In 5 pont Jennifer Probst Libri Milliárdosfeleségek romantikus váltott nézőpont

Jennifer Probst - Trükkös házasság

Milliárdosfeleségek #2

Alexa és Nick szerencsésen egymásra találtak, ám ez egyáltalán nem könnyíti meg két barátjuk, az Amerikába elszármazott olasz Michael Conte és Alexa gyermekkori barátnője, Maggie Ryan helyzetét, akiknek igencsak hasonló nehézségekkel kell megküzdeniük.
Michael egyik húga csak akkor mehet férjhez, ha előbb ő, a báty is megnősül. Ősi hagyomány írja ezt elő az Alpok lábánál elterülő Bergamóban, de Michaelt apjának tett fogadalma is köti. Rég megszokta, hogy számára a család az első, és ezért minden áldozatra hajlandó… vagy legalábbis majdnem mindenre. Úgy dönt, keres valakit, aki hajlandó egy hétre eljátszani a felesége szerepét.
Maggie a legalkalmasabb jelölt a feladatra. A lány sikeres divatfotós, aki férfialsókat és a hozzájuk tartozó szexis férfiidomok fényképezésére szakosodott, és épp Milánóba készül egy fotózásra. Az önfejű, amerikai lány egy feltétellel hajlandó belemenni a színjátékba: ha Michael megígéri, hogy távol tartja magát Alexától. Maggie sejtései szerint ugyanis a férfi titokban szerelmes a barátnőjébe. Végül a nőcsábász, életművész gróf és az érzelmeit megtagadó amerikai amazon alkut köt egymással. Csakhogy Bergamo festői, ódon falai között Maggie-t nemcsak Conte férfiassága és meleg szíve varázsolja el, hanem kiterjedt rokonsága is. És persze ő is alaposan felforgatja a hagyománytisztelő nagycsalád életét. Vajon születhet valódi szerelem egy álházasságból?


Ha szeretsz valakit, megküzdesz érte, újra meg újra.
Kedves olvasók, egy újabb érdekházassággal jelentkezem! Ahogy letettem az első részt, szinte azonnal folytattam is ezzel a résszel, ami talán mutatja is, hogy mennyire megnyert magának az írónő. A sémája a könyvnek ugyan az, egy érdekházasság, ami aztán valódi szerelmi házassággá alakul, de mind a szereplők, mind pedig a körülmények annyira mások, hogy nem zavart az azonosság az első résszel, pontosabban körülbelül ennyi a hasonlóság. 

Az Érdekházasság jóval könnyedebb és  aranyosabb volt, ezzel szemben itt már jóval komolyabb dolgok is a felszínre kerültek, valamint a szexualitás is jobban előtérbe került, de ez inkább a főszereplők személyiségének köszönhető. Szerencsére Maggie és Micheal is merőben eltér Alexától és Nicktől, saját, kidolgozott egyéniséget kaptak a jó és a kevésbé jó, néha már idegesítő jellemvonásokkal együtt, amit én nagyon díjaztam. A kémia csak úgy sistergett közöttük, valamint olyan heves szócsatákba bonyolódtak, hogy csak pislogtam.
Időről időre belefáradt abba, hogy folyton elfusson, holott ez volt az egyetlen dolog, amit jól csinált.
Mint már említettem a történet is merőben más, mint az 1. rész. Itt csak Michaelnek kell sürgősen feleséget találni egy régi olasz hagyomány miatt, Maggie pedig csak azért megy bele, hogy távol tartsa a férfit Alexától, ugyanis meg van győződve róla, hogy Michael szerelmes belé. Már ez az alapfelállás sok nézeteltérést tartogat, de ez csak sűrűsödni fog, ahogy szép lassan megismerik egymást. Tetszett még az olasz életérzés és hangulat a könyvben, imádtam a helyszíneket és a Conte famíliát is. Nagyon feldobta és megszínesítette a cselekményt. Az is bebizonyosodott a számomra, hogy ha valóban léteznének Maggie és Nick szülei, akkor nem lennének hosszú életűek ha rajtam múlik. Az első részben már azt hittem nem utálhatom őket ennél jobban, de ami ebben a részben kiderült az anyjukról...legszívesebben megtéptem volna. Nem is csodáltam, hogy mind Nick, mind Maggie így elzárták magukat az érzelmektől.

Összességében méltó folytatása az Érdekházasságnak és bátran ajánlom a romantikakedvelő olvasók számára, mert igazán kiemelkedően aranyos és üdítő történetet hozott össze Jennifer Probst. Én viszont azt hiszem nem esek neki rögtön a 3. résznek, mert attól félek, hogy a könyv inná meg a levét ennek a nagy darálásnak. Mindenesetre a 3. rész Michael húgának és legjobb barátjának a szenvedélyes románcát fogja elmesélni. Kíváncsian várom.  5/5
Borító: 4/5
Karakterek: 5/5
Történet: 5/5
Kedvenc szereplők: Michael

Kiadó: Libri
Oldalszám: 296.o.
Kiadás éve: 2013
Műfaj: romantikus (jelen kori)
Fordító: Béresi Csilla
Eredeti cím: The MarriageTrap
Goodreads-es átlag: 3.92
Molyos átlag: 81%

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése