In "Waiting On" Wednesday

"Waiting On" Wednesday #23 - London folyói

Hogy miről van szó? Ez egy várható megjelenés szerű rovat, amit Jill indított el. Egy általad várt könyvet kell bemutatni, majd a bejegyzést linkelni Jill aktuális blogbejegyzésénél. (Megsúgom, hogy érdemes felkeresni a blogját, mert hétről-hétre rengeteg friss megjelenésről szerezhettek itt tudomást.)

A következő könyvre már azelőtt felfigyeltem, hogy a GABO kiadó bejelentette volna, hogy ki fogja adni magyarul is, mert nagyon jó kritikákat kapott külföldön, ráadásul az alapsztorija is nagyon ígéretes. Így nem is volt kérdés, hogy Várólistára kerül Ben Aaronovitch sikerkönyve, ami egy alternatív Londonba enged betekintést. A sorozat - mert sorozatról van szó - eddig a 4. kötetnél tart külföldön és jelentős olvasótáborral rendelkezik. 

A GABO kiadó jóvoltából nyereményjáték is indult a könyvért, amiről részletesebben itt olvashatsz. (Nagyon ötletes ez a nyomozós játék:). Március 20.-a a határidő, amikor is kisorsolnak 3 szerencsés nyertest, akik hazavihetnek egy példányt. Továbbá, hogy a megjelenést várók se unatkozzanak, a kiadó folyamatosan hoz nyilvánosságra a könyvből idézeteket képekkel együtt a Pinterest oldalán, amik kellőképpen felcsigázták a kíváncsiságomat.

Várható megjelenés: 2014. március 28.
Kiadja: GABO SFF
Műfaj: urban fantasy


A Londoni Rendőrség kötelékébe tartozó Peter Grant közrendőr alapvetően két célt szeretne megvalósítani: el akarja kerülni az áthelyezést a papírmunkáért felelős Ügyfeldolgozó egységhez, és le akarja venni a lábáról hetyke kolléganőjét, Lesleyt. Aztán, amikor nyomozást folytat egy gyilkosság ügyében, találkozik egy szemtanúval, aki már halott, ennek ellenére igen közlékeny. Így ismerkedik össze Nightingale főfelügyelővel, Anglia utolsó varázslójával. A mágustanoncnak szegődő Grant az ő irányítása alatt folytatja az egyre különösebbé váló gyilkosságsorozat felgöngyölítését, amelynek során többek között azt is megtudja, hogy a Temzének van istene és istennője is, akik egyáltalán nincsenek jóban egymással.
Ben Aaronovitch urban fantasybe oltott krimije szellemes stílusával és ötletgazdag történetével hatalmas sikert aratott Angliában.

>

Related Articles

2 megjegyzés: