In 5* pont Julie James önálló Pioneer Books romantikus váltott nézőpont

Julie James - Gyakorlat teszi a mesterkedőt

Ha a vonzalom törvényeiről van szó…
Payton Kendall és J.D. Jameson nem egyszer bebizonyította már, hogy milyen kiváló ügyvéd. Az ízig-vérig feminista Payton keményen megharcol a sikerért ebben a férfiak dominálta szakmában. J.D. pedig, aki gazdagnak, kiváltságosnak és pimasznak született, azért harcol keményen, hogy mindenben lepipálja őt. Szemtől szemben esküdt ellenségei egymásnak. A kollégáik előtt viszont maradéktalanul udvariasak. Annak kell lenniük. Méghozzá azért, hogy végre nyolc év után mindketten üzlettárssá váljanak a cégben.
… nincsenek szabályok.
De minden megváltozik, amikor megbízzák őket, hogy dolgozzanak együtt egy fontos ügyben. Nem könnyen, de lassan kezdik értékelni a másik odaadását a jog iránt, sőt a közöttük kipattanó szikrák gyorsan vonzalommá alakulnak. Ám az egyre fokozódó forróság nem tart sokáig, mert váratlanul megtudják, hogy csak az egyikük lehet üzlettárs. Totális háború veszi kezdetét. És a nemek közti csata a végletekig feltüzeli őket…

Még tavaly találkoztam először az írónővel a Hamis partner című könyve által, ami rögtön meg is győzött arról, hogy érdemes közelebbi ismeretségbe kerülnöm a többi könyvével is. Ugyan kicsit meglepődtem, mikor megtudtam, hogy a Pionner kiadó nem azt a sorozatot folytatja, hanem egy önálló regényét adja ki az írónőnek, panaszra nem lehet okom, mert elképesztően jó ez a könyv.  
– Szóval… nem is tudtam, hogy J.D. mennyire jó pasi. És nemcsak a teste – ami csodálatos, ne tudd meg, miket csináltam azzal az emberrel –, hanem az is annyira szexi volt, ahogy rám nézett és amiket mondott, hogy lecsapta a biztosítékaimat. Mint például akkor, amikor a falhoz szorított és azt mondta, hogy most meg fog…
Megállt, ahogy befordult a konyhába.
Nate és öt másik férfi állt a pult körül.
És mindent hallottak.
Hat ember állt ott tátott szájjal, miközben Laney is belépett a konyhába. 
Annyira jól esett most ez a könyv! És elképesztő, de úgy tűnik, hogy erre az évemre igaz az, hogy amilyen az első könyvem, olyan lesz a többi is (legalábbis eddig:), mert ez a könyv is kedvencem lett. Valami elképesztően aranyos romantikus történet két ügyvédről, akiknek 8 évig tart, míg rájönnek, hogy valójában azért civakodnak annyit, mert szeretik egymást. Mindig is szerettem az olyan történeteket, ahol a főhősök veszekedéséből bontakozik ki a romantika és ebben a regényben ez tökéletesen van megoldva. A kapcsolatuk fejlődését gyönyörűen ábrázolja az írónő rengeteg humorral feldobva, amit főleg a főhősök heves szócsatái biztosítanak.
– Mióta? – kérdezte meghökkenve Tyler.
J.D. elgondolkodott ezen.
– Azt hiszem, úgy nyolc éve.
– Te viccelsz, ugye? – hitetlenkedett Tyler. – Ennyi éven át?
– Nagyjából igen.
– Mindvégig?
– Mit akarsz tudni? A pontos másodpercet? – fakadt ki J.D.
– Most, hogy mondod, egész kíváncsi lettem. Várj, hadd találjam ki! Az első pillantás óta – viccelt Tyler.
– Nem, valójában nem, te okostojás. – J.D. elhallgatott. – A második pillantás óta.
J.D.
Payton Kendall és J.D. Jameson is nagyon erős, határozott és makacs jellem, akikben csak úgy buzog a versenyszellem, főleg ha a másikról van szó, ennek köszönhetően pedig rengeteg vicces jelenet alakult ki a versenyzésüknek köszönhetően. Ugyanakkor nem tisztességtelenek, és azonnal megbánták, ha átléptek egy határt és habár nehezükre esett, de a büszkeségüket - amiből aztán rendesen volt nekik:) - félretéve bocsánatot kértek. Persze ez nem akadályozta meg őket, hogy feszegessék a határokat, de éppen ezért illettek ennyire össze, hisz mindenkinél jobban meg tudták érteni a másikat. Lassan, fokozatosan közeledtek egymáshoz, nem estek rögtön egymásnak, amit én kifejezetten értékeltem, mert az utóbbi időben túl sok ilyen könyvet olvastam, ráadásul amikor a végén megtették, az is ízlésesen volt megírva.

Payton

Ezt a versengést fokozta tovább az írónő a háttértörténettel is, ami pont annyira volt komoly és részletes, amennyire a romantikus szál mellett elvárta az olvasó és ami biztosította az izgalmakat. Látszott, hogy az írónő képben van az ügyvédek világában, és nem csak tölteléknek használja ezt az ötletét, hanem rendesen ki is dolgozta. Igazából leginkább egy romantikus vígjátékhoz tudnám hasonlítani, és olvasás közben is felmerült bennem, hogy remek alapanyaga lenne egy ízléses filmnek. Maga az írásmód is nagyon olvasmányos és lendületes, nincsenek benne üresjáratok csakhogy teljenek a lapok. Az írónő az elején megragadja az olvasó figyelmét és nem is ereszti a végéig, amit szintén nagyon tudtam értékelni, ugyanis a romantikus könyvekre jellemző az a bizonyos hullámvölgy, amikor minden jó a szereplők között, de te tudod, hogy úgyis fog még valami történni a vége előtt, hisz még jó pár oldal hátra van. És ekkor szokott a probléma megjelenni, hogy valami elcsépelt és nevetséges dolgot hoz fel az író indoknak, csak azért, hogy a szereplők szakítsanak és szenvedjenek még jó pár oldalon, amivel az idegeimen szoktak táncolni. De persze nem minden romantikus könyv ilyen és szerencsére ez a könyv is ebbe a kategóriába tartozik.
A végkifejlet is nagyon tetszett, kifejezetten ötletes volt, ugyanakkor nem is nyálas és a földtől elrugaszkodott lezárást kaptunk.
J.D. nevetve kinyújtotta a kezét.
– Gyere, nyuszika, menjünk!
Payton rávillantotta a szemét.
– Nem tudom elhinni, hogy mindenki előtt így neveztél!
(…)
J.D. mosolygott.
– Mondtam, hogy ez kedveskedés.
– Nem. Ez atyáskodó és kvázisoviniszta. Nem tudok egyetlen hasonló kategóriájú megnevezést sem, amivel egy nő illethetne egy férfit.
– Igen, tudom. Ettől olyan jó.
Összességben mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki egy kicsit is romantikus jellem, mert felejthetetlen órákat nyújt az intelligens és vicces könyvek fajtájából. Az biztos, hogy még fogok olvasni az írónőtől és remélem a kiadó folytatja a Hamis partner sorozatát is. Én mindenképp vevő lennék rá.


  5*/5

Borító: 5/5 - sokkal jobban tetszik, mint az eredeti. Imádom a Pioneer Books borítóit
Karakterek: 5*/5
Történet: 5/5
Kedvenc szereplők: Payton, J.D.

Kiadó: Pioneer Books
Oldalszám: 364.o.
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Practice Makes Perfect

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése