In 5* pont férfi nézőpont Gyönyörű sorscsapás Jamie McGuire Könyvmolypárbaj Maxim kiadó new adult romantikus

Könyvmolypárbaj: Jamie McGuire - Veszedelmes sorscsapás

Gyönyörű sorscsapás #2

Lehet-e túlságosan szeretni? Travis Maddox két dolgot őrzött meg az anyja halálos ágyán mondott szavaiból: Nagyon szeress! És még keményebben küzdj! A Veszedelmes sorscsapásban Travis életét könnyűvérű lányok, illegális fogadások és az erőszak teszik ki. De éppen akkor, amikor legyőzhetetlennek érzi magát, Abby Abernathy térdre kényszeríti. Minden éremnek két oldala van: a Gyönyörű sorscsapásban Abby mondta el, hogy látja a szerelmüket. Most elérkezett az idő, hogy Travis szemén át lássuk kettejük kapcsolatát, és újabb részletekre is fény derüljön.

Mint, ahogy azt a címből is láthatjátok ezt a könyvet a Könyvmolypárbajra olvastam. Már tavaly is találkoztam ezzel a játékkal, de nem tudtam rávenni magam, hogy jelentkezzek, ugyanis a legtöbb hasonló játékot be szoktam bukni. Aztán idén is meg lett hirdetve és azon kaptam magam, hogy a listát válogatom milyen könyvekkel jelentkezzek. Természetesen próbáltam olyan könyveket válogatni, amiket valószínűleg kiolvasnék, így is úgy is az év során és így talán még sikerül is teljesíteni, de azért magamat ismerve még így is elég nagy kihívás lesz. Természetesen egyből a 10+1-es lehetőségre jelentkeztem. Miért is könnyíteném meg a dolgom?:)
"Amikor a jövőmet látom magam előtt, téged látlak."
Miért vártam olyan eszeveszetten ezt a részt?
Még tavaly olvastam az első részét, a Gyönyörű sorscsapát, ami rögtön kedvencem is lett, így egyértelmű volt, hogy el kell olvasnom ezt a részt is, mikor megtudtam, hogy megjelenik. Ráadásul, mint már tudjátok, sokkal jobban szeretem a férfi nézőpontot, de ami aztán eldöntötte a kérdést, hogy ki ne akarna egy kicsit belekukkantani Travis Maddox fejébe?

A történet ugyan az, mint a Gyönyörű sorscsapás, csak most Travis szemszögéből ismerhettük meg a cselekményt. Be kell vallanom, egy kicsit tartottam attól, hogy unalmas lesz a könyv, hisz már ismertem a történetet, de szerencsére végig élveztem az olvasását, hisz rengeteg újdonságot nyújtott, nem csak Travisről, de a családjáról is. Továbbá az is probléma lehetett volna, ha az írónő nem lett volna képes hitelesen visszaadni egy pasi gondolkodását. Sok írónő ezért nem is mer férfi szemszögéből írni.
Természetesen nem tudhatom valóban így gondolkodik-e egy pasi, hisz sajnos(?) nem látok be a fejükbe, de nekem hiteles lett. Sok mindent megértünk a viselkedésével kapcsolatban, ami esetleg nem volt teljesen világos az első részben. Végigkövethetjük, hogyan lesz szerelmes Abbybe, hogyan veszíti el és hogyan küzd érte bármi áron. Megfigyelhetjük, ahogy próbálja elnyomni a dühét és lobbanékonyságát Abby kedvéért, de szerencséjére, így szereti őt. Hát igen, elég diszfunkcionális egy páros, de mégis működött a kapcsolatuk, legalábbis a könyv lapjain. Azért is szeretem Travist annyira - azon kívül, hogy egy igazi rosszfiú és dögös pasi - mert hihetetlen módon képes szeretni és a szeretteiért bármit megtenne. Lobbanékony természetének köszönhetően sokat hibázik, de próbál belőlük tanulni és helyrehozni azokat.
"Tudod, miért akartalak? Nem tudtam, hogy elveszett vagyok, míg te meg nem találtál. Nem tudtam, mi a magány, amíg az első éjszakát nem töltöttem nélküled, egyedül az ágyamban. Te vagy az egyetlen, aki tökéletes az életemben. Rád vártam, amióta csak élek, Galamb."
Mint, már említettem a történet ugyan az, mint az első rész, de azért kapunk egy kis újat is. A prológus és  az epilógus is teljesen új történet, ami nem volt benne az első részben. A prológusban megtudhatjuk, hogyan halt meg Travis anyukája és mik voltak az utolsó szavai kisfiához, aminek következtében sok mindent megértünk a viselkedésével kapcsolatban. És megtudjuk azt is, miért hívta Travis Abbyt Galambnak.
"Régen elhatároztam, hogy addig falom fel a dögkeselyűket, amíg meg nem jelenik egy gerle. Egy galamb. Olyan lélek, aki nem kolonc az ember nyakán, aki a maga dolgával törődik, és aki megpróbál úgy boldogulni az életben, hogy nem húz le mindenki mást az önző kis igényeivel és szokásaival. Egy bátor kis nő. Aki intelligens, gyönyörű, halk szavú. Aki egy életre választ párt magának. Aki elérhetetlen, amíg okot nem talál arra, hogy bizalmat szavazzon."
Az epilógusban pedig kicsit előreugrunk az időben és megtudhatjuk hogyan funkcionál a kapcsolatuk 11 év után. Számomra mind a kettő szívmelengető fejezet volt és már csak ezért is érdemes volt elolvasni ezt a részt.

De persze bármennyire is oda meg vissza vagyok ezért a könyvért, nem vagyok olyan elvakult, hogy ne vegyem észre a hibáit. És sajnos volt neki egy pár. Először is a történet tele van klisékkel, ami mondjuk megszokott egy romantikus könyvnél, hisz nehéz újat hozni ebben a témában, de néha úgy éreztem, mintha a szereplőknek mindenáron meg kellene felelniük ezeknek a kliséknek, még ha ez a karakterük rovására is van. Másodszor Abby viselkedése nem csak az első részben, hanem itt is idegesített egy idő után. (Sajnos néha Maretől is a falat kapartam, pedig az első részben ezt nem éreztem). Nekem túl sok és értelmetlen volt a szenvedés, hisz annyira egyértelmű volt, hogy mind a ketten megvesznek egymásért. Akkor meg minek kellett Abbynek az a sok hülyesége?!
Harmadszor, imádom Travist a szenvedélyességével és a sajátos őrületével együtt, de néhány jelenetben nekem már egy kicsit túl sok volt. Túl ragaszkodó és túl féltékeny. De még így is imádom a pasit:)
„Tudom, hogy totál el vagyunk cseszve, oké? Ösztönösen cselekszem, indulatos vagyok, és te úgy fel tudsz bőszíteni, mint senki más. Az egyik pillanatban úgy viselkedsz, mintha gyűlölnél, a másikban szükséged van rám. Soha, semmit nem tudok úgy csinálni, ahogy kell, és nem érdemellek meg..., de a francba is, szeretlek, Abby! Jobban, mint az életben valaha is bárkit vagy bármit.”
Összességében: It was awesome!!! Na, jó, próbálok nem úgy viselkedni, mint egy fangirl. Szóval megérte elolvasni és nekem jobban is tetszett a történet Travis szemszögéből, mint Abbyéből. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus könyveket és a tetkós rosszfiúkat, akik azonnal képesek levenni a lábunkról. Az első könyv rajongóinak kötelező!

Legnagyobb örömömre kiderült, hogy az írónő tervbe vette, hogy a többi Maddox testvér történetét is megírja, kezdve Trenttel. Valamint a filmrajongók örömére: a könyv filmes jogait megvette a Warner Brothers.
* * * * *
Könyv trailere:

Külföldi borítók:

UK
USAnémet
olasz

5*/5
Borító: 5*/5
Karakterek: 5/5
Történet: 4/5
Kedvenc szereplő: Travis

Kiadó: Maxim
Oldalszám: 488.o.
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Walking Disaster

>

Related Articles

2 megjegyzés:

 1. Szia!

  Jó kis napló lett, bár egy picit hiányoltam belőle a cselekmény rövid leírását, vagy legalább egy linket az előző kötetről szóló bejegyzéshez - amennyiben van ilyen.
  Majd ne felejtsd el belinkelni a közös fájlba a bejegyzést a megfelelő sorba, és ha lesz rá időd, javaslom, hogy a párbaj befejezése előtt nézd át majd a naplóid, hogy az esetleges elgépeléseket javíthasd. :)

  VálaszTörlés
 2. @Lanatie
  Köszi és jó, hogy szólsz mert teljesen elfelejtettem linkelni:) A bejegyzésírásban pedig van még hova fejlődnöm, de igyekszem.:)

  VálaszTörlés