In dráma fantasy2 film horror2 romantikus2 Teen Wolf TV sorozat

Teen Wolf (Farkasbőrben): vége a 3. évadnak!


A Teen Wolf sorozat nálam a 'soha az életben' kategóriába került a 2. évad végén, mert bár már az 1. se nagyon tetszett, valamiért csak tovább néztem, de sajnos a színvonal nem javult. A szereplők idegesítőek voltak (kivéve Stilest), a cselekmény unalmas, a történet pedig gagyi, így szinte ujjongtam mikor végre vége lett a 2. évadnak. Aztán Nalla annyit áradozott a 3. évadról, hogy a végén beadtam a derekam és elkezdtem. És mire észbekaptam már a 18. résznél tartottam egyetlen nap leforgása alatt, így gondolom nem kell nagyon ragoznom, hogy mennyire tetszett. Így gyorsan írtam is róla egy rövid kis szösszenetet ITT.

De akkor most, így az évadzáró után egy kicsit részletesebben:

Rengeteget fejlődött az előző két évadhoz képest és úgy érzem, hogy a készítők tanultak a hibáikból. A cselekmény már érdekes és szövevényes lett - még ha nem is üti meg egy krimi színvolnalát - a szereplők kedvelhetőek lettek, ráadásul az újak kifejezetten érdekesek voltak, de ami mégis a legjobban tetszett, az a humora. Képes volt saját magán nevetni a sorozat, ami nekem nagyon tetszett. De persze nem vettek mindent viccesen, voltak benne szívszorító és komoly jelenetek is, egyszóval egy kedvelhető és kikapcsolódásnak tökéletes, könnyű sorozattá nőtte ki magát, amit jó volt nézni, mikor tanulás után végre szabadultam egy kicsit.


A cselekményét tekintve két fő szál volt az évad folyamán.
Az 1. szál során egy új falka okozott gondot Scotték életében, de nem ám akármilyen falka, mert ennek minden tagja alfa volt. Nekem ez a szál sokkal jobban tetszett, mint az ezt követő, a szereplők valami fergetegesek voltak, jó sok harccal és izgalommal megspékelve, vagyis teljes egészében lekötött. A háttérsztorit és szépen kidolgozták, tetszettek a flashbackek is, és a szálak is megfelelően összefutottak, vagyis nem nagyon volt panaszom. Sőt az, ami Scottal történt kifejezetten tetszett, nagyon jó ötletnek tartottam. Csak kár, hogy aztán nem igazán kezdtek ezzel semmit az évad második felében...


...és akkor jöjjön a második fele. Először is le kell szögeznem, hogy az alapötlet nagyon tetszett. A rókák, a nogicune és az egész japános hangulat nagyon bejött, hát még mikor mindennek a közepébe Stiles került...:) De a végén sajnos mégse tudnám azt mondani, hogy tetszett. A legfőbb problémám az volt, hogy túl sok mindent akartak egyszerre csinálni, túl sok volt az információ, amit nem is megfelelően csepegtettek, így a végén egy nagy katyvasz lett az egészből. Mindenbe belenyúltak egy kicsit a készítők, de aztán nem kezdtek vele semmit, míg észbe nem kaptak, hogy hopp, itt az évad vége. Úgyhogy gyorsan össze is csaptak mindent. Szépen előkészítették, hogy a Nogicune milyen mesterien keveri a szálakat, és biztos valami nagy durranásra készül, amit a többiek az istennek nem tudnak kitalálni és erre mi lett a végén?! Semmi! De komolyan nem volt ennek így semmi értelme. De azért voltak pozitívumok is: mint mondtam az alapötlet, de azon túl is Kira és Scott nagyon édesek voltak, Malia is sok potenciált tartogat, főleg majd Peterrel, Isaac és Allison is nagyon jók voltak együtt, bár Allisontól még mindig a falra másztam, és Lydia, Derek meg az ikrek hozták a szokásos fergeteges formájukat. És ami a legfontosabb, Stiles, mármint Dylan O'Brien valami fergetegesen játszott. Amikor azokat a részeket alakította, amikor a nogicuneként cselekedett szó szerint rázott a hideg. Elképesztően jó színész, így csak még jobban várom már az Útvesztőt:)


És akkor jöjjön a végére a finálé, azaz az évadzáró rész: Na ez volt a mélypont. Ahogy már fentebb is írtam, teljesen összecsapott és értelmetlen tettek halmaza volt ez a rész, ahol próbáltak a készítők valami lezárásfélét kerekíteni az eddig történteknek, de úgy érzem, hogy mindent csak félbevágtak. Tudtam, hogy kiket fognak kiírni a sztoriból, így ez nem okozott olyan nagy meglepetést, (sőt az egyiküknek még örültem is:) csak éppen a megvalósítással voltak problémáim.

Összességében nagyon jól indult az évad, de sajnos a végéig nem tudta megtartani ezt a színvonalat. Ennek ellenére, főleg a reményeim miatt, meg fogom nézni a 4. évadot is.


Eredeti cím: Teen Wolf
Magyar cím: Farkasbőrben
Megjelenés éve: 2013-2014
Műfaj: dráma, horror,fantasy, romantikus
Évad: 3.
Epizódok szám: 24
Főszereplők:Tyler Posey (Scott), Dylan O'Brien (Stiles), Tyler Hoechin (Derek), Holland Roden (Lydia), Ian Bohen (Peter), Crystal Reed (Allison)


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése