In 5 pont Lisa Kleypas Péntek kikötő romantikus Ulpius-ház váltott nézőpont

Lisa Kleypas - Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Péntek kikötő #1

EGY KISLÁNYNAK CSALÁD KELLENE 
Egy esőtől síkos éjszakán a hatéves Holly elvesztette az egyetlen embert, aki addig gondoskodott róla: szeretett édesanyját, Victoriát. Azóta egy szót sem szól.
EGY SZÓLÓ FÉRFINAK FELESÉG KELLENE
Mark Nolannak mi sem hiányzott kevésbé, mint egy hatéves kislány. Hamarosan mégis ráébred: bármire kész lenne, hogy a gyermek életét újra teljessé tegye. A húga végrendelete megmondta, mit kell tennie: Senki sem jöhet szóba, csak te. Kezdetnek csak szeressed. A többi majd jön magától.
NÉHA CSAK EGY KIS VARÁZSLAT HIÁNYZIK…
Miután Maggie Conroy egy év házasság után elvesztette a férjét, nem hisz benne, hogy újra szerelemre találhat. Annál inkább hisz a képzelet varázserejében. Amióta játékboltot vezet, abban élhet, amit szeret. És amikor összetalálkozik Holly Nolannal, egy olyan kislányt lát maga előtt, akinek nagyon hiányzik egy kis varázslat.
HOGY VALÓRA VÁLJANAK AZ ÁLMOK
Három magányos ember. Három válaszúthoz érkezett élet. Három ember, akik hamarosan megtapasztalhatják, hogy karácsonykor bármi lehetséges, hogy ilyenkor a kívánságok mintha maguktól válnának valóra.
– Bírom a pesszimistákat. Ők azok, akiknél mindig van mentő mellény a hajón…
Lisa Kleypas előkelő helyet foglal el azon a listán, amin a kedvenc romantikus írónőim szerepelnek, így nem is volt kérdéses, hogy ezt a művét is elolvasom. Aztán szépen becaplattam a boltba és egyik döbbenet ért a másik után:
1. Ez ilyen vékony?! És külön könyvként kiadták? Bár inkább füzetecske, mint könyv. Na mindegy, mégis csak Kleypas írta, rossz nem lehet.
Aztán miután megfordítottam újabb döbbenet ért.
2. Hogy mennyibe kerül?! Na ne! Ne szórakozzunk, ezt senki nem gondolhatja komolyan...
Így a vége az lett, hogy érintetlen pénztárcával és jelentősen felhúzott idegekkel mentem haza, ami azt eredményezte, hogy csak most sikerült elolvasnom a könyvet, miután az egyik ismerősömtől elkunyiztam. 
A szülőség nem csak a biológiai közreműködésből áll… sőt, az a legkisebb része.
Szerencsére a történet folytatása már sokkal kellemesebb lett és Lisa Kleypas is bebizonyította számomra ismét, hogy nem véletlen szerepel azon a bizonyos listán. A könyv mindössze 200 oldalas, de egy szép, magával ragadó, kedves és kikapcsoló kerek egész történetet alkotott, amit ugyan még simán tudtam volna olvasni, vagy 200 oldalon pluszba, de így is tökéletesen megállta a helyét és mikor becsuktam a könyvet, nem volt hiányérzetem. Ajánlom fürdéshez, mert pont elolvastam, míg ki nem hűlt a fürdővíz. Az írónőtől még nem olvastam jelenben játszódó romantikus történetet, eddig csak a történelmi romantikusok körében volt számomra ismert, de ezen a téren is megállta a helyét. Igazság szerint először kicsit aggódtam is, mert van pár írónő, aki nagyon jól tud történelmi romantikusokat írni, de a jelenben játszódó románcokkal már meggyűlik a baja. Hisz teljesen más a nyelvezet, a felfogás, de még a körítés is, és sokan nem tudnak ekkorát váltani az írásmódjukban, hogy az még élvezhető legyen számomra. Lisa Kleypas szerencsére nem ebbe a kategóriába tartozik, mert tökéletesen megoldotta az új nyelvezetet, amellett, hogy a saját stílusát is beleszőtte.
Ha eleve nem viszolyognék annyira a házasság gondolatától, Alexét elnézve akkor is tuti, hogy kétszer meggondolnám.
– Na persze, – tette hozzá Mark – nekünk Nolanoknak senkit sem lenne szabad elvennünk, aki túlságosan hasonlít ránk.
– Szerintem nekünk Nolanoknak senkit sem szabad elvennünk, aki képes lenne hozzánk jönni.
Renfield
Maga a cselekmény üdítően édes a nyáltenger és a földtől való mérhetetlen elrugaszkodás nélkül, amibe még egy kis tragikus szálat is beleszőtt, hogy "élet ízűbb" legyen a történet. A szereplők is rendben voltak, és habár nagy karakterizálásra - a fejlődésükről már nem is beszélve - nem nagyon volt idő, de mind a két főszereplő, Mark és Maggie is, kedvelhető, 3 dimenziós személyiséget kapott. Sőt még a mellékszereplők is kaptak annyi szerepet, hogy felkeltsék a kíváncsiságom a folytatásokra. Külön tetszett még az ötlet is, ahogy Holly "visszakapta" a hangját, nagyon ötletes megoldás volt.
A szerelem nem választás dolga. Választás legfeljebb az lehet, hogy mihez kezdünk vele.
Összességében remek nyári kikapcsolódás, tökéletes választás a part mellé, vagy napozás alatt. Ajánlom az összes romantika kedvelő olvasónak, ha valami különlegeset akarnak olvasni. Én mindenesetre várom a következő részt is, a Rainshadow Road-t ami Mark öccse, Sam történetét fogja elmesélni. (A sorozat köteteinek listáját a Könyvek fül alatt találjátok)

 5/5

Borító: 5/5 - élőben még szebb
Karakterek: 5/5
Történet: 5/5
Kedvenc szereplő: Holly
 
Kiadó: Ulpius-ház
Oldalszám: 204.o.
Kiadás ideje: 2013
Műfaj: romantikus (jelen kori)
Fordító: Balogh Dániel
Eredeti címe: Christmas Eve at Friday Harbor

>

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése