In 4.5 pont Cartaphilus fantasy idegenek kiméra Lorieni krónikák Pittacus Lore sci-fi váltott nézőpont YA

Pittacus Lore - Kilencedik titka

Lorieni krónikák #3


"A Negyedik" és "A Hatok hatalma" folytatása - a Lorieni Krónikák harmadik könyve. Pittacus Lore a lorieni Bölcsek bölcse. Tizenkét éve él a Földön, készül a bolygó sorsát meghatározó, mindent eldöntő háborúra. Tartózkodási helye ismeretlen... 

A legtöbb kedvenc sorozatomról/könyvemről órákat tudnék áradozni, és természetesen kapásból tudnék válaszolni arra a kérdésre is, miért szeretem annyira. Azonban van néhány, aminél ha órákat gondolkodnék rajta se tudnám értelmesen megfogalmazni a válaszom erre a kérdésre. Ez a helyzet ezzel a könyvvel is. Szerettem, nem mondom, hogy kedvenc, de tetszett, de ha megszakadok se tudnám igazából megmondani miért is. Már jó pár napja kiolvastam a könyvet, de hagytam, hadd ülepedjen egy kicsit, mivel megnyitottam az új bejegyzést és csak meredtem az üres lapra. Egy árva gondolat nem jutott az eszembe. Ezért becsuktam és gondoltam pár nap múlva majd menni fog. Hát nem megy. Még most se jutottam semmire...


Na mindegy, azért megpróbálok valamit összehozni. Nézzük először az olvasás körülményeit: Már nagyon régóta el szerettem volna olvasni ezt a részt, de megvenni meg nem akartam. Így a végén, a molyok által jól ismert és kihasznált intézmény mellett döntöttem: elmentem könyvtárba. Szépen beballagtam, odamentem a könyvtároshoz (sajnos ekkor pont az ijesztő volt bent, így egy kicsit alább is hagyott a lelkesedésem) és megkérdeztem, hogy bent van-e a könyv. És sajnálatomra az volt a válasz, hogy jelenleg még nincs meg a könyvtárnak. (Na de hogyhogy? Miért? Nekem kell ez a könyv!) Ennek a ténynek köszönhetően eléggé elhúzódott mire aztán végre a kezembe vehettem, mert meg kellett várnom, míg beszerzi a könyvtár. De végül csak sikerült kivennem:)

A történet ott folytatódik, ahol a 2. rész abbamaradt, vagyis, hogy a földönkívüli tinijeink két csapatra bomlottak és most próbálnak újra találkozni, de persze ez nem olyan egyszerű, mert amellett, hogy egy egész faj vadászik rájuk, most még az amerikai kormány is akcióba lendül. És igazság szerint nagyjából ennyiről is szólt az egész könyv, de egy cseppet se volt unalmas. Rengeteg akció és harc volt benne, és örültem neki, hogy ennyi féle nézőpontból ismerhettük meg az eseményeket. Pár új információt is kaptunk ugyan, de nem volt sok plusz új ismeret az előző kötethez képest, inkább az a rengeteg régi ülepedett le. (Megjegyezném, hogy nem igazán értettem, hogy miért ez lett a címe)

Mint már említettem, nem igazán tudnám megfogalmazni miért szerettem, hisz a karakterek nem túl kiemelkedőek, a cselekmény elég kiszámítható és világmegváltó ötletek sincsenek benne, de mégis az egész hangulata megfogja az embert és ha nem is magába szippantja, de leköti. A könyv olvasása alatt leginkább az éreztem, hogy egy akció filmet nézek. A könyv végén félig meddig megtörtént a nagy összecsapás, de aztán mégis el kellett napolni, szóval a sorozat folytatódhat tovább. Óriási csalódás volt viszont nekem, hogy újra megkerült Sarah. Az előző részben már úgy örültem, hogy végre megszabadultunk tőle, erre nem megint itt van?!

Negyedik és Hatodik
Összességében szerettem a könyvet és minél hamarabb szeretném a kezemben tudni a folytatást, ha nem is magyarul, legalább angolul. Leginkább azoknak ajánlanám, akik szeretik a sok akciót és verekedést, de mindezt egy fiataloknak megírt könyvben. (Értsd: ne számíts nagyon véres részletekre:)

U.i: Így utólag is elnézést, hogy nem sikerült valami tartalmasabb bejegyzést összehoznom, de remélem ez is elegendő volt, ahhoz, hogy kedvet kapj a könyvhöz.

4,5/5
Borító: 3/5 - teljesen átlagos. Csak a borító miatt biztos nem venném meg.
Karakterek: 4/5 - elég átlagosak (a szupererőt leszámítva persze), de kedvelhetőek és sokat lehet rajtuk nevetni, vagy éppen izgulni értük.
Történet: 5/5
Kedvenc szereplő: Hatodik

Kiadó: Cartaphilus
Oldalszám: 288.o.
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím:The Rise of Nine
Könyvtári példány 

Könyvtrailer

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése