In interjú Rainbow Rowell Vicky

Interjú Rainbow Rowell-lel

Rainbow Rowell külföldön nagy népszerűségnek örvendő írónő, akit Magyarországon sajnos még nem nagyon ismernek. Ennek persze az az oka, hogy még nem jelent meg tőle regény magyar fordításban, de reménykedjünk, hogy ez hamar változni fog. Már itt a blogon is olvashattok tőle kritikát és valószínűleg még fogtok is. 

A külföldi blogokat nézve és a temérdek interjúkat látva jött az ötlet, hogy néha-néha veletek is megosszunk egyet-egyet. És ha nektek is tetszeni fog, akkor persze egyre többet. (Előre szólok, hogy a fordítások lehet nem mindig tökéletesek, de csak most jöttem rá mekkora a különbség megérteni egy szöveget vagy le is fordítani azt, úgy hogy azok is megértsék, akik az eredetit nem olvasták...ráadásul azért a fogalmazásomon is van még hova fejlődni. Szóval, ha nem mindig túl érthető számotokra, akkor előre is elnézést kérek). És a felvezető alapján gondolom már világos is melyik íróval kezdünk. Az interjú annak a hírnek köszönhetően készült, hogy az írónő is részt fog venni az idei YALLFesten. Bővebben erről itt.

Mi az az egy dolog, amire szükséged van az íráshoz?
Ajakbalzsam.

Melyik a legnehezebb része az írásnak - az eleje vagy a vége?
AZ ELEJE! Az egész első oldal egy rémálom. Azt akarom, hogy az emberek csak ugorják át. És mindig úgy végződik, hogy újraírom.

A legjobb írói tipp, amit valaha adtál?
"Csak fejezd be a könyved!"

Melyik az a YA könyv, amiről úgy gondolod, hogy jó lett volna, ha megvan neked, mikor tini voltál? Miért?
Cynthia Voigttól a Homecoming. Azt hiszem kevésbé éreztem volna tőle magam egyedül. 

Mi a kedvenc helyed az írásra?
A kávézók. Óriási kényelmes székekben.

Min dolgozol most?
Átnézem a felnőtt regényem, a Landlinet, ami 2014 tavaszán jön ki. A könyv egy romantikus/politikai/tragikomikus fantasy lesz.

Melyik a kedvenc műfajod az íráshoz? Olvasáshoz?
Legfőképpen kortárs regényeket írok és általában fantasyt olvasok.

Melyik az a pont, amikor már tudod, hogy egy ötleted egy teljes hosszúságú regénnyé fog válni?
Minden ötletem egy teljes hosszúságú regény. Nehéz leszűkíteni a látóterem.

Ha tetszik az ötlet, hogy hasonló interjúkat olvassatok, akkor nyugodtan jelezzétek. Sőt kérhettek kifejezett írókat is, akiktől szeretnétek interjút olvasni. 



>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése