In díj off-bejegyzés

A lustaság eredménye, avagy Díjat kapott a blog! egyszer, régen...

El se hiszem, hogy ezt mondom, de díjat kaptunk!...már egy jó ideje. de hála a lustaságomnak, szépen meg is feledkeztem már róla egészen addig, míg át nem néztem a teendőim végtelen listáját. Hihetetlenül meglepett és nem kicsit örültem neki és legelőször is ezer köszönet Moncsycsynek, hogy ránk gondolt.

A díj átvétele a következőképpen zajlik: 11 kérdésre kell válaszolnom - ezt a 11 kérdést Moncsycsy tette fel - majd én is felteszem az én kérdéseim és én is elküldöm néhány bloggernek:)

Mit szeretsz legjobban a blogolásban?
Azt az érzést, ami elönt, mikor egy-egy olvasó visszajelez, hogy a posztomnak hála elolvasott egy könyvet és neki is tetszett. Azt hiszem ennél nincs is jobb érzés:) 

Mit dolgoznál legszívesebben?
Jelen pillanatban orvosnak készülök, remélem minden úgy alakul, hogy ez össze is jöjjön.

Melyik az a könyv amelyiknek szívesen lennél a főszereplője?
Na ez egy jó kérdés, mert őszintén szólva hiába tetszett például Az éhezők viadala, azért nem lennék szívesen Katniss helyében. Vagyis egy olyan könyvet kéne választanom, ahol a főszereplőnek viszonylag jó sora van, vagy ha nem is, de szépen meg tud birkózni a problémákkal...hmmm...akkor mondjuk legyen a Rule. Minden további nélkül lennék Shaw helyében, bármennyire is problémás Rule*.*

Ki az az író akit példaképnek tekintesz és miért?
Jelenleg John Green jutott eszembe a Csillagainkban a hibának köszönhetően, mégpedig azért, mert elképesztő az a tehetsége, ahogy képes az emberek lelki világára hatni. 

Milyen fajta zenék inspirálnak mialatt blogolsz?
Blogolás közben nem igazán szoktam zenét hallgatni, ami azért is furcsa, mert egyébként szinte minden más itthoni tevékenység közben hallgatok, de engem írás közben kifejezetten zavar.

Ha időutazó lennél melyik időbe utaznál a legszívesebben?
Legszívesebben megnézném az összes kort és népet, de ha már választanom kell, akkor az ókori Görögországba utaznék el. Mindig is odáig voltam a mitológiájukért és szívesen megnézném a mindennapjaikat is. Másodiknak - igen, ez nem volt kérdés - a 18. századba, Londonba, vagy Párizsba a nagy bálok idejére. Úgy megnéznék egyet élőben is:)

Amikor kiskorodban megkérdezték, hogy "mi leszel, ha nagy leszel", mit választottál?
Állatorvos.  Már kiskorom óta imádom az állatokat:)

Milyen lényekről olvasol legszívesebben könyvekben?
A kedvenc fantasy lényeim mindig is a sárkányok voltak, már kiskorom óta lenyűgöztek, de sajnos nem sok könyvben találkozom velük szembe. Ezen kívül szívesen olvasok még mostanában angyalokról, de sajnos az ő tömeggyártásuk is elkezdődött a vámpírok után és elég sokszor csalódom... 

Milyen sorozatokat nézel jelenleg?
Na ez egy jó kérdés, mert jelenleg szerintem fel se tudnám sorolni, hogy hány sorozatot nézek. Ez főleg annak köszönhető, hogy még a szokásosnál is nehezebben tud valami lekötni hosszútávon, így rengeteg sorozatot elkezdek, majd félbehagyom, hogy később folytassam. Igen, elég rossz szokás:) De akkor azért néhány: Arrow, American Horror Stroy, Bones, Sherlock és Watson, Teen Wolf, The Fosters, Bitten, Black List, Supernatural, Agymenők, valamint most kezdtem el a Penny Dreadfult, a Veronica Mars-t (ez nálam annak idején kimaradt), a Da Vinci démonait és a Believe-t.

Van olyan film, könyv, sorozat, amiért őrülten rajongsz?
Igen mindig van, amiért az adott pillanatban rajongok, de ez olyan gyorsan változik nálam, ahogy jött.  Jó, persze van néhány állandó is.  Sorozatok terén  most éppen a Veronica Mars-ért vagyok oda, míg könyveknél még mindig a Végjátékért vagyok oda, pedig már jó pár napja befejeztem. Valószínűleg ezért se született még róla bejegyzés, mert nem igazán megy az összetett gondolkozás még róla:)

A mindennapokban látod hasznát a bloggerkedésnek? (szóhasználat, munkahely, kapcsolatépítés stb...) 
Igen, mindenképp. Az olyan általános dolgokon túl is, mint hogy fejlődik a fogalmazó és kifejező képességem és a szóhasználatom is bővül, a legnagyobb haszna, hogy olyan emberekkel kerülök kapcsolatba és építek ki ismeretséget, akik ugyan abban a témában érdekeltek, de nem feltétlen élünk egy helyen...

És itt vannak az én kérdéseim:
1. Az utóbbi időben melyik könyvadaptáció tetszett a legjobban?
2. Mit választanál: hegyi túra vagy tengerparti nyaralás?
3. Ha egyetlen egy kívánságod teljesülhetne, mit kívánnál? (Több kívánságot nem lehet kívánni:)
4. Milyen típusú könyvek esnek kívül a komfortzónádon?
5. Vannak guilty pleasure könyveid? Ha igen, egy példát is írj!
6. Mi a legjobb tulajdonságod szerinted, és mi mások szerint?
7. Csináltál már valaha valamilyen őrültséget, amiről tudtad, hogy hülyeség, de csak azért is megcsináltad?
8. Kutya vagy macska?
9. Mit szeretsz a legjobban a bloggerkedésben?
10. Ha már itt tartunk: miért kezdted el?
11. (Jelenlegi) kedvenc könyved?

És akiknek küldöm: Ha már megkaptátok egyszer, akkor bocsi:)
Casperson
Anitiger
Gigi
Szandi/abstractelf
Nancy


>

Related Articles

5 megjegyzés:

 1. @Bess
  Én köszönöm, hogy gondoltál rám ^_^

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépen köszönöm a díjat! :) *most vette csak észre :'(*

  VálaszTörlés
 3. @abstractelf: Nagyon szívesen:) És én aztán nem szólalhatok meg, miután én teljesen elfelejtettem, hogy egyáltalán megkaptam:)

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm szépen a díjat, örülök, hogy gondoltál rám! Bocsánat, hogy csak most válaszoltam a kérdésekre. :)

  VálaszTörlés