In A Long Way Down Hosszú út lefelé várható könyvadaptáció

Várható könyvadaptációk #14 - Hosszú út lefelé (A Long Way Down)

2014-ben sem maradhatnak el a könyvadaptációk - sőt egyre több és több készül - így az elkövetkezőkben valószínűleg sűrűbben fogok jelentkezni a rovattal. 

Ezúttal Nick Hornby világhírű könyvéből, az A Long Way Down - egy elbűvölő és komoly realisztikus - történet került mozivászonra. A könyv magyarul is megjelent Hosszú út lefelé címen az Európa kiadó gondozásában 2006-ban. A szerzőnek már több könyvét is megfilmesítették, mint például az Egy fiúrólt, vagy éppen a Pop, csajok satöbbit, így kellőképpen várom már ezt a filmet is. 

A történet röviden:
Négy elveszett lélek - egy kegyvesztett TV bemondó, egy mocskos szájú tinédzser, egy egyedülálló anya és egy zenészből pizza futárrá avanzsált fiú - ugyan azon a napon akar véget vetni az életének, méghozzá éppen Szilveszter éjszaka. Amikor a kiábrándult idegenekből álló csapat véletlenül összetalálkozik az öngyilkosság helyszínéül választott Toppers Torony tetején, megállapodnak abban, hogy hat héttel elhalasztják tervüket és mint egy szokatlan, furcsa család, együtt keresik tovább az élet értelmét.- forrás.


Rendező:
Pascal Chaumeil vezette a munkálatokat, akit esetleg a Szívrablók által ismerhettek, bár őszintén bevallva én még csak nem is hallottam róla ezidáig. De persze ez nem jelenti azt, hogy ne értene a munkájához:)


Szereplők:
Olyan híres színészek játszanak benne szerepet, mint Aaron Paul (J.J), Toni Collette (Maureen) - ő játszott az Egy fiúról-ban is, Imogen Poots (Jess), Rosamund Pike (Penny) és Pierce Brosnan (Martin Sharp), így a színészi játékkal nem hiszem hogy komolyabb problémák lesznek. A teljes szereplőgárdát ITT tekinthetitek meg.


A film először 2014. május 22.-én lesz megtekinthető a magyar mozikban.

>

Related Articles

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy erről írtál :D Eddig még a könyvvel sem találkoztam, nemhogy a filmmel, de most nagyon kíváncsivá tettél, mert igazán érdekesnek sztorinak tűnik :)))

    VálaszTörlés
  2. @Bess
    :) Igazság szerint én is csak teljesen véletlenül akadtam rá a trailerére, - ami rögtön meg is tetszett - és csak pár nappal később esett le, hogy miért is olyan ismerős a címe.:D Mert a könyvről már hallottam és egy ideje néztem is, hogy el kéne olvasnom:)
    De örülök, hogy téged is felcsigázott:)

    VálaszTörlés