In "Waiting On" Wednesday

"Waiting On" Wednesday - Week #18

Hogy miről van szó? Ez egy "várható megjelenés" szerű rovat, amit Jill indított el. Egy általad várt könyvet kell bemutatni, majd a bejegyzést linkelni Jill aktuális blogbejegyzésénél. (megsúgom, hogy érdemes felkeresni a blogját, mert hétről-hétre rengeteg friss megjelenésről szerezhettek itt tudomást:) 

A Fumax kiadó nemrégiben nyilvánosságra hozta a közeljövőben megjelenő könyveinek listáját, amin jó pár könyvet akarok, lehetőleg azonnal, de közülük talán mégis a legjobban várt Anthony Ryan fantasy trilógiájának nyitókötete, a Blood Song. Bár még nincs hivatalos magyar borítója és fülszövege se, de már most meg akartam mutatni nektek (ha még nem tudtatok róla:), hogy nektek is felcsigázzam az érdeklődéseteket iránta:)

Várható megjelenés: 2014. március vége, április eleje
Kiadja: Fumax
Műfaj: fantasy
 
Fumax kiadó ismertetője: Az angol Anthony Ryan hat és fél év alatt írta meg debütáló regényét, de hiába házalt vele irodalmi ügynökségeknél, mindegyik visszautasította. Ezután az e-könyv formátumú magánkiadással próbálkozott, a kötet 2012 januárjában jelent meg az Amazon Kindle boltjában. Az első pár hónapban néhány ezer példányban fogyott, és olyan kiemelkedő olvasói értékeléseket kapott, hogy felfigyelt rá a Penguin óriáskiadó amerikai leányvállalatának egyik főszerkesztője. Ő megkereste az írót, a kiadó pedig egy három könyvre szóló szerződés kötött vele 2012 júliusában. Addigra az e-könyv eladási mutatói már meghaladták a húszezer példányt, és a lendület azóta is töretlen.
Az Amazonon jelenleg minden idők legjobb epikus fantasyjének számít, 850 olvasói értékelésből 750-en adták meg rá a maximális 5 csillagot, a többiek sem mentek 4 csillag alá. A világ legnagyobb, könyvekhez kapcsolódó közösségi oldalán, a Goodreadsen is minden idők legjobb fantasy regényének számít, több ezer olvasói értékelés alapján, 4.62-es átlaggal. (Összehasonlításképpen ugyanitt a Trónok harca 4.43, míg a Gyűrűk ura 4.41 átlag értékelésen áll.)
A Blood Song sikere az e-könyv formátumú magánkiadásban rejlő lehetőségek egyik diadala. Sok kezdő írónak adhat inspirációt, de azt tudni kell, hogy rendkívül keveseknek sikerül ilyen módon kitörni. Ezen a területen is egyre nagyobb a konkurencia, és az olvasók egyre nehezebb találnak rá az igazi gyöngyszemekre.

>

Related Articles

1 megjegyzés: