In 3 pont Bevelstoke-trilógia GABO Julia Quinn romantikus történelmi romantikus Vicky

Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Bevelstoke-trilógia #3

1 Sebastian Grey ördögien jóképű csirkefogó, akinek van egy titka.
 2 Annabel Winslow a családja szavazata alapján az a Winslow, aki leginkább hajlamos kimondani, amit gondol, és az a Winslow, aki leginkább hajlamos elaludni a templomban.
3 Sebastian nagybátyja Newbury őrgrófja, és ha meghal anélkül, hogy örököst nemzene, Sebastian örököl mindent.
4 Lord Newbury gyűlöli Sebastiant, és bármit megtenne, hogy ezt megakadályozza.
5 Lord Newbury meg van győződve arról, hogy Annabel a megoldás minden problémájára.
6 Annabel nem akar hozzámenni Lord Newburyhez, különösen, amikor megtudja, hogy valaha volt egy kis románca a nagyanyjával.
7 botrányos,
8 élvezetes és
9 nagyon pajzán, és a végeredmény:
10 boldog befejezés.

Ha valaki történelmi romantikust akar olvasni az elsők között szoktam ajánlani Julia Quinnt. Könnyed, humoros és felettébb szórakoztató regényeket ír és nem olvastam még tőle rossz könyvet...legalábbis addig míg el nem kezdtem ezt a sorozatot. Pontosabban a Miss Miranda Cheever titkos naplója se rossz könyv, csak egyszerűen nem az írónőtől megszokott színvonal. Így nem is igazán terveztem, hogy folytatom a sorozatot, van még sok más könyv Quinntől, de aztán a könyvtárban szembetalálkoztam ezzel a résszel és egye fene alapon kivettem. Igaz még a 2. részt se olvastam, de annyira nem is fontos ennél a sorozatnál.

Egy fokkal jobb volt, mint az első rész, de messze nem ér a nyomába a Bridgerton sorozatnak, sajnos. Míg az első részben a fő bajom a szereplőkkel volt, itt ez szerencsére nem állt fent, de helyette volt más problémám. Legfőképpen az, hogy untam. Persze egy ilyen könyvben nincsenek izgalmak, pörgős jelenetek és véres akciók, és nem is számítok rá, de ez máskor nem szokott baj lenni, itt viszont az volt. Egyszerűen nem kötött le a cselekmény, a főszereplők közötti románc kibontakozása. Kedveltem mind Annabelt, mind Sebastiant, (mind a ketten a már jól megszokott sablonos karakterek voltak, de nem zavaró módon) de mégse igazán érdekelt, hogyan alakul a kapcsolatuk. Ráadásul, sajnos a kémia se működött jól közöttük, legalábbis szerintem.

Ezt leszámítva viszont tetszett a könyv, a párosunk szócsatái kifejezetten viccesek lettek, kár hogy nem volt belőlük több. A mellékszereplőket is sikerült megkedvelnem, ami ilyen típusú könyveknél nem gyakori. Olivia és Harry is sokat szerepel ebben a részben, akik a 2. rész szereplői voltak, igaz ezt csak onnan tudom, hogy elolvastam a fülszöveget. De ezt a hiányosságomat mindenképp pótolni fogom. (Megjegyezném, hogy főhősünk romantikus regényeket ír, persze álnéven:)

A londoni elitet még mindig viccesnek találom - a sok pletykát és intrikát - de most is sikerült megállapítanom, hogy nem tudnék abban a korban élni. Az a sok szabály, aminek a nőknek meg kellett felelni, ráadásul nem volt szinte semmibe se beleszólásuk, míg a férfiak meg azt csináltak, amit csak akartak....Nem, nem menne! Bár ez valószínűleg csak azért van így mert egy teljesen másik korba születtem - szerencsére! - ahol már ez a felfogás is más. Na és akkor azokról a fűzőkről ne is beszéljünk...
 
Összességében nem bántam meg, hogy hazajött velem a könyvtárból és a 2. részt is pótolni fogom. Ajánlani meg persze olyanoknak tudom, akik szeretik a történelmi romantikus regényeket, de aki egy Bridgerton-könyvre számít az csalódni fog.

3/5
Borító: 5/5 - nagyon tetszik a sorozat magyar borítója, szerintem teljesen eltalálták a könyv hangulatát vele, ráadásul ha egymásmellé rakjuk mind a 3 részt, úgy az igazi.
Karakterek: 4/5 - elég átlagosak, de kedvelhetőek
Történet: 3/5
Kedvenc szereplő: -

Kiadó: GABO
Oldalszám: 392.o.
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím:Ten Things I Love About You
Könyvtári példány
Részlet a könyvből itt.
Az írónő honlapján mindegyik könyvéhez található egy zenelista, így természetesen ehhez is:
"Say Hey (I Love You)" by Michael Franti & Spearhead (featuring Cherine Anderson)
"Sunrise" by Norah Jones
"Is She Really Going Out With Him?" by Joe Jackson
"Hips Don't Lie" by Shakira

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése