In dráma fantasy2 film romantikus2 TV sorozat

Vége az 1. évadnak - Witches of East End

Igazság szerint teljesen véletlenül akadtam rá a sorozatra, előtte még csak nem is hallottam róla. Aztán egy kis utánakeresés után láttam, hogy Melissa de la Cruz könyvének adaptációja, ami őszintén bevallva nem lendítette előre a megismerkedésem a szériával, ugyanis én már olvastam az írónőtől a Kékvérűek sorozatot, ami...khmm...enyhén szólva: nem jött be. De, mint tudjuk a kíváncsiság nagy úr (hát még az unalom:), ráadásul a boszikat is szeretem, így belevágtam...

...és  milyen jól tettem!  Egyértelműen ez az év legnagyobb pozitív meglepetése sorozatok terén. Ugyan a pilot annyira még nem nyűgözött le, de a legtöbb sorozatkezdő résszel ez a helyzet, úgyhogy ez ne vegye el a kedvét senkinek. Már nagyon régóta szerettem volna egy jó kis, igazi boszorkányos sorozatot, mert habár, manapság a fantasylények népszerűségének időszakát éljük, a boszorkányok valahogy háttérbe szorultak. Szerencsére ezen igyekszik változtatni a Witches of East End.


A történet középpontjában 4 boszorkány áll: Joanna Beauchamp, a védelmező és erős boszorkány, két lánya Ingrid és Freya, akiknek fogalmuk sincs származásukról, valamint Joanna testvére Wendy, aki több évtized után tér vissza a családhoz. Bizony, nem írtam el, több évtized, ugyanis Joanna halhatatlan, Wendynek pedig 9 élete van, így a történetük évszázadokat ölel fel. Persze, most azt gondolnátok, hogy milyen jó is az életük, de ez messze nem igaz. Ugyanis átok ül a testvéreken, így Joannának mindig végig kell néznie Freya és Ingrid 20-as éveikben bekövetkező halálát, majd megszületésüket, majd az újabb halálukat. És ez így megy végtelenül. Ezt a körforgást igyekszik megtörni Joanna, így most először nem mondja el a lányainak, hogy boszik. Minden jól is működik, míg aztán váratlan és megmagyarázhatatlan dolgok nem kezdenek el történni, így nem titkolhatja tovább a lányai elől a sorsukat.

Ez a rövid összefoglaló tényleg nagyon röviden és felületesen tudja csak visszaadni a sorozat cselekményét, és akkor még szó sem volt a széria igazi varázsáról. A cselekménye nagyon pörgős, titokzatos, izgalmas és szövevényes, mindig újabb és újabb meglepetést okozva, ami már nagyon hiányzott. De mégis, ami azt a kis pluszt nyújtja, az a sorozat humora és frissessége. Nagyon sokat mosolyogtam rajta és kész felüdülés volt nézni a részeket.

Történetileg van benne minden, amire csak vágyni lehet:
Killian, Freya és Dash
Varázslat, mágia és titkok szövik át az egész történetet, miközben a család és a szeretet áll a középpontban. Végigkövethetjük, hogyan segítik és vigyáznak egymásra, minden tragédia és árulás közepette is, és itt tényleg kijelenthető, hogy a család a legfontosabb. Romantikából is bőven kaphat a néző, aminek elsősorban Freya áll a középpontjában,aki hamar egy szerelmi háromszögben találja magát, miután megjelenik vőlegényének (Dash) a testvére (Killian) is az esküvőre. Személy szerint én Killian párti vagyok, aki hihetetlenül édes karakter*.* Izgalomból is kijut egy nagy adaggal, mert jó párszor kerülnek kutyaszorítóba főszereplőink.

Szereplők terén se lehet panaszom, mert mindegyik szereplő jól kidolgozott és egyedi lett, és sikerült megkedvelnem is őket, mégha néha jó nagy hülyeségeket is csináltak. Ingrid a racionálisabb és merevebb a lányok közül, míg húga Freya a szertelenebb, szenvedélyesebb, aki a mának él. Persze a karakterük sokat fog fejlődni a történet során, de az alapszemélyiségük végig megmarad. A Flash backek is jól lett adagolva, ami külön öröm, mert nagyon féltem tőle, hogy túl sok vagy éppen túl lényegtelen dolgokat próbálnak majd rámtukmálni a készítők, mint az Arrow esetében.

A mágikus elemeken túl a sorozat sok átlagos helyzettel is foglalkozik, mint az árulás és megbocsáltás, a család szerepe, egy szeretett személy elvesztése vagy éppen a hűség. Persze, nem kell egy komoly lélektani sorozatra számítani, de ez is ad egyfajta pluszt a sorozathoz.

Összességében tehát mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a műfajt, mert nem egy átlagos, tizenkettő egy tucat alkotás lett, és már alig várom, hogy újra láthassam a Beauchamp család nem éppen átlagos hétköznapjait. Az első évad sajnos elég rövid lett, csupán 10 epizódból áll, de szerencsére a Lifetime berendelte a 2. évadot is.

Eredeti cím: Witches of East End
Magyar cím:
Megjelenés éve: 2013
Műfaj: dráma, fantasy
Epizódok szám: 10
Főszereplők: Julia Ormond (Joanna), Mädchen Amick (Wendy), Jenna Dewan Tatum (Freya), Rachel Boston (Ingrid)

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése