In Serena várható könyvadaptáció

Újabb könyvadaptáció Bradley Cooper és Jennifer Lawrence főszereplésével - Serena (#17)

A Serena egy kicsit különbözik az eddigi adaptációktól, amiket bemutattam a rovatban, mert erre a filmre nem azért figyeltem fel mert adaptáció - sokáig nem is tudtam róla, ráadásul a könyvről eddig még csak nem is hallottam - hanem a főszereplői miatt. Imádom mind Bradley Coopert, mind Jennifer Lawrencet, így nekem kész mennyország mikor ketten együtt játszanak úgy, mint a Napos oldalban. Ezért aztán nem is volt kérdés, hogy ezt a filmet is látnom kell majd. A film alapjául szolgáló könyvet Ron Rash amerikai szerző írta ugyan ezen a címen, de magyarul nem jelent meg. 


A történet röviden:
George Pemberton és Serena friss házasok, akik Új-Karolinába utaznak, hogy egy fagazdálkodást alakítsanak ki a hegyekben. George már előtte is itt élt, de a bostoni Serenának teljesen új a környezet, ám ez nem állítja meg abban, hogy hamar sok férfit maga mögé utasítóan profi legyen a vadonban, így együtt pedig egy kész birodalmat hozzanak létre. Azonban nem minden fenékig tejfel hamar kiderül, hogy Georgenak van egy törvénytelen gyermeke a fiatal Racheltől, aki szeretné, ha segítene a férfi a gyerek eltartásában. Ráadásul csak tovább bonyolódik a helyzet, mikor kiderül, hogy Serenának nem lehet gyermeke. Vajon mit tesz a nő egy ilyen helyzetben?


Rendező:
A film rendezését először Darren Aronofskynak szánták, de végül Susanne Bier kapta meg, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint az Esküvő után, vagy az Egy jobb világ.


Szereplők:
Csak úgy, mint a rendező kérdésében, először másnak szánták a főszerepet, méghozzá Angelina Jolienak, de végül Jennifer Lawrence vállalta el Serena szerepét. Ő volt az, aki a forgatókönyv elolvasása után fölkérte Bradley Coopert, hogy játssza el George-t. Ezzel pedig ez már a 3. közös filmjük; a 2. amiben szerelmes párt alakítanak. Olyan színészek játszanak még a filmben, mint Toby Jones (Az éhezők viadala 1,2,3, Amerika kapitány2) - McDowell sheriff, Blake Ritson (Da Vinci démonai), vagy Rhys Ifans (Harry Potter 7, Végjáték, Sherlock és Watson). A teljes listát megtekinthetitek ITT.  


A premiere jelen állás szerint 2014. szeptember 27.-én lesz, (bár vannak ahol április van jelölve) de már jó párszor eltolták, így nem biztos, hogy ez a végleges. Mindenesetre sokan már most Oscar-díj jelöltként tekintenek a filmre. Majd meglátjuk.

Trailer:


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése