In 5 pont alakváltó boszorkány démon fantasy Hex Hall Könyvmolyképző Rachel Hawkins romantikus szellem tündér vámpír vérfarkas YA

Rachel Hawkins - Hex Hall

Hex Hall #1

Három évvel ezelőtt Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány. Ebből jó pár kalamajka keletkezett. Anyja, aki nincs megáldva boszorkányképességgel, mindenben segíti őt, de csak akkor értekezik Sophie apjával, akit a lány szinte csak fényképről ismer, amikor nagyon szükséges. De amikor Sophie bűbája nagyon rosszul sül el a szalagavató bálon, és túlságosan magára vonja az emberek figyelmét, apja az, aki úgy dönt, büntetést érdemel: ezért a Hex Hallba, egy elzárt nevelőotthonba kerül, mely a rossz útra tért Prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csudabogár-tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhet: három erős, szupermodell-kinézetű ellenség, egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelem, egy ijesztően követő kísértet, és egy szobatárs, akiről kiderül, hogy a suli leggyűlöltebb diákja, és ráadásul vámpír. De a legrosszabb akkor jön, amikor Sophie rádöbben, hogy egy titokzatos ragadozó támadja meg a diákokat, és egyetlen barátja az elsőszámú gyanúsított.
Egyre több lesz a vérfagyasztó rejtély, és Sophie kénytelen felkészülni a legnagyobb fenyegetésre: egy ősi, titkos társaság egyetlen célja, hogy elpusztítsa a Prodigiumokat – de különösen őt.
"Hová csöppentem? Itt még a segédmunkások is Abercombie and Fitch modellek?!"
Ó, megtaláltam a következő "Guilty pleasure" könyvem! Őszintén bevallva nem vártam sokat ettől a könyvtől, hisz egy igazi amerikai tiniregénynek tűnt, amitől igazság szerint manapság már a hideg ráz a rengeteg abszurd klisével és nyavalygással megspékelve. És nem is tévedtem nagyot, mert mindez megvolt benne, de mindezt olyan szarkasztikusan és néha önironikusan tette, hogy egyáltalán nem találtam idegesítőnek, sőt kifejezetten élveztem az olvasását.

Kedves, aranyos, könnyű olvasmány volt, ami nem akart több lenni, mint ami, így nem is voltak benne világmegváltó ötletek, vagy óriási csavarok, amitől az állam a padlón végezte, de nem is hiányzott, hisz nem ezért kezdtem el olvasni. És itt meg is jegyzem, hogy azoknak viszont, akik többre vágynak, mint egy pár órás könnyű és humoros kikapcsolódás, azok csalódni fognak. Ez nem az a könyv. Így nem is csoda, hogy idehaza és külföldön is egyaránt eléggé megosztó, de szerencsére engem meggyőzött, még ha nem is igazán értem, hogy miért.
A vérfarkas, akarom mondani Justin, oldalra döntötte a fejét, és sokkal inkább nézett ki spánielnek, mint torokszaggató fenevadnak.
Erre a gondolatra kuncognom kellett.
A következő pillanatban a sárga szemek rám szegeződtek.
A lény újra felvonyított, és mielőtt felfoghattam volna, mi történt, támadásba lendült.
(…) A felém rohanó vérfarkas láttán azonban csak a következő szavak buktak ki belőlem:
– ROSSZ KUTYA!
A történet főszereplője a 16 éves Sophia Mercer (Sophie), aki pár évvel ezelőtt fedezte fel, hogy nem is olyan átlagos tini, mint azt eddig gondolta, hanem egy boszorkány. Miután a sokadik varázslása se úgy sült el, mint ahogy tervezte és az emberek felfigyeltek rá, az eddig még csupán képen látott, boszorkánymester apja elküldte Hecate Hallba. Elviekben ez egy suli a prodigiumoknak, ahol megtanulhatják kezelni az erejüket, de a valóságban inkább egy javítóintézet, ahova bezárják a problémás fiatalokat a 18. szülinapjukig. Sophie, aki eddig még nem találkozott élőben soha más prodigiummal, hirtelen egy teljesen új világban találja magát, amiről nem sokat tud. Rögtön az első nap összetűzésbe kerül egy vérfarkaskölyökkel, 3 boszorkánnyal, akikről kiderül, hogy ők az iskola "menő hármasa", valamint egy felettébb helyes, de annál idegesítőbb boszorkánymesterrel. És a bonyodalmak még csak ekkor kezdődnek.
– Csak belegondoltam a helyzetbe. Sophie, öreglány, ez az első napod, és máris összebarátkoztál az iskola páriájával, magadra haragítottad a Hekaté legnépszerűbb lányait, és bimbózó kapcsolatba kezdtél a suli legszexibb srácával. Ha holnap sikerül magad bezáratnod, legenda leszel!
Jenna:)
Mint ahogy azt ti is látjátok a történet eléggé átlagos és nincs túlkomplikálva, de a rengeteg különböző faj, a sok humor és misztikum kellőképpen megszínesítette az élményt, ahhoz, hogy ne unjam. Ezt pedig az is bizonyítja, hogy mindössze 3 óra alatt elolvastam! Na jó, nem egy hosszú regény, de ez tipikusan az az eset volt, amikor addig föl se álltam, amíg be nem fejeztem. Az elmaradhatatlan szerelmi szál is benne van természetesen, ami elég lagymatag lett, de szerencsére nem csak erről szólt az egész könyv, így ettől el tudtam vonatkoztatni. Talán mégis, ami a legnagyobb pozitívuma a könyvnek, hogy nem másztam falra a főszereplőjétől, mint manapság az összes YA regénynél. Volt benne egy kis akció is a végén, ami teljesen megfelelt a YA kereteinek, így nem dobtam tőle egy hátast, de érdekes volt. Na de az utolsó mondat! Az elérte, hogy azonnal el is kezdjem olvasni angolul a következő részt, így már annak is majdnem a felénél tartok. (És még csak nem is értem igazán, miért ragadtam oda ennyire ehhez a sorozathoz...hát igen, igazi Guilty pleasure)


Összességében remek kikapcsolódás mikor valakinek annyira le van szívva az agya, mint nekem:) Na de komolyra fordítva a szót: könnyű, aranyos és humoros tinikönyv megspékelve jó sok varázslattal és szarkazmussal. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a YA műfajt, de azt garantálom, hogy elég megosztó lesz.


  5/5
 
Borító: 4/5 - én nem vagyok tőle különösebben elájulva, nem tetszik a csaj a felső képen, de hangulatilag nagyon el lett találva
Karakterek: 4/5 - semmi különös, vagy eget rengető, de kedvelhetőek
Történet: 5/5
Kedvenc szereplő: Jenna

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös pöttyös)
Oldalszám: 270.o.
Kiadás éve: 2014
Eredeti címe: Hex Hall 
 
Az írónő oldala.


>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése