In 4.5 pont angol Perfect Chemistry realisztikus romantikus Simone Elkeles Walker Books YA

Vicky: Simone Elkeles - Chain Reaction

Perfect Chemistry #3


Luis Fuentes is a good boy who doesn't live with the angst that his big brothers, Alex and Carlos, have always lived with. Luis is smart, funny, and has big dreams of becoming an astronaut. But when he falls for the wrong girl, Luis enters a dark world he's never known, and just when he thinks he's got life all figured out, learns some disturbing news about his family that destroys his positive outlook on life. Will that Fuentes bad boy streak come out with a vengeance and lure Luis to live on the edge like his new girlfriend and his own father?

Még tavaly találkoztam először a sorozattal és már az első résszel teljesen levett a lábamról. Pedig, alapjában véve nem kellett volna, mert  a történet a már jól ismert rosszfiú, pom-pom lány mintára épül és úgy általánosságban az egész túl amerikainak tűnik első blikkre. És ez igaz is, de mégis több ennél. Nagyon jól bemutatja és árnyalja az írónő a mexikóiak/latinok és az amerikaiak kapcsolatát és lehetőségeiket, a bandákat a hűségtől kezdve egészen a harcokig. És habár a karakterek is az előbb említett sablonra épültek, mégis képesek voltak ebből kilépni, többek lenni, mert Elkeles életet vitt beléjük, így nem csak üresfejű bábuk rohangálását olvastam, hanem valósnak tűnő személyek történetét követhettem nyomon. Ez a tény valamint a gördülékeny történetvezetés eredményezte, hogy csupán 4 óra alatt kiolvastam az első részt még annó és azóta is a kezembe vettem már nem is egyszer. Igen gondolhatjátok, hogy tetszett. Aztán jött a második rész, ami talán még ezt is überelte. Így aztán alig vártam, hogy a záró kötet is a kezembe kerüljön. 

Luis tényleg nem olyan rossz fiú, mint a bátyjai, de azért őt sem kell félteni. Ha le kéne írnom, inkább azt mondanám róla, hogy csibész. Tudom, elég hülyén hangzik, de ez jutott róla először az eszembe. Ezenkívül szexi, okos, szenvedélyes, igazi adrenalinfüggő és egy vérbeli Fuentes, aki kiélvezi az életet, ami gondolom a rajongóknak mindent elmond:) Ezzel szemben Nikki legfőbb jellemzője a cinizmus és pesszimizmus volt, - legalábbis az elején - ami teljes mértékben meg is érhető az alapján, ami történt vele, - el sem tudom képzelni, hogy lehet egy ilyen traumát feldolgozni - de egy idő után zavart, hogy mennyire nem bízik Luisban, pedig a srác mindent megtett, hogy erre rászolgáljon. Persze a végén ő is megmutatta a latin vérét és megtett mindent Luisért, amivel sikerült is neki minden ellenérzésemet eltüntetni.  A két főszereplő között a kémia is működött és rengeteg vicces jelenetük volt, ugyanúgy mint megható.
I decide to put my two cents in the discussion for a reality check. „The percentage of couples who stay together after high school is, like, less than five percent, you guys.”
„Thanks for the vote of confidence, Nikki,” Derek says sarcastically.
„Just being real,” I tell him. „No need to have you guys living in Fantasy Land.”
„I hope you never go to Disney World,” Derek says to me. „You‘ll probably tell all the little kids there that Mickey Mouse is just a guy in a costume.”

Ezen kívül még pozitívumként meg kell említenem, hogy ebben a részben végre együtt szerepelt mind a három testvér. És nem csak egyszer kétszer:) Ez volt az a momentum, amit az előző részekből hiányoltam. A kedvenc jelenetem pedig egyértelműen a Panty Discus családi játék volt. Jó sokat nevettem azon a jeleneten. Ezekbe a közös jelenetekbe beletartozik jó pár éééédes jelenet is, mind Kiara és Carlos, mind Alex és Brit között, de erről nem akarok többet mondani, mert hatalmas spoiler lenne.
…You Fuentes boys are nothing but a pain in my rear. If you and your brothers ever have more children, make sure they go to another school.. (Mrs. P.)

Akkor miért nem adtam rá 5 pontot? Az eddigiek alapján simán meglenni, de sajnos azt a pici kis pluszt nem tudtam megadni. Ugyanis a közepe fele, amikor összejönnek a főhőseink egy kicsit leült a sztori. Ez pedig nem megszokott az írónőtől és egy kicsit rosszul is esett. Persze a végére újra teljesen felpörgött, de azt a pár oldalt nem tudom elfelejteni.

Összességében imádtam ezt a trilógiát és sajnálom, hogy vége lett, de a kötet méltó befejezése lett a Fuentes fiúk történetének. Mindenképp ajánlom az összes YA rajongónak, de azoknak is bátran merem ajánlani, akik alapból nem rajonganak a műfajért, mert többet nyújt egy egyszerű romantikus tiniszerelemnél.

U.i.: Tudom, hogy vége a sorozatnak, de azért még reménykedem egy novellában:)


4,5/5

Borító: 5*/5 - gyönyörű az eredeti borító, ráadásul még a könyvben is benne van a jelenet:)
Történet: 4.5/5
Karakterek: 5/5
Kedvenc karakter: a Fuentes fiúk

Kiadó:
Walker Books
Oldalszám: 320.o.
Kiadás éve: 2011

Részlet a könyvből itt.


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése