In 4.5 pont Jennifer Ashley Kossuth kiadó Mackenzie fivérek romantikus történelmi romantikus váltott nézőpont

Jennifer Ashley - Lady Isabella botrányos házassága

Mackenzie fivérek #2

Hat évvel korábban a fiatal Lady Isabella Scranton megbotránkoztatta Londont: megszökött a szélhámos Lord Mac Macknzie-vel. Három éven át tartó szenvedélyes és viharos házasságuk után Isabella újra felhívta magára a figyelmet. Ezúttal azzal, hogy elhagyta férjét.
Mac azóta megváltozott, jó útra tért. Csak Isabellára tud gondolni, vissza akarja szerezni őt. Bármint megtenne azért, hogy újra otthonába és ágyába édesgethesse. A nő ellenáll neki, abba azonban beleegyezik, hogy modellt álljon a férfi erotikus festményéhez. Ahogy meztelenül pózol, ráébred, hogy teste csak a férjét kívánja, édes ölelését, amely semmihez nem hasonlítható. Mac pedig eltökélt, hogy bebizonyítsa Isabellának, megjavult, és a külön töltött éve csak felerősítették vágyait.
Amikor az elvetemült bűnöző Mac festményeit hamisítja, és Isabella maga is veszélybe kerül, Mac minden erejével védelmezi független és büszke feleségét. Megfogada, hogy soha nem hagyja el, akár akarja, akár nem…

Nem volt kérdéses, hogy elolvasom a sorozat többi részét is, mert nagyon bejött az 1. rész. Az előző résznél említett egyedi történet erre a részre is jellemző, mert nem egy a műfajra jellemző, szokványos alaphelyzetből indulnak főhőseink: Isabella és Mac 3 év házasság után szétköltöznek és majd csak újabb 3 év után állnak szóba egymással Ian esküvőjének hatására. Maga a cselekmény ekkor veszi fel a fonalat.

Nagy örömömre kijelenthetem, hogy ebben a részben se átlagos, két dimenziós szereplőket kaptam, mert mind Mac, mind pedig Isabella árnyalt személyiséget kaptak az írónőtől vagyis hús-vér emberekről olvashattam, akik képesek voltak kilépni a sorok közül. Ez pedig nagyon lényeges, főleg ennél a műfajnál, ahol a szereplők lelki világa áll a középpontban. Mert valljuk be őszintén, senki nem szeret olyan emberek cselekedeteiről és szívügyeiről olvasni, akik teljesen hidegen hagyják.

Isabella
Mind a két főszereplőt megismerhettük már az 1. részben, de csak felületes ismereteket szerezhettünk, mind a személyiségükről, mind pedig a kapcsolatukról, ami éppen elég volt arra, hogy kíváncsivá tegyen. Roland F. Mackenzie, Mac, Ian művész lelkű bátyja, aki 6 évvel ezelőtt megszöktette az akkor első bálozó Isabella Scrantont, majd három év házasság után szétköltöztek, ami csak még nagyobb botrányt okozott a londoni elit életében. Mac egy igazi bohém művész, szélsőséges érzelmekkel, csapongó gondolatokkal és lobbanékony természettel. Isabella se egy nebáncsvirág, már az első bálján tudta mit akar és nem is félt megszerezni azt. De éppen emiatt a lobbanékony természetük miatt lett nagyon szélsőséges a házasságuk. Parázs viták alakultak ki közöttük egyik percről a másikra, majd ugyan ilyen gyorsan el is múltak, és bármennyire is szerették egymást, nem voltak képesek együtt élni, teljesen kifacsarták a másikat. Mac folyton elutazott festeni, anélkül, hogy szólt volna erről a feleségének, ráadásul egyre többet ivott, ami addig vezetett, míg végül alkoholista lett belőle. Egyszer csak betelt Isabellánál a pohár és a tragédiát követően egy levelet hagyva hátra elhagyta Macet.
– Te voltál a legnagyobb kincs az életemben, és nem álltam melletted, nem vigyáztam rád. Joggal gyűlöltél engem. 
– Én nem… – Isabella elhallgatott. Abban az időben igenis gyűlölte Macet, gyűlölte, hogy egyedül kell szenvednie.
Mac
Mint már említettem nagyon tetszett már az alaphelyzet is, mert igazán egyedi a műfajon belül, ami kiemeli a kötetet a könyvek tengeréből. Az is külön tetszett, hogy a szereplők nem tökéletesek, mind Mac, mind pedig Isabella rengeteget hibázott, de tanultak belőlük és képesek voltak megváltozni, vagyis egy nagyon szép ívű karakterfejlődés is megfigyelhető a történet folyamán. 6 év alatt felnőttek és Mac elhatározta, hogy visszaszerzi a feleségét. Kifejezetten élveztem az évődéseiket és Mac udvarlását, ugyanakkor Isabellát is teljesen megértettem, hogy miért adta be ilyen nehezen a derekát. Mert a boldogan élnek míg meg nem... nem is mindig olyan könnyű.

A sorozatban még nagyon szeretem az egyedi és elképesztően szerethető karaktereken kívül a bonyodalmakat. Mert rengeteg (történelmi) romantikus regénybe próbálnak az író(nő)k beleszőni más szálakat is, de ez a legtöbbször sajnos nem nagyon szokott összejönni, ami egy unalmas és elcsépelt nyomozós szálat eredményez. De szerencsére ennél a sorozatnál nem áll fenn ez a helyzet, mert Jennifer Ashley nagyon ért a szálak összekeveréséhez. Ugyan ebben a részben nem volt annyi izgalom és meglepetés, mint az előzőben, de itt is kellőképpen elszórakoztatott a titokzatos hasonmás.

Örültem, hogy a család többi tagja is jelentős szerepet kapott ebben a részben is, és az is tetszik, hogy ennyi különböző karaktert tud életszerűen egyszerre mozgatni az írónő a történet folyamán. Még mindig Ian a kedvencem, egyszerűen elképesztően édes tud lenni. És annak a ténynek köszönhetően, hogy képtelen hazudni, vagy tettetni magát, felüdülés volt olvasni, mikor mindig helyretette Macet. Bethel együtt pedig még mindig hihetetlenül aranyosak. Hart még mindig nem lopta be magát a szívembe, de egyre jobban megbarátkozok vele, Cameron lóimádata miatt pedig már legelsőre is levett a lábamról és Danielt se lehet nem szeretni. Egyszóval imádom ezt a flúgos családot, főleg az összetartásuk miatt. Meg azért is mert Isabella hiába hagyta el Macet, a többiek ugyan úgy családtagnak tartották.

Voltak benne persze hibák is, néhány hasonlatot már egy kicsit túl nyálasnak éreztem, amitől párszor fel is szaladt a szemöldököm, de ez a műfaj sajátossága, szóval ha nem tetszik, akkor ne olvassak ilyen könyvet. Valamint néha már idegesített, hogy Isabella haján állandóan megcsillant a napfény. Komolyan mondom a Nap direkt üldözte... Továbbá a kisgyerek is túl könnyen túllépett azon, hogy meghalt az anyja és nevetségesen gyorsan elkezdett ragaszkodni Machez, de ezek csak apróbb hibák voltak, amiktől könnyen el tudtam vonatkoztatni.
….abszurdum, hogy egyes férfiak veszik maguknak a bátorságot a feleségük irányítására – hiszen mi van akkor, ha a férfi ostoba?
Összességben az egyik kedvenc történelmi romantikus sorozatommá nőtte ki magát, és habár ez a rész nem tetszett annyira, mint az első, még így is messze kiemelkedik a műfajon belül. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az egyedi karakterekkel dolgozó, nem túl nyálas, de ugyanakkor hihetetlenül jól megírt szerelmi történeteket egy kis nyomozással és sok humorral fűszerezve.

U.i.: Valaki megmondaná nekem, hogy milyen az a napfényillat?! Ezt még azóta se sikerült megfejtenem:)4,5/5

Borító: 4/5 - maga a kép annyira nem tetszik, de a kötését és a méretét viszont egyenesen imádtam. Pont akkora, hogy egy női retikülbe kényelmesen beleférjen.
Karakterek: 5*/5
Történet: 5/5 - meglepően fordulatos volt és még helyenként izgalmas is.
Kedvenc szereplők: Ian, Mac, Isabella

Kiadó: Kossuth kiadó
Oldalszám: 352.o.
Kiadás éve: 2013
Eredeti cím: Lady Isabella's Scandalous Marriage
 
A sorozat többi részének címét és sorrendjét a könyvek fül alatt találjátok.
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése