In borítómánia

Borítómánia #26 - Letisztult

Néha sokkal többet ér egy jól kiválasztott színvilág, a megfelelő kompozíció, vagy éppen a hangulat eltalálása, mint a minél drámaibb, színesebb és néha már a túlzsúfoltságba átmenő díszítés egy borítónál. Mostanában viszont sajnos úgy érzem, hogy erről kezdenek megfeledkezni a borítótervezők és a kiadók, és csak az számít, hogy minél feltűnőbb legyen, ami sok esetben okoz szembántó giccsparádét. Így ennek alátámasztására szedtem össze a következő borítókat.

Ezzel a borítóval legnagyobb sajnálatomra nem jelent meg a könyv, de esetleg ismerhetitek a Könyves Blog 2008-as borítópályázatáról. Mindenesetre én nagyon örülnék, ha megjelenne az Édes Anna ezzel a kiadással is. Alternatív, minimalista stílusú borító Mike Youngtól. forrás

Bárki, bármit mondhat az Alkonyatról, de azt el kell ismerni, hogy valami álomszép ez a fehér borítós kiadása a sorozatnak. Főleg mikor az összes rész megvan.Ehhez a bejegyzéshez kapcsolódhatnak még ezek a korábbi Borítómániás posztok, amik szintén remekül bemutatják, hogy néha a kevesebb, több:
>

Related Articles

4 megjegyzés:

 1. Hű, ez ez Édes Anna borító nagyon tetszik!!!!

  VálaszTörlés
 2. @Cilee
  Ugye?:) És lehet ezzel a borítóval többen elolvasnák a fiatalok közül is:)

  VálaszTörlés
 3. Ezzel egyet kell értenem. Én csak húztam az orrom, amikor először olvastam kötelezőként gimiben, aztán letenni is alig tudtam, nagyon szerettem.
  Kicsit fantáziadúsabb borítókkal "eladhatóbbak" lennének a klasszikusok is. Láttam tök jó Bronte borítókat is.

  VálaszTörlés
 4. @Cilee
  Igen, mert amellett a rengeteg probléma mellett, ami felmerül a kötelezők és azok hatásai kapcsán, az egyik legalapvetőbb, hogy már a kinézettel se tudják megfogni a fiatalokat, hogy el akarják olvasni. Elég nehéz, ha már a legelső benyomás se pozitív.

  VálaszTörlés