könyvvel ellentétben ez egy történelmi romantikus egy kis misztikummal és időutazással fűszerezve, így a romantika kedvelői biztos lecsapnak majd rá.
Tartalom:
Caitriona Balfe
A történet maga évszázadokon átível, témája az örök szerelem, tipródás két férfi szerelme, sors, kötelesség és szabad akarat között. 1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk 1743. évében. Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet…továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben. - filmadatbázis
Sam Heughan
A Starz Claire szerepére az egykori modellt, Caitriona Balfet szerződtette, míg a szívdöglesztő skót Jamiet Sam Heughan fogja alakítani. A további szereplők listája megtekinthető itt. Ez az adaptáció is még egyelőre csak a catingolásnál tart, mint az előző, így ugyan az a helyzet áll fent.

A sorozatot 2014-re ígérik a készítők.


De, hogy ne csak olyan adaptációkat hozzak, amikről jószerével még semmi infó, itt van A könyvtolvaj. Ez a könyv is megjelent magyar fordításban is még 2010-ben az Ulpius jóvoltából. Na ez nem egy délután erejéig kikapcsolódást nyújtó könnyű film. Nem, ez a film a náci Németországot fogja bemutatni a nézőknek egy 9 éves kislány szemén keresztül, akinek a szüleit koncentrációs táborba vitték.
De ahelyett, hogy én próbálnám elmesélni, inkább itt a könyv fülszövege, ami szerintem mindent elmond a film hangulatáról:
EGY APRÓ KIS TÉNY: MEG FOGTOK HALNI
1939. A náci Németország. Az ország visszafojtja lélegzetét. A halálnak sohasem volt még ennyi dolga.
Liesel, egy kilencéves kislány a nevelőszüleivel él a Himmel utcában. A szüleit koncentrációs táborba vitték. Liesel könyveket lop. Ez az ő története meg a Himmel utca többi lakójáé, amikor a bombák hullani kezdenek.
FONTOS INFORMÁCIÓK
ez a kis történet
egy lányról
egy harmonikásról
néhány fanatikus németről
egy zsidó bokszolóról
és egészen sok lopásról szól.

MÉG VALAMI, AMIT TUDNOTOK KELL
A HALÁL HÁROMSZOR FOGJA
MEGLÁTOGATNI A KÖNYVTOLVAJT.

A forgatások már befejeződtek Brian Percival, az Emmy-díjas rendező gondozása alatt és a film 2013. november 15.-én már megtekinthető is lesz a mozikban Amerikában. Nálunk 2014. januárjára várható. A kilenc éves kislányt Sophie Nélisse fogja alakítani, míg a kislány anyját Emily Watson és az apját Geoffry Rush fogja megtestesíteni. A további szereplők listája itt megtekinthető.
És, ahogy már említettem, mivel a forgatások már befejeződtek, így sokkal több képanyaggal szolgálhatok nektek:)
Először is itt a hivatalos plakát:

Aztán pedig, itt van még pár pillanatkép is a filmből, hátha meghozza a kedvet a film megnézéséhez:


És végezetül itt a hivatalos trailer is zárásnak:Mind a három adaptációra nagyon kíváncsi vagyok, de ha választanom kéne melyikre a legjobban, az egyértelműen a könyvtolvaj lenne. Remélem nem fognak csalódást okozni:)

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése