In Constantine Elpuskázva Én Frankenstein havi összesítés Parajelenségek Salem

Havi összesítés - fárasztó április


Kicsit megkésve bár, hála a vizsgaidőszakomnak, de töretlenül hozom az áprilisi összegzést, ami, őszintén bevallva nem a legjobb hónapom volt az utóbbi időben. Rengeteg minden zuhant rám hirtelen - tanuláson kívül is - és azt se tudtam, hova kapjak, így kicsit szégyenkezve nézek rövid olvasmánylistámra. De szerencsére ezután talán végre jobban ráérek és maradéktalanul bepótolom az elmaradásaimat. 

Olvasmányok:
Kiolvastam életem első Pioneer Books-os könyvem, a Köteléket Tracey Garvis Graves (ezt a nevet:) és most így visszagondolva az elmúlt hónapomra lehet én is elmennék pár évre hónapra egy lakatlan szigetre. Persze felszereléssel. Na meg könyvekkel. Mindenesetre kritikát még nem tettem róla közzé, igaz már majdnem kész, csak kisebb simítások hiányoznak. Szóval hamarosan. 

Folytattam a sort egy földönkívüli invázióval az Ötödik csapdájában, ami méltó folytatása a Lorieni krónikák sorozatnak, kár hogy még nem jelent meg angolul se a folytatás. Addig is ITT a kritikám róla.


Régóta most olvastam először újra angolul könyvet és rájöttem mennyire hiányzik, úgyhogy készüljetek, a nyáron igyekszem ezt a hibám pótolni. Mindenesetre elolvastam az A Beautiful Wedding-et (Gyönyörű esküvő) Travis és Abby vegasi esküvőjéről, amiről részletesebben ITT olvashattok.

Újabb sci-fivel (lehet nem is lesz már olyan mumus ez a műfaj) bővült az olvasmánylistám, ráadásul ezúttal még megsokszorozta a félelmem, hogy magyar szerző tollából született e történet, de nem kellett volna félnem A menekülés évétől, mert megért elolvasni.

Ééééés... *dobpergés* új fantasy kedvencet avattam A vér énekének személyében! Nem hiába voltak nekem olyan hatalmas elvárásaim, valami fantasztikus volt és csak úgy faltam azt a 600 oldalt. Jelzem, tanulás helyett. Véleményem még nincs teljesen összeszedve, bár a vázlat már megvan hozzá, szóval majd ez is érkezik nem sokára, de addig is: OLVASSA MINDENKI! :)

Ezen kívül ideje nekiülnöm és elolvasnom azt a pár oldalt, ami még maradt a Csillagainkban a hibából, valamint elkezdtem a Ha maradnék-ot is, mert nyakunkon a két adaptáció, amit természetesen nem akarok a könyvek ismerete nélkül megnézni. 


Mit hozott a postás?
Közben lezajlott a 21. Nemzetközi Könyvfesztivál is, amire sajnos nem tudtam időt szakítani idén, így nem mentem ki, de még így is sikerült vásárolnom. (Mi lett volna, ha még ki is megyek?:)Ugyebár volt egy nyereményjátékunk is...
...és a könyv megérkezett a nyerteséhez, aki így köszönte meg:Filmek/sorozatok:
Nem csak olvasás terén, de sorozatokban is jócskán le vagyok maradva. Példának okáért tegnap (vagy tegnap előtt?) ért véget az Arrow 2. évada, de én legalább 5 résszel lemaradtam, de még az Így jártam anyátokkal-kritikával is tartozom. De persze, mintha ez nem lenne elég, már kinéztem újakat is:

Salem: Boszorkányok! Már nagyjából ezzel megvett magának, de az előzetese is jónak tűnik. Lassan majd ezt is elkezdem nézni. Megfigyeltétek, hogy manapság mennyi sötét hangulatú film/sorozat jön ki? Előzetes ITT.

Constantine: Nemrég találkoztam szembe az előzetesével és nagyon bejövős. Remélem tényleg ilyen szarkasztikus lesz benne a főszereplő végig, mert akkor nyert ügye van. Előzetes ITT.

Megnézetem az Én, Frankenstein című borzadályt remekművet, amivel annál többet nem értem el, minthogy elpocsékoltam az életemből 2 órát. Az alapötlet még jó is lenne, de olyan szinten nem tudtak vele mit kezdeni, hogy kínomban már nevettem. Unalmas és logikátlan volt, igaz legalább a látványvilága viszonylag rendeben volt. Viszonylag! Azok a vámpír, démon akármik nevetségesek voltak. És a végén ennek az "Én vagyok Frankenstein" szövegnek mi értelme volt?! 10/2

Aztán tartottunk egy csajos estét unokatesómmal és megnéztük a Paranormal Activity-t. Ne kérdezd hogy jutottunk ehhez:) És tetszett. Nem volt annyira parás, de nagyon sokat dobott az egészen, hogy a kézi kamerával csinálták a nagy részét. Így sokkal hitelesebb lett. 10/8

Valamint láttam az Elpuskázva című vígjátékot is. Leginkább a címe miatt néztem meg, mert szerintem nagyon jó lett, de összességében maga a film se volt olyan rossz. Elég sok komoly témát is feszeget, de persze attól még a vígjáték keretein belül marad. 10/6

A végére pedig, ha már ilyen szépen felhívtam rá a figyelmet, hogy mennyi sötét hangulatú filmet/sorozatot/könyvet ömlesztenek ránk, akkor egy kis "cukiság" :)


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése