In 5 pont Jennifer Probst Libri Milliárdosfeleségek romantikus

Jennifer Probst - Érdekházasság

Milliárdosfeleségek #1 

Édesapja elnyúló kórházi kezelése miatt Alexa kínos anyagi helyzetbe kerül. Lassan nem marad más választása, mint eladni a régi otthonukat. Végső elkeseredésében úgy dönt, szerelmi mágia segítségével szerez vagyonos férjet magának. Arra azonban nem számít, hogy épp legjobb barátnőjének milliárdos bátyja lesz a megmentője… aki egyszer már összetörte a szívét.
Nicholas nem hisz a szerelemben, de hogy megörökölhesse nagybátyja vállalatát, meg kell nősülnie, mégpedig gyorsan. Ezért merész ajánlattal áll elő: érdekházasság. Szigorú szabályokkal. Mind közül a legfontosabb: érzelmekről szó sem lehet. Színtiszta üzlet, amit a felek pontosan egy évre kötnek. Csakhogy a sors képes fenekestül felforgatni még a leggondosabban kidolgozott tervet is…


Igazi nyári olvasmány! Már régóta piszkálta a fantáziámat a sorozat, főleg, hogy annyi pozitív kritikát is kapott mindemellé, így végül nem meglepően az olvasmánylistámon landolt és meg kell mondanom, hogy cseppet sem csalódtam, azt a könnyed, vicces és aranyos történetet kaptam, amire a fülszöveg alapján számítottam.

Ez a könyv a tökéletes példa arra, amikor  a már mindenki által ismert történeteket, kliséket használva is lehet egy üdítően friss könyvet írni. Nincsenek benne nagy fordulatok, vagy kiszámíthatatlan cselekmény, de nem is ez a lényeg, az írónő végig hű marad mind a műfajhoz, mind pedig a saját stílusához. Nagyon gördülékenyen és magával ragadóan tud írni Probst, így el is érte nálam, hogy szinte egyhuzamban kiolvastam a könyvet.


Az ilyen típusú könyveknél mindig a szereplőkön múlik legfőképp a könyv színvonala és szerethetősége, valamint a köztük lévő kémia fűszerezi meg azt, hogy valami igazán pezsdítőt kaphasson az olvasó. Szerencsére itt mind a két tényező rendben volt, valamint meg volt itt minden, amire egy ilyen műben vágyom: romantika, humor és szenvedély. Alexa egy nyílt szívű, okos és független nő, akinek sürgősen pénzre van szüksége, hogy megmenthesse a családi birtokot. Már ebből a kezdeti felállásból is egyértelműen leszűrhető, hogy nála mindig első a szerettei jóléte és a saját vágyai csak másodlagosak. Ezért is illik olyan jól Nickhez, a sikeres, céltudatos, de teljesen érzelemmentesnek tűnő férfihoz, aki vastag falakat emelt maga köré, hála az elcseszett családjának. Neki is házasságra van szüksége, hogy megörökölhesse a nagyapjától a céget, így mivel gyerekkori barátok voltak Alexával, érdekházasságot kötnek egy évre. De persze nem minden úgy megy, mint azt Nick előre eltervezte, hisz Alexa minden számítását csőbe húzz és szép lassan lerombolja a falakat, amiket maga köré húzott. Természetesen nem megy ez olyan egyszerűen, sok buktató volt a kapcsolatukban, de élvezet volt olvasni a civakodásaikat. Az epilóguson pedig hangosan nevettem, olyan édes volt az izgatott Nick, aki majdnem a vajúdó felesége nélkül indult el a kórházba a nagy sietségben.
Kivágódott az ajtó. Berontott rajta Nick és Michael. Olyan kétségbeesetten néztek körül, mintha elveszítettek volna valami fontosat. Például egy vajúdó asszonyt.
A mellékszereplők is megkedvelhetőek, gondolok itt elsősorban Maggiere - Nick testvérére és Alexa legjobb barátjára - valamint az olasz milliárdosra Michaelre, akik a következő rész főszereplői lesznek, így már itt előkészíti az írónő számukra a terepet és többet megtudhatunk a személyiségükről, persze éppen csak annyit, hogy felkeltse az érdeklődésünket a következő részre. És, ha csak rólam is van szó, ezt teljes mértékben elérte az írónő. 

Összességében kitűnő választás, ha valaki egy könnyű, üdítő és minőségi romantikus könyvre vágyik a vízpart mellé, így csak ajánlani tudom a nyárra. Én pedig olvasom is a következő részt, a Trükkös házasságot.  5/5
Borító: 4/5
Karakterek: 5/5
Történet: 5/5
Kedvenc szereplők: Alexa, Michael

Kiadó: Libri
Oldalszám: 312.o.
Kiadás éve: 2013
Műfaj: romantikus (jelen kori)
Fordító: Németh Anikó Annamária
Eredeti cím: The Marriage Bargain
>

Related Articles

3 megjegyzés:

 1. Én is szerettem, engem mindössze a nagy szerelmi vallomás csöpögőssége rettentett kutyástul versklubbostul.

  VálaszTörlés
 2. @Cilee
  Hát igen, az nekem is kicsit megfeküdte a gyomrom, de tapasztalatból tudom, hogy a legtöbb nőnek ez bejön, így nem igazán róhatom ezt fel az írónőnek:)

  VálaszTörlés
 3. Nekem az ilyesmi a romantikus filmekben is sok egy kissé.

  VálaszTörlés