In Gone Girl várható könyvadaptáció

Várható könyvadaptációk #12 - Gone Girl (Holtodiglan)

Régen jelentkeztünk már új adaptációval a blogon, így éppen ideje volt már egy újabbat bemutatni. Ezúttal Gillian Flynn azonos című bestselleréből készülő filmről lesz szó, a Gone Girlről. A könyvet hazánkban is kiadta az Alexandra kiadó Holtodiglan címen, és nagy népszerűségnek örvend a magyar olvasótábor körében is. Én személy szerint sajnos még nem jutottam el odáig, hogy elolvassam, de tervbe van véve, és nektek is csak ajánlani tudom, főleg így a film előtt:)

A történet röviden: Egy meleg nyári reggelen a Missouri állambeli North Carthage-ben Nick és Amy Dunne ötödik házassági évfordulójára készülődik. A romantikus reggeli után a jóképű Nick okos és csodaszép felesége eltűnik. Nickre egyre nagyobb nyomás nehezedik a rendőrség, a média, valamint a lányukért elvakultan rajongó szülők részéről. Nick pedig valamiért folyamatosan hazudik és különösen viselkedik: furcsán ködösít és láthatólag megkeseredett – de valóban gyilkos? Amy naplója és Nick elbeszélése egy szépen induló, ám fokozatosan megromló kapcsolat klausztrofób, nyomasztó világába nyújt betekintést. A kérdés csupán az, ha nem Nick a tettes, akkor hová és miért tűnt el a szépséges feleség? És vajon mit rejt az ezüstpapírba csomagolt doboz a gardrób hátuljában?

A film David Fincher (Tetovált lány, Közösségi háló) kezei alatt készül és olyan híres színészek játszanak  benne, mint Ben Affleck (Nick Dunne, a férj), Rosamund Pike (Ammy Dunne, a feleség) vagy éppen Neil Patrick Harris (Desi Collins). 

Továbbá Flynn elárulta az Entretainment Weeklyben adott interjúja során, hogy a film vége jócskán el fog térni a könyv sokak által vitatott végétől. Ez persze csak tovább fokozza a kedélyeket és az izgatottságom, mert habár még nem olvastam a könyvet, de azt tudom, hogy mi a vége. Kíváncsi vagyok ezt hogyan fogják átírni.

A filmet 2014. október 3.-án fogják bemutatni az amerikai mozikban. Az adaptációval kapcsolatos további hírek a facebook oldalunkra fognak felkerülni. Addig is irány elolvasni ezt a remek könyvet:)


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése