In 5 pont angol disztópia Divergent Katherine Tegen Books novella Veronica Roth Vicky YA

Egy kis Tobias, azaz Veronica Roth: The Transfer

Divergent #0.1


Még több Négyes! A rajongók már meg is kapták az elsőt a négy beígért novella közül, ami Négyes/Tobias fejébe enged egy kis bepillantást. Ezeknek a rövid kis szösszeneteknek köszönhetően jobban megismerhetjük főhősünk múltját, személyiségét és kapcsolatait, ami segít mélyebben megismernünk őt.
Már nagyon vártam a novella megjelenését, főleg miután olvastam a pár oldalas Tobias Tells the Story című írását az írónőnek, aminek hatására az addigi egészséges rajongásom Tobias iránt átfordult egyfajta szinte már fanatikus imádattá. A Tobias Tells the Storyban A beavatott néhány jelenetét ismerhetjük meg ezúttal Négyes szemszögéből, ezáltal pedig sok mindent megérhetünk, ami addig nem volt világos. És habár igaz, hogy a novella segítségével néhány kérdésre választ kapunk, de olyan rövid lett, hogy esélyünk se volt jobban elmélyedni benne. Ezt a hiányosságot igyekszik pótolni a Transfer.

Ez a történet már jóval hosszabb - igaz még itt se kell egy hosszú műre számítani - aminek segítségével megismerhetjük A beavatott előtt történteket, egész pontosan Tobias beavatását. Megtudjuk mi játszódott le a fejében mikor a beavatása történt, miért döntött úgy ahogy, hogyan nem derült ki a szimuláció során, hogy "mi" ő; valamint - és számomra a legérdekesebb infó  ez volt - fény derült Tobias és Marcus kapcsolatára is sokkal részletesebben.

Imádtam! Ha más nem is, az már a Tobias Tells the Storyban is kiderült számomra, hogy imádom Tobias szemszögéből a cselekményeket. A gondolkodását, a módot, ahogy látja a világot és, ahogy a látottakra reagál. Ebben a részben még fiatalabb és éretlenebb is, mint A beavatottban, de már itt felfedezhető a későbbi jellemének kibontakozása. És amit még feltétlen meg kell említenem, hogy ebben a részben kiderül pontosan hogy is kapta a Négyes nevet és hogyan ismerkedett meg Erickel.

Összességében ki nem hagytam volna és utólag is örülök, hogy olvastam. Mindenkinek ajánlom, aki olvasta A beavatottat, de csak akkor, ha már olvastad, sőt a legjobban szerintem akkor fogod érteni, ha a Lázadó után olvasod, mert tele van kisebb-nagyobb utalásokkal.

5/5
Borító: 5/5
Karakterek: 5/5 - nem volt benne sok karakter, hisz elsősorban Tobias belső vívódása volt a középpontban, de az ő karaktere nagyon jól ki lett dolgozva
Történet: 5/5
Kedvenc szereplő: Tobias

Kiadó: Katherine Tegen Books
Oldalszám: 50.o.
Kiadás éve: 2013


>

Related Articles

2 megjegyzés:

  1. Már kiadták magyarul a The transfer-t?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Négyes címmel adta ki a Ciceró Ezt és még 3 novellát tartalmaz Négyes szemszögéből.

      Törlés