In állapotjelentés Arrow Bones Dracula Elementary film HIMYM Reign Supernatural Tomorrow People trailer TV sorozat Vicky

Állapotjelentés - őszi sorozataim


Már egy ideje érlelődött bennem a gondolta hogy megírom ezt a posztot, de aztán úgy döntöttem, hogy akkor már megvárom az összes sorozat kezdetét, vagyis a Draculát is. És mivel ennek az ideje is eljött, így íme egy kis összesítés a sorozatok (újra)kezdéséről.

Először is elkezdődött a Supernatural (Odaát) 9. évada. Ez az a sorozat, amit régen egyszerűen imádtam, de aztán az évadok számának növekedésével arányosan csökkent a lelkesedésem. Ez főleg annak tudható be, hogy kezdett már unalmas lenni, úgy éreztem már nem tudnak mit előszedni a készítők - hisz már legyőzték Lucifert! - és egyre világosabbá vált számomra, hogy abba kéne hagyni. De aztán a 8. évad végére megint összeszedték magukat és egy fantasztikus csavarral zártak, amitől rendesen leesett az állam, így tűkön ülve vártam a folytatást. Igaz még csak 3 részt láttam az új évadból, de eddig ígéretesnek tűnik és remélem megfelelően ki fogják használni az előző évad vége által nyújtott lehetőségeket.


http://district447.tumblr.com/post/8524987595/our-future-fanmade-bones-season-9-poster
Aztán visszatérő sorozat még a Bones (Dr. Csont), ami immáron 9 éve fut a tvben és én töretlen lelkesedéssel nézem Booth és Brennan történetét. Igazság szerint féltem, hogy mi lesz a sorozattal mikor összejöttek, mert azt hittem, hogy odalesz a varázsa, de szerencsére ez nem így történt és még így 9 év után se tudom unni a részeket. Az új évadban már a 6. résznél tartok és szerencsére ugyan az a színvonal figyelhető meg, ami az előzőekre is jellemző volt. Leszámolnak egy régóta esedékes rosszfiúval és Brennan végre fehér ruhát ölhet, mindezt természetesen a már jól megszokott humorral körítve. Egyértelműen imádom ezt a sorozatot.Elstartolt a tavalyi év nagysikerű szuperhősös sorozata, az Arrow (Zöld íjász) 2. évada is. Számomra az első évad kellemes meglepetést okozott, mert a sok idegesítő szereplő ellenére is megszerettem ezt a sorozatot és kellemes órákat nyújtott, így vártam már az új évadot. Meglepően jól indult, sok akcióval és sok új szereplővel, akik remek lehetőséget nyújtanak a cselekmény szempontjából. Olivernek meg kell küzdeni a földrengés okozta károkkal, valamint barátja elvesztésével és anyja börtönbe jutásával, és természetesen, ha ez még nem lenne elég, új erők kezdenek mozgolódni a városában. És ki ne hagyjam az "új csajt a városban". Az akció mellet még mindig lényeges szerepet kap a dráma is - sajnos ebből jelentős része Laurelé, akitől nagyon szívesen megszabadulnék - és nagyon sok lehetőséget látok ebben a sorozatban. Reméljük ezeket ki is használják a készítők.
U.i.: Felicityt még mindig imádom:)


Visszatérő sorozat még az utolsó, sorozatzáró 9. évaddal a How I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal) is, ahol végre (!) kiderül ki is az a híres anyuka. Igazság szerint nem vártam már sokat az új évadtól, mert az utóbbi pár évad (pontosabban mióta megszületett Marshalék gyereke) hihetetlenül unalmas lett, és már kicsit nevetségesnek kezdtem éreztem, hogy még mindig nem tudjuk, ki az anyuka! Így képzelhetitek mennyire meglepődtem, mikor megnéztem az első részt és tetszett. Olyan színvonalú és humorú lett mint a sorozat eleje volt, aminek én hihetetlenül örülök. Úgy tűnik, hogy az évad koncepciója szerint, jó pár részen keresztül, ha nem végig, Barney és Robin esküvőjén zajlanak a részek, de ez ne ijesszen meg senkit, mert - eddig még - nem unalmasak. Valamint tényleg láthattuk végre Ted jövendőbeli feleségét, igaz még nem sok mindent tudtunk meg róla. Egyszóval jó nagy pozitív csalódás lett számomra ez az évad (csak el ne kiabáljam!) és örülök, ha méltó befejezése lesz ennek a sorozatnak.


Az Elemantary (Sherlock és Watson) tartozik nálam abba a kategóriába, amit abba akartam hagyni, de aztán nem tettem (Zsina unszolására) és nem is bántam meg. Nem tetszett az első évad, nagyon nem. Az angol Sherlock messzemenően lekörözte minden téren, és csak annak a ténynek köszönhetően néztem végig egyáltalán az 1. évadot, hogy nem hagyok abba sorozatot az évad felénél, ha nem muszáj. Aztán egy beszélgetés során feljött a téma Zsina és köztem és megemlítette, hogy a 2. évad sokkal jobb, így a kíváncsiságtól hajtva, de nem nagy elvárással megnéztem az első részt. És tetszett. Nem mondom, még mindig elég messze van az angliai változattól, de már ez is egész nézhető lett ebben az évadban, így valószínűleg az új évadot is végig fogom nézni. 

Aztán nézzük az ősszel startoló sorozatokat:

A Tomorrow Peoplet (Holnap emberei) már nagyon vártam, az előzetesből egy X-menes sorozatra számítottam, amivel sajnos úgy érzem kicsit magasra tettem a lécet. Nem rossz sorozat, csak többet vártam tőle. Több akciót, izgalmat és, ami talán a legjobban hiányzik az a "macsóság". Na ez most elég hülyén hangzott, de így tudnám a legjobban leírni mi az ami hiányzik ebből a sorozatból. Ráadásul a főszereplő viselkedésétől agybajt tudok kapni, mikor mindenki elmondja körülötte, hogy mi a helyzet az Ultrával, aztán mikor ez be is bizonyosodik ő csak néz, hogy: Jééé, ezek rosszak! De komolyan, néha olyan üresfejűnek tűnik a forgatókönyvnek hála. Értem én, hogy kellett valami indok, ami miatt az ellenségnek dolgozhat, de nem ez volt a legjobb választás. 
A másik új sorozatom a Reign, amiből még csak a Pilotot láttam, és nem igazán tudom eldönteni, hogy most jó vagy éppen pocsék lesz ez a sorozat. Attól függ milyen irányba mennek a készítők, és milyen vonalat fognak követni. Mert rengeteg lehetőség van benne, csak attól félek, hogy mivel a CW csinálja, így majd a szerelmi háromszögre mennek rá és kapunk majd egy új Vámpírnaplókat, csak vámpírok helyett hercegekkel és hercegnőkkel. És igen, aki most fölkapta a fejét, az jól olvasta: van benne szerelmi háromszög, amiből talán még több "szög" is lehet. Én nagyon reménykedem, hogy inkább az összeesküvéses, intrikás részre teszik majd a hangsúlyt, de valami azt súgja, hogy ez nem fog bejönni. Érdekes lehet még az a szál is, ahogy a naiv Mária változik a francia udvarban a viszontagságoknak köszönhetően, de persze ezt is szépen el lehet rontani. Mindegy, majd meglátom.


És mielőtt még kihagynám, pedig miatta csúszott a poszt: elkezdődött a Dracula is. Ezt a sorozatot is nagyon vártam, reméltem, hogy végre egy igazi vámpíros sztorit fogok kapni, és eddig úgy tűnik, hogy ez igaz is. (Csak el ne kiabáljam). Nem azt mondom, hogy elájultam a pilottól, de nem volt rossz és remélem ki fogják használni a vérengzéses vonalat. (Nem, kicsit se vagyok szociopata:) Ugyanis a történet szerint valamikor az 1800-as években - ha jól emlékszem - felélesztik Draculát, aki ugyebár jogosan kicsit dühös, és bosszút akar állni régi ellenségein. (Igen, van egy kis Monte Cristo grófjás beütése a sorozatnak, de nem bánom). 

Tervezett még:
 • Sherlock 3. évada: ha végre elkezdődik. Már annyira várom, hogy ha megint tolni fogják én biztos szívrohamot kapok.
 • Suits 3. évadának folytatása: ezt is nagyon várom már, mert igaz nem indult valami jól az évad, de aztán összeszedte magát. És még mindig ez a kedvenc ügyvédes sorozatom.
 • A Mentalista és a Castle 6. évada: ha utolérem végre magam. De ezeket mindenképp pótolom, mert még mindig oda vagyok értük.
 • A Hannibal és a Once Upon a Time következő évada: az előbbire még a várok az utóbbira meg erőt gyűjtök.
 • Once Upon a Time in Wonderland: ha végre sikerül elkezdenem a OUAT 3. évadát.
 • És egy nagy talánnal az American Horror Story és a Beauty and The Beast következő évada: az előbbitől félek az utóbbitól meg szenvedek, szóval mazochista hangulat kell hozzá:)
Majd, ha vége van az évadoknak külön-külön kritikák is várhatóak, persze ez még nem mostanában lesz.

>

Related Articles

2 megjegyzés:

 1. A zöld íjász második évada Magyarországon mikor lesz és melyik csatornán?

  VálaszTörlés
 2. Információkat még nem tudok mondani a 2. évadról, de valószínűnek tartom, hogy az RTL-en lesz látható és szerintem nem húzzák olyan sokáig, mert egész jól teljesített az 1. évad.

  VálaszTörlés