In Demóna dráma fantasy2 film Maleficent mese2

Filmmustra: Maleficent - Demóna

 
Mostanában óriásai divatja lett a mesefeldolgozásoknak, amit én alapból értékelek is - már ha maga a feldolgozás jó - valamint egyre több mű születik a "gonosz" szemszögéből, amit szintén nagyon tudok élvezni. Így különösebben nem volt kérdéses, hogy megnézem-e a Demónát, ahol ez a két szempont egyszerre teljesül. Persze azért voltak fenntartásim rendesen, legfőképp azért mert Disney filmről van szó, ezért egyértelmű volt, hogy a "gonosztól" már eleve elbúcsúzhatok. Nem is beszélve a sok negatív visszhangról a film körül...


Történet röviden:

Demóna a valaha élt egyik legtisztább szívű hölgy volt, aki egy békés királyságban élt, és akit az uradalom egyik legféltebb védelmezőjeként ismertek. Egyik alkalommal egy kegyetlen árulásnak köszönhetően a szíve kővé kezdett válni. Bosszútól ittasan elátkozta a király újszülött lányát, Aurorát. Ahogy a gyermek növekedett, Demóna rájött, hogy Aurora a kulcs a birodalom békéjéhez, és talán saját boldogságához is. - forrás.


...de kellemesen csalódtam, mikor beültem Zsinával és Nallával a moziba. Persze messze volt a tökéletestől, de én rosszabbra számítottam. Ez mondjuk főleg Angelina Jolienak köszönhető, aki elvitte az egész filmet a hátán. Ez a nő aztán tud színészkedni! Egyetlen pillantásától kirázott a hideg és öröm volt nézni azt a rengeteg érzelmet, amit felvonultatott a nézők előtt. Ezzel szemben szegény Elle Fanning teljesen eltűnt, ráadásul, nem akarom bántani, de nagyon nem illett rá a meseszép Aurora szerep. Egy idő után már kezdett idegesíteni, főleg mert maga a karaktere is elég sekélyes lett. Igazság szerint csak egy eszköz volt Demóna karakterfejlődéséhez. És itt van a kutya elásva, ugyanis Demóna karakterén kívül az összes szereplő unalmas, egysíkú, papírmasé figura volta, így nem is nagyon érdekelt a történetük. Lipót király még érdekes lehetett volna a kapzsiságával és az őrületével, de vele se kezdtek semmit. A 3 tündér meg...komolyan a film felénél legszívesebben megsütöttem volna őket, a szárnyaikat pedig egyenként tépkedtem volna ki. Ilyen idegesítő, nyivákoló lényekkel is rég találkoztam, főleg mert egyébként semmi szerepe nem volt ennek. 


A látványvilága gyönyörű volt, igaz először féltem, hogy túl giccses lesz, de szerencsére nem lépte át a határt. Demóna szárnyai pedig gyönyörűen meg voltak csinálva, imádtam mikor repül. Akcióból sokat nem kaptunk, nagyjából a trailerben benne is volt minden, de ennek ellenére nem unatkoztam egyszer sem. Ugyan a vége nekem kicsit gyengére sikeredett, de mégis csak egy gyerekfilmről van szó. 

Na de akkor beszéljünk egy kicsit arról a bizonyos jelenetről: SPOILER
Elhiszem, hogy a Frozenben ez mindenkinek tetszett, hogy végre nem a férfi csókja kellett a varázslathoz, de ez nem jelenti azt, hogy minden Disney filmbe ezt kell beletenni! Mert pont az volt benne a jó, hogy egyedi volt, de így csak elcsépeltté fog válni. Annyira éreztem, hogy ez lesz és jó nagyot csalódtam mikor be is jött, hogy Demóna csókja kellett. Ráadásul, így végképp semmi szerepe nem volt Fülöp hercegnek, plusz, nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem valahogy lelombozó lenne  a kapcsolatunkra nézve, ha kiderül, hogy Fülöpnek nincs "érző szíve", bár lehet csak én vagyok ilyen válogatós. Mindenesetre egészségedre, Aurora! SPOILER VÉGE


Összességében kellemes csalódás volt, és hacsak Angelina Joliért is, de mindenképp megéri megnézni a filmet egyszer.

U.i.: A 3D-s szemüvegeket pedig még mindig utálom. Akárki akármit mond, hogy rá lehet venni a saját szemüvegemre, de 2 óra alatt teljesen elnyomorgatja szegény orrom.

Eredeti cím: Maleficent
Magyar cím: Demóna

Stílus: fantasy, mese, dráma
Nemzet: amerikai
Megjelenés ideje: 2014
Rendező: Robert Stromberg
Főszereplők: Angelina Jolie (Demóna), Elle Fenning (Aurora/Csipkerózsika), Sharlto Copley (Lipót király)

Előzetes:
>

Related Articles

8 megjegyzés:

 1. De jó, végre valaki, aki rajtam kívül nem volt elájulva az "Igaz szerelem csókja csavartól" :D Amúgy a véleményeddel teljesen egyetértek :)

  VálaszTörlés
 2. Én pont holnap fogom megnézni a barátommal a moziban (szegényként rávettem :D :P) és nagyon kíváncsi vagyok. :) Demóna karaktere miatt érdekel nagyon, az pedig ráadás hogy Angelina Jolie kapta a szerepet. ^^

  VálaszTörlés
 3. @Bess
  Emlékszem, hangosan felnyögtünk annál a jelenetnél:)

  VálaszTörlés
 4. @Macsii. Jó mozizást és remélem nem fogsz csalódni:)

  VálaszTörlés
 5. SPOILER
  Hát, ahogy elnézem a mostani Disney filmek inkább arra mennek rá, hogy nincs olyan, hogy meglátod, és rögtön beleszeretsz, hanem kell hozzá idő, meg a másik megismerése. Szóval szerintem nem arról van szó, hogy a hercegnek nincs érző szíve, csak éppen még nem tudta annyira megismerni Aurorát, hogy beleszeressen. Mivel a Jégvarázsban végül ezt nem csókkal oldották meg, ezért nekem fel sem tűnt (mármint nem tűnt másolásnak, meg tetszett is a megoldás), de tulajdonképpen valóban ugyanez a szituáció csak pepitában. Nekem ez inkább azért nem volt akkora meglepetés, mert a OUAT első évadának a végén ENYHE SPOILER A SOROZATRA pont ez történt (mint ahogy a Tükröm, tükröm törpés háttértörténete is olyan, mintha onnan lenne kölcsönözve...) SPOILER vége
  Ettől függetlenül nekem tetszett. A látványvilág tényleg nagyon szép volt.
  Viszont ha valami igazán gyönyörűt akarsz látni, akkor nézd meg a Szépség és a szörnyeteget. Egyszerűen szemet gyönyörködtető a látványvilága, és a zenéje is meseszép, bár nekem Belle egy kicsit néha idegesítő volt. Ott is kap a szörnyeteg egy teljesen más háttértörténetet.

  VálaszTörlés
 6. @flamepetals
  Nekem se az elgondolással volt bajom, sőt külön tetszik, hogy végre rámennek a Disneysek arra, hogy nem kell egy csodaszép királyfi ahhoz, hogy megoldja minden problémád. Nekem az volt a bajom, hogy olyan érzésem volt, mintha csak azért csinálták volna így, mert a Frozen után sok pozitív kritikát kapott ez a mozzanat.

  A Szépség és a Szörnyeteg pedig be van tervezve - előbb, utóbb eljutok oda is, hogy megnézzem - de előbb még az Így neveld a sárkányod 2 jön. Ma megyek moziba megnézni és remélem lesz olyan jó, mint az 1. Aztán majd arról is összehozok valami kritika-félét:)

  VálaszTörlés
 7. @Vicky
  Arra én is nagyon kíváncsi vagyok. Várom a kritikát :)

  VálaszTörlés
 8. @flamepetals
  Már majdnem kész van, csak még képekre vadászok:)

  VálaszTörlés