In havi összesítés Penny Dreadful Thor: Sötét világ

Havi összesítés - Pihentető május

Május - az első hetet kivéve - a régóta várt lazítás hónapja volt a számomra, aminek köszönhetően kicsit én is feltöltődtem a nyári hónapok előtt, így teljes lendülettel vethetem magam a nyárba. Ennek a több szabadidőnek azonban nem lett sokkal több olvasmány az eredménye, mert rengeteg programot szerveztem magamnak, így az olvasásra már nem igazán maradt időm. 6 könyvet sikerült kiolvasnom, ami sajnos nem egy nagy szám, de ennek ellensúlyaként sikerült befejeznem két könyvsorozatot is, aminek viszont nagyon örülök. 

Az egyik könyvsorozatot ráadásul ebben a hónapban is kezdtem el, így kijelenthető, hogy szinte bedaráltam a sorozatot és bár a zárókötettel nem vagyok teljesen elégedett, de a sorozat mindenképp a guilty pleasure listámat gyarapítja. A Hex Hall, Demonglass és Spell Bound után azonban nem szándékozom abbahagyni a kapcsolatom az írónővel, mert tervbe van véve a sorozat spin-off kötete is, valamint a Rebel Belle című műve is.

A másik zárókötet a Nem akarlak megölni volt, ami az egyik kedvenc sorozatomat zárta le valami elképesztő fináléval, így a kissé szomorú búcsú mellett, - amit mindig érzek egy ilyen jó sorozat befejezésénél -  szerencsére elégedett is vagyok. Ezután pedig jöhet Dan Wells disztópikus sorozata is. Az első része már a polcomon várakozik.

Továbbá elolvastam a Rule 2. részét is, a Jet-et, ami sajnos nem felelt meg az első rész által felállított elvárásoknak, de persze ez nem jelenti az, hogy ne lett volna jó a könyv. Mindenesetre erről még nem született kritika, de igyekszem ezt is pótolni.

Valamint elolvastam a Vének háborúját is, ami valami elképesztően jól megírt sci-fi, így csak ajánlani tudom mindenkinek. Erről se került még fel kritika, de már készül, csak még pár simítás hiányzik róla, hogy én is elégedett legyek vele.

Mit hozott a postás?
Akciók ebben a hónapban sem maradtak el, én pedig szokás szerint megint elcsábultam, valamint legnagyobb örömömre ajándékot is kaptam a Nem akarlak megölni könyv személyében:

 


 


Filmek/sorozatok:
A sorozatok terén nem zárkóztam fel egyáltalán, valahogy nincs kedvem most hozzájuk, úgyhogy nyáron lesz majd darálás, és valószínűleg akkora is várhatóak a kritikák. Ennek ellenére sikerült megint elkezdenem újabbat is:

Penny Dreadful: még csak az első két részét láttam, de eddig ígéretesnek tűnik a sorozat, ráadásul imádom a témát amit feldolgoz. A történet a viktoriánus Londonban játszódik, ahol megelevenednek az irodalom (rém)alakjai Victor Frankensteintól kezdve Dorian Grayig, és még szerintem rengeteg mindent tartogat a sorozat.

Megnéztem a Thor 2. részét is, amiről most kivételesen sikerült még valami értékelhetőt is összehoznom, így ezt a kritikát már olvashattátok ITT

 
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése