In Demóna Maleficent várható könyvadaptáció

Várható könyvadaptációk #13 - Maleficent (Demóna)


Egy újabb klasszikus mesefeldolgozással készül Hollywood, méghozzá a Csipkerózsikát hozza el a nézők számára, de nem ám a megszokott perspektívából, hisz most a gonosz szemszögéből nyerhetünk bepillantást a már jól ismert történetbe. Emlékeztek ugye az átokra és az orsóra? Na most azt is megtudhatjátok mi vezetett el idáig Demóna életében.


A történet röviden:
Demóna a valaha élt egyik legtisztább szívű hölgy volt, aki egy békés királyságban élt, és akit az uradalom egyik legféltőbb védelmezőjeként ismertek. Egyik alkalommal egy kegyetlen árulásnak köszönhetően a szíve kővé kezdett válni. Bosszútól ittasan elátkozta a király újszülött lányát, Aurorát. Ahogy a gyermek növekedett, Demóna rájött, hogy Aurora a kulcs a birodalom békéjéhez, és talán saját boldogságához is. - forrás: filmkatalógus


Rendező:
Robert Stromberg (2 Oscar díj) keze alatt folynak a munkálatok, aki részt vett többek között a Karib-tenger kalózai: A világ végén, Az éhezők viadala vagy éppen az Arany iránytű munkálataiban. Ezekből a filmekből kiindulva én mindenképp bizakodva állok a film előtt, de ami még megnyerőbbé teszi, az nem más, mint a...Szereplők:
A főszerepet, vagyis Demóna szerepét nem más, mint Angelina Jolie kapta, ami mindenképpen eldöntötte, hogy nekem látnom kell ezt a filmet. Ezen kívül még Elle Fanning játssza Aurórát (Csipkerózsika), aki nem más, mint Dakota Fanning testvére, valamint Brenton Thwaites alakítja Philiph herceget. A teljes szereplőgárda megtekinthető ITT.Néhány érdekesség a végére:
Angelina Jolie személyesen kérte fel Lana Del Reyt, hogy énekelje el az eredeti Csipkerózsika (1959) 'Once Upon a Dream' című dal új verzióját, ami a film főcímdala is lett. Ezt hallhatjátok a 2. trailer alatt, ami személy szerint nekem nagyon tetszik:)

Angelina Jolie és Brad Pitt lánya, Vivienne Jolie-Pitt játssza Auróra hercegnő fiatal verzióját. 

Angelina Jolie már a kezdetektől határozottan szerepelni akart a filmben. Újra és újra kijelentette, hogy azért mert: 1.) Disney filmeken nőtt fel, főleg a Csipkerózsikán, és nagyon szerette Maleficent (Demóna) karakterét: "Kislánykorom óta Demóna volt a kedvencem" - mondta Jolie. - "Féltem tőle, de ugyanakkor vonzott is. Többet akartam tudni róla. Volt neki egy sajátságos eleganciája és bája, ugyanakkor csodálatosan és finoman volt kegyetlen." 2.) akart egy olyan filmet, amiben a gyerekei láthatják őt, valamint a gyerekei is nagyon akarták, hogy benne legyen ebben a filmben. 3.) a kézirat szép, meleg, összetett és erős intelligenciájáért 4.) teljesen lenyűgözte és elképesztette Demóna jelleme/karaktere ebben a filmben. Valójában, Jolie ügyvezető producerként is részt vett a film készítésében.

A film premiere 2014. május 30.-án lesz az USA-ban, a magyar premiert pedig június 5-re ígérik. A filmmel kapcsolatos további hírek a facebook-oldalunkra fognak felkerülni.

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése