In 2.5 pont erotikus Katy Evans Real romantikus Ulpius-ház

Katy Evans: Real - Valós

Real #1

Forró. Szexi. Izmos. Fájdalmas. Valós. Perzselő nemzetközi bestseller, mely elsöpör mindent, amit korábban a szenvedélyről képzeltél…
Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben is, ringen kívül is. Gránitkemény teste és nyers, állati ereje őrületbe hajszolja női szurkolóit. Neki azonban attól a pillanattól, hogy a szemébe nézett, nem kell más nő, csakis Brooke Dumas. Vágya színtiszta, ellenállhatatlan és VALÓS.
Brooke számára álomállásnak tűnik a jól fizető új, sportterápiás munka: karban tartani Remington testének tökéletes gépezetét. De mialatt vele és csapatával sorra látogatja a földalatti harc veszedelmes arénáit, Brooke testében is fellobbannak a legősibb vágyak. Ha volt is olyan pillanat, hogy Brooke és Remy csak flörtöltek egymással, hamarosan mindkettejükben kibontakozik az erotikus megszállottság, és kapcsolatuk ennél is többel kecsegtet.
Izzó vágyuknak azonban sötét oldala is van. Vajon képesek lesznek-e kitartani, amikor fény derül Remy legmélyebb titkára, és Brooke-nak családja segítségére kell sietnie – vagy hirtelen minden, amit olyan valósnak véltek, szertefoszlik, mint a káprázat?

Vannak olyan könyvek, amiket a fülszöveg vagy a borító alapján nem tudsz betájolni, vagy rájönni, hogy miről is szól. Na ez nem az a könyv. Ez pont az, aminek tűnik, egy erotikus könyv, ami a szexen kívül nem is szól semmi másról. Így meglepetések sem értek, hisz azt kaptam amit vártam.

Szereplőink nélkülöznek minden mélységet és életszerűséget, a történet tele lett pakolva klisékkel - de ebből a szempontból nem is vártam mást, hisz pontosan tudtam, mire vállalkozom, mikor elkezdtem olvasni - és hiányzott belőle bármiféle kapcsolat is a való világgal, de hé, ennek ellenére mégis olvastatta magát a könyv. Karakterizálás? Szerintem az írónő még csak nem is hallott ilyen fogalomról. Főhősünkről a három mondatonként ecsetelt izomzatán és gödröcskéin kívül nem sokat tudunk meg, még csak beszéli se nagyon halljuk - a morgásokon, vakkantásokon kívül, természetesen - de erre nincs is szükség, hisz nem tölt be azonkívül semmilyen szerepet a pasi, mint főhősnőnk szexuális játékszere. Sokáig nem történik meg maga az egymásra találásuk, de olyan szintű előjátékot ír le az írónő, hogy egy idő után már komolyan attól féltem, hogy a könyv eláztatja az e-book olvasóm, annyiszor olvashattam, hogy milyen lucskos, nedves stb. a főhősnőnk Remy puszta látványától.

Főhősnőnk, Brooke Dumas, a hajdani futó, aki egy térdsérülés miatt kénytelen feladni a karrierjét és új szakma után nézni: sportolókat fog rehabilitálni. Így is kerül kapcsolatba főhősünkkel, Remington "Szökőár" Tatetel, a boxvilág hírhedt sztárjával, aki felkéri őt terapeutájának, mivel megtetszett neki a csaj. Ez, megjegyzem, a napnál is világosabb, még ha a főhősnőnk ezt nem is képes felfogni. És itt van a legnagyobb bajom vele, azon túl, hogy semmilyen személyiséget nem kapott szegénykém, körülbelül egy 14 éves tinilány értelmi és érzelmi szintjén mozog. Olyan elképesztő módon képes gyártani magának a problémákat a semmiből, hogy szinte élvezet volt olvasni, ráadásul fogalma sincs, hogy mi történik körülötte, ő csak néz bele a nagyvilágba és természetesen epekedik a főhősünk után. Ráadásul, amikor nagy ritkán ráeszmél, hogy "Jé, történik valami, és esetleg csinálhatnék is valamit", akkor na ná, hogy valami hülyeséget fog csinálni. Mondjuk nekiugrik 4 nagydarab pasinak, mondván, hogy ő járt önvédelem órára. És aztán még nem érti, hogy miért akadt ki Remy. De ez még semmi: az tetszett a legjobban, amikor Remy kereken megmondta neki, hogy csak akkor fekszik le vele, ha már megismerte őt Brooke, erre a csaj mit csinál? Megmondja neki, hogy vagy lefekszik vele, vagy hagyja békén. És még az ő "szíve törik össze', mikor Remy békén hagyja és azon kesereg, hogy nem érti a férfit. Kisanyám, te nem a pasit nem érted, hanem a magyar angol nyelvet! Erre van a beszéd, hogy megértsd őt! Komolyan kiakasztó tudott lenni, főleg a végén! Az az értelmetlen mártírkodás, a rengeteg hülyesége, amivel mindig csak ront a helyzeten, hú de elegem volt már belőle.

Remy
Aztán ott van még Remy: tényleg sajnáltam, hogy szinte semmit nem tudok meg róla az izomzatán és a gödröcskéin kívül. Már kezdett volna érdekessé válni a karaktere, mikor kiderült mi is a helyzet vele, de sajnos így se kaptam sokkal többet a személyiségéből, így végül nem tudtam megkedvelni. Bár volt pár jó pillanata, mikor felcsillant bennem a remény, hogy akár még egy érdekes karakter is lehetett volna belőle, ha az írónő egy kicsit többet foglalkozott volna a belsejével a külseje helyett. Persze, az is igaz, hogy a való világban messze szaladnék tőle. A mellékszereplőkről meg már inkább ne is beszéljünk, ha már a főszereplőkre se jutott idő a karakterizáláshoz, akkor nem is tudom mire számítottam az ő esetükben.

Ráadásul olyan anatómiai leírásokat és biológiai szövegeket nyomott le az írónő, hogy én csak pislogtam. Mert azt még megértem, hogy nekem ezeket be kellett vágnom a suliban a glikogén bontásától kezdve az izmokig, de nem igazán értettem, hogy egy erotikus könyvbe miért kell nekem ilyeneket olvasnom. Mert még ha beleillett volna a csaj gondolkodásába, de amúgy meg olyan szinten mozgott szegénykém - a fent említettek erre a példák - mint egy amőba, így ezek az eszmefuttatásai enyhén kiríttak a szövegből. Itt az egyik kedvencem az írónőtől:
"És micsoda hasizom! Nem is hat-, hanem nyolckockás! A ferdeizmok szexi V-betűje alábukik a tengerészkék selyemgatyába, amely lágyan simul rá erős, vaskos combjára. A négyfejű combizom, a csuklyásizom, a nagy mellizom és a kétfejű karizom egytől-egyig fenségesen formás és feszes. A két karján kelta tetoválás fut körbe pontosan ott, ahol dagadozó bicepsze a válla mereven szögletes deltoid izmával találkozik."

De hé! Ennek ellenére remekül szórakoztam a könyv olvasása közben, igaz lehet nem a várt hatás miatt. Olyan hasonlatokkal tűzdelte tele az írónő a szöveget, hogy néha hangosan felnevettem az elképedéstől. Itt van néhány gyöngyszem:
"őslényszerűen agresszív" - mármint a pasi... nem tudom ti hogy vagytok vele, de én elég vizuális típus vagyok és rögtön egy T-rex jutott eszembe, amitől aztán oldalakig nem is bírtam szabadulni, ami meg elég zavaró tud lenni olvasás közben, főleg mikor főhősnőnk a nyálát csorgatja azután a bizonyos T-rex után.
"Remington felgörbülő ajakkal a szemembe néz. "Brooke Dumas" - mondja, és úgy érzem, ezzel itt, az orrom előtt megdugta a nevemet" - megdugta a nevét?! Értem én, hogy ezzel mit akart kifejezni az írónő, de akkor se álltam meg nevetés nélkül.
Voltak a könyvnek olyan részei is amik tetszettek: kezdve a box világával, amit nagyon értékeltem volna, ha jobban beleláthatunk, vagy ahogy a zene átszőtte az egész sztorit, kifejezetten élveztem azokat a részeket, amikor a főhőseink a zene segítségével kommunikáltak egymással ha már szavakkal nem tudtak. Bizonyos megoldásai is egészen jól sikerültek Evansnak, mint például Remy állapota, ami remekül kimagyarázta, hogy miért nem beszél a szexistenünk, vagy miért kell egyfolytában szexelnie. Igaz elképesztő módon következetlen volt ezzel az írónő. Az is tetszett, hogy Remy saját becenevet talált ki Brookenak, ezt mindig is értékeltem.  Az írónő mellett szól még, hogy a könyv olvastatja magát és elképesztő tehetsége van a semmiről írásban is, mert elolvastam 400 oldalt, de ha megölnek se tudnám megmondani, hogy ez a történet, hogy töltött ki ilyen sok oldalt.


Összességében tehát pont annyit kaptam, amennyit vártam a könyvtől és jól el is szórakoztam olvasás közben a hülyeségein, vagyis elérte azt a célt, amiért elkezdtem. Végül is nem volt ez olyan rossz könyv a műfajon belül, vagyis pontosabban olvastam már rosszabbat is, így a műfaj kedvelői adhatnak neki egy esélyt. Csak ne várjatok túl sokat és ne vegyétek komolyan, utána már kellőképpen elszórakoztat! Mindenesetre, ha újra ilyen típusú könyvre vágyom, akkor valószínűleg olvasni fogom a folytatásait is. Majd, talán...

Zenelista a könyvből:
Sara Bareilles - Love Song
Goo Goo Dolls - Iris
Gloria Gaynor - I Will Survive
Def Leppard - Love Bites
Usher - Scream
Survivor - High On You
Journey - Any Way You Want It
Heart - All Wanna Do is Make Love to You
Norah Jones  - Come Away with Me
Peter Gabriel - In Your Eyes 
Avril Lavigne - I Love You 
Alice Keys - That's When I Knew


  2,5/5

Borító: 4/5
Karakterek: 1/5
Történet: 3/5
Kedvenc szereplő: -Kiadó: Ulpius-ház 
Oldalszám: 400.o.
Kiadás ideje: 2014 
Műfaj: romantikus (jelen kori), erotikus
Fordító: Balogh Dániel - nem szájam, hanem szám!
Eredeti címe: Real
 
>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése