In akció fantasy2 film Thor: Sötét világ

Filmmustra: Thor - Sötét világ (Thor#2)

Rég jelentkeztem már filmkritikával - na jó inkább maradjunk a véleménynél - aminek a legfőbb oka, hogy egyszerűen nem tudok értékelhetően írni a filmekről, pedig jó sok filmet láttam mostanában. Valamiért - ne kérdezd, hogy miért - könyvekről sokkal jobban megy a gondolataim érthető megfogalmazása. Mindenesetre most újra megpróbálok összehozni valami értelmes összegzést a Thor 2. részéről, a Sötét világról. 

Tetszik a Marvelnek ez a film-sorozat ötlete (Thor, Bosszúállók stb.), amivel a képregényekhez hasonlóan összekapcsolják a szuperhősök kalandjait és így egy többrétű, "kidolgozott" világot kapunk a filmek által. Hmm...mármint elviekben kidolgozott és sokrétű világot kapunk, de még így is annyi lyuk tátong rajta, hogy néha még azon is elgondolkozom, hogy nem direkt csinálják e. Na de akkor maradjunk jelen filmünknél, a Thor 2.-nél.


Alapvetően jó film volt, de mégis nagyon nagy hiányérzetem volt a végén. Túl sok mindent akartak belesűríteni ebbe a 2 órába, így viszont semmire sem volt elég idő. Egyszerűen lehetetlenség volt már a kezdetektől, hogy ennyi mindent akartak belepaszírozni a filmbe, hisz egyrészt kellettek átfedések a Thor első részéből, a Bosszúállókból, ugyanakkor meg kellett alapozni a folytatást is, és akkor ne is beszéljünk magáról a film mondandójáról. Rengeteg különböző történést, konfliktust és cselekményszálat raktak bele: Apa-fia, Loki-Thor, szerelmi szál, Asgard-halandó, mitológiai háttér, új világ stb. Még felsorolni is sok, nem hogy mindezt felfogni és átlátni egy 2 órás filmben. Nem is igazán működött, mindegyikről csak felszínes információkat kaptunk, amit én nagyon sajnálok, főleg Loki-Thor részen. Annyira szívesen néztem volna még az ő közös jeleneteiket, vagy akár Asgardot is jobban megismertem volna, de mire észbe kaptam már vége is lett a filmnek. Olyan volt, mintha egy bevezetőt láttam volna, így nem volt meglepő a végén a hiányérzet. Egy történetből kivágott szeletet kaptam, aminek se eleje, se vége nincs.

A forgatókönyvírók azonban tudták mi kell a népnek, legalábbis Loki terén mindenképp, hisz elképesztően jó dialógusokat adtak a szájába. Ó az a sok szívemet melengető szarkazmus. Kár, hogy belőle se kaptunk többet, őt szívesen elnéztem volna képernyőn 2 óráig.
Sok új és régi szereplő is volt benne, de mind csak feltűnt, gyors benyögött valami tartalmas, mély vagy éppen humoros mondatot és már száguldott is tovább. Semmit nem tudtunk meg róluk, soknak még a nevére se emlékszem, annyira nem fordítottak rájuk időt.


A végén a nagy összecsapás is elég kiábrándítóan lagymatagra sikeredett, de a legeslegvége viszont tetszett, jó alapja a folytatásnak. Akciójelenetek terén - a végét leszámítva - nem lehet panaszom, mert elképesztően látványosak voltak.


Összességében nagyon jó kikapcsolódást nyújtott, és elképesztően látványos volt, de csak és kizárólag úgy ülj le megnézni, hogy nincsenek nagy elvárásaid az akción kívül.

Eredeti cím: Thor: The Dark World
Magyar cím: Thor: Sötét világ (Thor #2)

Stílus: akció, fantasy
Nemzet: amerikai
Megjelenés ideje: 2013
Rendező: Alan Taylor
Főszereplők: Chris Hemswoth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Natalie Portman (Jane), Anthony Hopkins (Odin)

Előzetes:

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése