In A hobbit várható könyvadaptáció Vicky

Várható könyvadaptációk #11 - A hobbit: Smaug pusztasága

Már nem kell sokat várnunk, hisz december 12.-én már hazánkban is mozivászonra kerül A hobbit című könyv alapján készült filmadaptáció 2. része (összesen 3 részes lesz) a Smaug pusztasága (The Desolation of Smaug).

A történet ott folytatódik, ahol az első rész véget ért: folytatódik apró termetű főhősünk, Zsákos Bilbó kalandja, aki tovább menetel a Magányos Hegy felé Szürke Gandalffal és a tizenhárom törppel, élükön Tölgypajzsos Thorinnal, hogy visszafoglalják a rég elveszett Törp Királyságot, Erebort. Váratlan utazásukat épphogy csak túlélve a társaság kelet felé veszi az irányt, ahol útjuk során találkoznak az alakváltó Beornnal, ezt követően azonban a Bakacsin-erdő felé indulnak, ahol Bilbónak először az óriás pókoktól, majd az erdei tündéktől kell megmentenie a törpöket. Szabadulásuk után a társaság Tóvárosban megy, ahol erőt gyűjtenek a végső nagy csatához, amely során megkísérelik kiűzni Smaugot a Magányos Hegyből. - forrás: filmadatbázis

A főszereplők változatlanok maradtak erre a részre is, de persze új szereplőket is láthatunk majd a filmben. A teljes szereplőgárdát megtekinthetitek itt.

Mivel a premier dátuma már nagyon közel van, így információkban, képekben és videókban is dúskál a net. Ezek közül szeretnék megmutatni párat.
Először is képeket a filmből:


Ahogy az a képeken is látszódik, a látványvilága gyönyörű a filmnek, ami gondolom már az első részben is feltűnt. Ez a gyönyörű táj Új-Zélandon található, ahol még tart egy rövid ideig  a 3. rész forgatása, aminek a premierét 2014. december 17-re tűzték ki.

Már tv szpotok is megjelentek, amivel a filmet népszerűsítik a közönség körében és ezekben már Legolas is látható*.*

Természetesen elmaradhatatlan a hivatalos előzetes is:

Poszterek:


És a végére néhány érdekesség:
  • Orlando Bloom (Legolas) 2 évvel idősebb, mint Lee Pace, aki az apját, Thrandull királyt játssza.
  • Mind Ian Holm (idős Bilbo), mind Christopher Lee (Saruman) jeleneteit még Londonban vették fel, mert egészségügyi okok miatt nem repülhettek Új-Zélandra.
  • Eredetileg Doug Jones játszotta volna Thrandull királyt, de Peter Jackson castingolta Lee Pacet, akinek nagy rajongója volt, mióta látta a Zuhanás című filmjét.
  • Tauriel szerepére való készülés során, Evangeline Lilly ugyan úgy megtanult kardozni, és íjászkodni, mint beszélni az elfek nyelvén.
  • Jed Brophy - aki feltűnik A hobbit 1. és 2. részében is, mint Nori - fia, Sadwyn Brophy játszotta Eldariont a Gyűrűk Ura: A király visszatér-ben.
  • Robert Kazinsky játszotta az elején Filit és már fel is vettek vele néhány jelenetet, amikor otthagyta a forgatást és visszatért Angliába néhány hónappal a forgatások megkezdése után, személyes okok miatt. Ő lett helyettesítve Dean O'Garmonnal.

Személyes vélemény: Igazság szerint az elején nem voltam elragadtatva az ötlettől, hogy annyi év után filmet akarnak csinálni A hobbitból, ráadásul rögtön 3-mat (!!), mert úgy gondoltam, hogy egyrészt már nem lesz olyan izgalmas, mint például a Gyűrűk Ura, hisz ez az előzménye, vagyis tudjuk, hogy egy sokkal nagyobb horderejű küldetésnek az előzménye. Másrészt a szereplők későbbi sorsával is tisztában vagyunk tehát értük se izgulunk úgy, ha tudjuk, hogy nem halnak meg, hisz a Gyűrűk Urában is szerepeltek. de aztán megnéztem a filmet és be kellett látnom, hogy örültem, hogy megcsinálták. nem mondom, hogy elájultam tőle (főleg azért mert az pont akkor hagyták abba a filmet, mikor végre izgalmas volt!) és nem is olyan jó, mint a Gyűrűk Ura, de örültem neki, hogy egy kicsit újra visszacsöppenhetek abba a világba. 
Egyszóval várom már a decembert.


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése