In 5 pont elf/tünde fantasy Fumax Könyvmolypárbaj mágia mágus/varázsló Michael J. Sullivan Riyria-krónikák

Michael J. Sullivan - Birodalom születik

Riyria-krónikák #3

 

BÁB FEJÉRE KERÜL A KORONA. 
AZ IGAZI ÖRÖKÖS REJTVE MARAD.  
EGY KALANDOR TITKA FELFORGATHAT MINDENT.
Háború fenyegeti Melengárt, és hőseink újabb kockázatos megbízást kapnak. Ezúttal szövetséget kell kötniük a nemzetelvűek csapataival, akik délen a birodalmi elnyomók ellen küzdenek. A Nefronita Birodalom megállíthatatlanul terjeszkedik, és Royce gyanúja egyre erősebb, hogy Ezrahaddon, a mágus eszközként használja őt és társát saját, kifürkészhetetlen céljaihoz. Ha ki akarja deríteni az igazságot, meg kell fejtenie Hadrian titkát. Ám felfedezése, könnyen véget vethet a barátságuknak és kettészakíthatja a Riyriát.
*******************

Először is ezer meg egy köszönet a Fumax kiadónak, hogy még idén megjelent ez a rész. Remélem a többi része is a sorozatnak ilyen ütemben fog megjelenni a hazai könyvpiacon, mert már most olvasnám a következő részt.

A történet szálát az előző rész után körülbelül fél évvel vesszük fel ebben a részben. A birodalom már újra áll, szinte az összes korábbi királyság beolvadt hála az egyház előkészületeinek, de még vannak ellenállók és megannyi probléma, amivel szembe kell nézniük. Ilyen például Melengár vagy a nemzetelvűek támadásai. Kedvenc párosunkat Melengár királya, Alrik, küldi küldetésekre, persze megfelelő honorárium ellenében. Talán még sosem voltak ennyire könnyű és biztonságos, ugyanakkor ilyen jól fizető munkái a Riyriának, ennek ellenére mégse megy minden jól. Hadrian depressziós az életstílusuk miatt és ki akar lépni, Roycet pedig bűntudat emészti, amiért nem mondta el barátjának, ki is ő igazából, holott tudja, ezzel megadná neki, amit akar. Ilyen helyzetben fogadják el Arista, Melengár hercegnőjének megbízását,és kelnek útra a Birodalomban, hogy szövetségeseket és válaszokat szerezzenek.


Az első részben a fantasy mellett leginkább az enyhe szarkazmussal kevert humor fogott meg, ami érezhetően tovább fejlődött Az elfek tornyában, de már ott kezdett teret nyerni a cselekmény bonyolódása és a 3. részre ez sokkal árnyaltabbá és néhol komolyabbá vált. A politikai összeesküvések, árulások és csatározások egyre jobban előtérbe kerülnek, amit én egyáltalán nem bánok, ugyanakkor a titkok száma is rohamosan szaporodik.

Ez a rész az előzőekkel ellentétben inkább egy átvezetés a sorozat többi részére, így a szálak még nagyon össze vannak gabalyodva és nagyon válaszokat se kapunk, mert azokat majd a következő részek tartogatják, de remek alapja lett a későbbi történéseknek. A háborús jeleneteket kifejezetten élveztem, egyszerűen imádom, mikor a Riyria akcióba lendül és mindenkit az orránál fogva vezet. Ennél jobban már csak a szócsatáikat és párbeszédeiket szeretem.

Több új szereplőt is megismerhetünk a régiek mellett, akiket lehet szeretni vagy éppen utálni, de mindegyikőjükre igaz, hogy a karakterük árnyalt és kidolgozott. Ezen kívül még több érdekes szituáció is megjelent ebben a részben, amik még érdekes és fordulatos dolgokat eredményezhetnek.Ugyan hiányoltam ebből a részből egy kicsit a mágiát és az elfeket, de úgy érzem a sorozat folyamán nem lesz belőle hiány, így ezt is megbocsátom. 

Roycet és Hadriant is egyre jobban megismerjük, - ebben a részben leginkább Hadriant, de Royceról is derülnek ki dolgok - de legnagyobb örömömre csak szép lassan és nem mindent felfedve, így a körülöttük lévő titokzatosság továbbra is megmaradt.

Összességében a sorozat csak jobb és jobb lesz és a fiúkat is egyre jobban csípem, így természetesen már alig várom a következő részt, a The Emerald Stormot. A könyvet bátran ajánlom a fantasy kedvelőinek, mert annak ellenére, hogy nem tartalmaz eget rengető újításokat, a  már ismert elemekkel remekül dolgozik az író és egy olvasmányos, izgalmas és vicces történetet alkotott.
Ezt a könyvet a Könyvmolypárbajra olvastam.
5/5
Borító: 5/5
Karakterek: 5/5
Történet: 5/5
Kedvenc szereplő: Royce, és Hadrian, egyszerűen imádom őket

Kiadó: Fumax
Oldalszám: 376.o.
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Nyphron Rising
Az író honlapja itt megtekinthető. 

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése